Až na čtvrtý a šestý pokus! Tsitsipas v Cincinnati porazil světovou jedničku Medveděva. O titul si zahraje s rozjetým Čoričem

21. 8. 2022, 10:24
Aktuality 14
ATP MASTERS CINCINNATI - Stefanos Tsitsipas až na čtvrtý pokus na Masters a na šestý na venkovních betonech porazil Daniila Medveděva. Lídra žebříčku v semifinále v Cincinnati zdolal ve třech setech a připsal si svůj druhý skalp světových jedniček. Ve svém šestém finále na Masters se pokusí zastavit rozjetého Bornu Čoriče, který v neděli zabojuje o svůj největší titul.
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Stefanos Tsitsipas prohrál s úřadujícím šampionem US Open a vítězem tohoto podniku z roku 2019 Daniilem Medveděvem sedm z předchozích devíti soubojů, nikdy ho neporazil na venkovních betonech (0-5) a nikdy na něj nenašel recept na turnajích Masters (0-3). V Cincinnati však po vítězství 7-6(6) 3-6 6-3 obě série nezdarů zlomil a připsal si svůj druhý kariérní skalp světových jedniček (Novak Djokovič, Masters v Šanghaji 2019).

Jako klíčové se ukázalo hned úvodní dějství, Tsitsipas v něm dohnal manko brejku a ve zkrácené hře odvrátil setbol. Ve druhém pustil lídra žebříčku do vedení 5-0, pak získal tři gamy v řadě a za stavu 3-5 měl sérii tří brejkbolů. Ruský tenista však pěti body v řadě vývoj otočil a vynutil si rozhodující set. V něm 24letý Řek dominoval, na podání ztratil jen čtyři fiftýny.

Do semifinále Western & Southern Open se probojoval třetím rokem po sobě a poprvé v něm uspěl. Ve svém šestém finále na Masters (2-3), pátém v probíhající sezoně (2-2) a 22. kariérním (9-12) se pokusí zastavit rozjetého Bornu Čoriče (H2H 1-1).

Čorič v Ohiu pokračuje v senzačním tažení a svém nejlepším turnaji po roční zdravotní pauze a už má jistotu návratu do Top 100 i nejlepší padesátky žebříčku, v pořadí poskočí minimálně o 102 míst. Pětadvacetiletého Chorvata, který vyřadil Lorenza Musettiho, Rafaela Nadala, Roberta Bautistu a Félixe Augera-Aliassimeho, nedokázal zastavit ani Cameron Norrie. Britská jednička vedla 3-1, ale pak už tahala za kratší konec.

Bývalý 12. hráč světa Čorič po návratu prohrál osm z úvodních deseti zápasů. Pak se rozhodl jít o úroveň níž a na italských challengerech uhrál čtvrtfinále a získal titul. Jeho dosavadním letošním maximem na nejvyšší tour bylo čtvrtfinále na antuce v Hamburku.

Na této úrovni v neděli absolvuje své první finále od Petrohradu 2020, konkrétně na Masters od Šanghaje 2018, a zaútočí na svůj třetí a největší titul, první od Halle 2018. Ve finálových duelech má negativní bilanci 2-5.

• ATP MASTERS 1000 CINCINNATI •
USA, tv. povrch, 6.280.880 dolarů
sobotní výsledky (20. 8. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Tsitsipas (4-Řec.) - Medveděv (1-) 7-6(6) 3-6 6-3
Čorič (Chorv.) - Norrie (9-Brit.) 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
paddy
Reagovat
Patik
Škoda...
Reagovat
Rafaeoli25
Za mě škoda ani jednoho.
Reagovat
Tennisfan77
Jinak meddy má svoje limity, on je obrovsky citelný a pokud nepřidá do hry něco navíc, nemůže dominovat. Hraje pořad totéž
Reagovat
Rafaeoli25
Už je hodně přečtený, to je pravda, možná, že USO bylo jeho zenitem.
Reagovat
Tennisfan77
Hlavně neumí zakončit výměnu, což na tvrdém povrchu prostě nestačí
Reagovat
Rafaeoli25
No ale loni ukazoval, že pokud hraje opravdu svůj extratop, tak to vadit nemusí. Letos je ale prostě slabší ve všem a to se vyhrává stěží. A přece jen, v obraně to prostě není Nadal nebo Djok, kteří donutí soupeře vyházet se.
Reagovat
com
jeden povedenej turnaj a ze 150 mista je uz v top 50 smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Doufám, že si to Čorič postráží, Tsip vítěz zrovna Cinci a potenciální světová jednička proboha jen to ne smile
Reagovat
Tennisfan77
Proč ne?

Hraje perfektní a pestrý tenis, když pominu, že se chová někdy jako dítě, tak mi jeho titul vůbec nevadí.

Pokud ho to posune dále, proč ne.
Reagovat
Rafaeoli25
Nehraje perfektní tenis, má slabiny a to se ukázalo v posledním roce na všech površích. Právě Coric myslím ukáže, jak na tom je.
Reagovat
Tennisfan77
On má podle mě slabiny jenom ve své hlavě, tenisové je absolutně komplexni, po Zverevovi z nextgen podle mě nejvíce
Reagovat
Rafaeoli25
Rozlišujme více věcí - na Big2 na GS prostě nemá, to už ani nemá smysl se o to přít. I když ale odmyslím je dva, tak tam vidím slabiny, není dokonalý ani v defenzívě a ani v ofenzivě, chybí mi u něj opravdu velká zbraň, což se ale dá říct i o Zverevovi. A právě proto, že jí nemají, nevyhrávají přes Big2 grandslamy. Je fakt, že to je jiný příběh. Přesto myslím, že buldočí povaha Alcaraze bude v budoucnu slavit v jejich soubojích úspěch větší.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist