Azarenková kvůli zranění chodidla odstoupila z Birminghamu

17. 6. 2015, 20:58
Aktuality 25
Viktoria Azarenková dnes v Birminghamu nenastoupila k utkání 2. kola. Bývalá světová jednička se z generálky na Wimbledon odhlásila kvůli zranění levého chodidla.
Profily hráčů
Viktoria Azarenková

Viktoria Azarenková laborovala se zraněním levého chodidla téměř celou loňskou sezonu, kterou zakončila poprvé od roku 2007 mimo Top 20 žebříčku WTA. A nyní se jí problémy ozvaly znovu. 

Včera ještě ve svém prvním letošním zápase na trávě udolala Američanku Varvaru Lepchenkovou, ale dnes už k utkání druhého kola proti Kazašce Zarině Dijasové nenastoupila. Z Birminghamu kvůli zranění odstoupila.

"Jsem velmi zklamaná, že jsem tohle rozhodnutí musela udělat. Ale snažila jsem se trénovat a necítím se být stoprocentně připravená," oznámila Azarenková.

"Nemyslím si, že je teď správný čas na to, abych riskovala své zdraví, obzvlášť těsně před Wimbledonem. Potřebuju mít jistotu, že se na něj připravím jak nejlépe to jen bude možné," dodala pětadvacetiletá Běloruska.


Dvojnásobná vítězka Australian Open čeká na zisk svého 18. titulu od srpna 2013. Od té doby byla jen dvakrát ve finále - loni v Brisbane a letos v Dauhá.

Osmifinalistka loňského Wimbledonu Dijasová, která postupila do 3. kola bez boje, se o své první čtvrtfinále na travnatém turnaji WTA utká buď s Karolínou Plíškovou, nebo s domácí Johannou Kontaovou. Jejich dnešní souboj byl v závěru rozhodující sady kvůli dešti přerušen a dohrávat se bude zítra. Blíže k výhře má Češka, jež je za stavu 4-3 na podání.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
tommr
chválím redakci za dobrej výběr ilustrační fotky - Azarenka na ní vypadá opravdu strašně komicky ... :)
Reagovat
gigin
Jj, ale nekomicky vypadá její nová víkendová chata za sedmičku amerických..

http://variety.com/gallery/tennis-queen-victoria-azarenka-nab-new-digs-in-manhattan-beach/#!15//
Reagovat
slacker
To bude mit pan Lukasenko velkou radost
Reagovat
George_Renel
Éto krasívaja dáča :-))).
Reagovat
VlS
Tak už se nedivím, že tak trénuje hlasivky. Víš jakej výkon bude potřeba na svolání děcek k večeři? A než vytře ty podlahy, nějak jí to nezávidím :-))
Reagovat
sprchon
:)
Reagovat
Fandina
Na svolávání bude mít elektroniku a na úklid uklízečku. Třeba.
Reagovat
Roger_Federer
ten clovek nepochopi jednoduchou nadsazku, ale nasere se do kazdeho vlakna z nejakym tupym resenim.
Reagovat
Fandina
Píšeš o sobě?
Reagovat
smazaný uživatel
Je to velká škoda, protože v Birminghamu mohla dojít daleko. Doufám, že to není nic vážného a opravdu chce mít jenom jistotu před Wimbledonem, aby se to nezhoršilo. A taky jsem rád, že to není kotník, jak jsem četl na Twitteru...

BTW: Dneska z Birminghamu bohužel nic neuvidím...
Reagovat
Cico93
+1
Reagovat
janek_da
Dneska jsem si dal jenom Nanda za 10.
Reagovat
Fandina
V článku se píše, že vloni laborovala s levým chodidlem, nyní pravé chodidlo. Každopádně je to problém, i kdyby se nejednalo o to samé chodidlo.
Reagovat
LubosZabloudil
I nyní má Azarenková problémy s levým chodidlem.
Reagovat
slacker
Opravte Fandinu
Reagovat
Cico93
.-)
Reagovat
Fandina
Fandina je dokonalá. Není potřeba jí opravovat.
Reagovat
Frick
JJ, zase mele jak porouchanej kolovrátek.
Reagovat
Fandina
Ale vůbec. Já jsem dokonalá.
Reagovat
Oin
Já četl, že má problémy s rodidly.
Reagovat
Frick
To má za to, jak se kření...
Reagovat
sprchon
Škodolibý nebudu, nemusím jí, ale nepřeju jí nic špatného... Ale jsem rád, že má Kája o něco volnější cestu. Snad toho využije. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
V první řadě ať hlavně dotáhne ten rozehraný zápas :) Už jsem chtěl napsat dobře rozehraný, ale on moc dobře rozehraný nebyl a napsat "momentálně dobře probíhající" mi znělo blbě :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak teda Zarina bude určitě lehčí soupeřka, ale ne lehká. A navíc je mi dost sympatická, takže nevím, komu bych v tom zápase přál :D
Reagovat
sprchon
Nevíš? Chyba.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist