Azarenková v Miami hrát nebude, kotník stále bolí

22. 3. 2013, 15:47
Aktuality 56
Viktoria Azarenková se jen několik desítek minut před svým prvním zápasem v Miami z turnaje odhlásila. Světová trojka se pořadatelům omluvila vinou zranění kotníku, kvůli kterému odstoupila také před týdnem v Indian Wells.
Viktoria Azarenková

Viktoria Azarenková letos ještě neprohrála, v průběhu už dvou turnajů ale ze soutěže odstoupila. Začátkem sezony v Brisbane nenastoupila k semifinále proti Sereně Williamsové kvůli zranění palce na noze, minulý týden v Indian Wells odstoupila před čtvrtfinálovým duelem s Caroline Wozniackou kvůli zánětu v pravém kotníku.

Třiadvacetiletá Běloruska takv Kalifornii neobhájila loňský titul a pár týdnů po ztrátě postu světové jedničky přišla i o pozici druhé nejlepší hráčky a klesla už na 3. místo světového pořadí. 

Viktoria Azarenková měla problémy s kotníkem už v Indian WellsBodově znovu polepšit si a dokonce se i vrátit se do čela žebříčku mohla v Miami, kde v letech 2009 a 2011 triumfovala, ale loni vypadla už ve čtvrtfinále s Marion Bartoliovou. Nad startem v Key Biscayne visel otazník, ovšem ještě ve středu Azarenková viděla naději na vstup do turnaje pozitivně. "Jsem tady a už to je dobré znamení, Každým dnem se cítím lépe, ale zatím je příliš brzy na závěry. Nicméně pokrok v léčbě mě těší, mám ještě trochu času a cítím se pozitivně. Nejde o nic, co by mě ohrožovalo na životě," prohlásila směrem ke svému startu.

Ten měla absolvovat dnes v prvním zápase na centr kurtu proti domácí osmnáctileté naději Madison Keysové, Azarenková se ale pouhých pár desítek minut před začátkem zápasu z turnaje odhlásila. Důvodem jsou právě přetrvávající problémy s kotníkem.

"Jsem doopravdy hodně zklamaná z toho, že nemohu nastoupit do zápasu a hrát tento skvělý turnaj, protože to tu mám moc ráda. Turnaj v Miami patří mezi mé nejoblíbenější a fanoušci mě tu vždycky podporují a ženou kupředu. Tvrdě jsem pracovala na rehabilitaci kotníku, ale stále ještě není fit a já nechci riskovat nějaké další komplikace. Budu dále pracovat a snad to bude brzy všechno v pořádku a budu moct co nejdřív zase hrát. Už nyní se ale těším na příští rok na návrat do Miami." komentovala zdravotní komplikace světová trojka.

Místo Bělorusky dostane šanci devatenáctiletá Američanka Lauren Davisová, která neuspěla ve 2. kole kvalifikace.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

56
Přidat komentář
letityfanousek
je to k****
Reagovat
freeteepek
Azarenka is so inward-directed that an audience can be left cold by even her most impressive shotmaking displays. She doesn?t have a knack for getting a crowd on her side. She has been booed in the past for smashing racquets and throwing balls around in anger, and her trademark victory celebration?sticking her tongue out and wagging her index finger?is more defiant than joyous.
Azarenka je tak sebestředná, že obecenstvo zůstává chladným i když předvádí ty nejpůsobivější údery. Nemá talent, aby získala dav na svou stranu. V minulosti byla vybučena za rozbíjení raket a zahazování míčků ve vzteku. A její vítězná gesta jako vyplazování jazyka a ukazování vztyčeného ukazováčku jsou více vzdorná než radostná.
Reagovat
smazaný uživatel
jednoduse receno, vyborna hracka, ale nema uroven.. ;-)
Reagovat
Heather_Fedex
tak tak
Reagovat
gigin
Maličké upřesnění. To vítězné gesto není vztyčený ukazováček. Jako je, ale k tomu ještě palec. Jako vítězné "V".
http://www.sabc.co.za/news/a/816073004e42a69a9465b7f251b4e4e2/Azarenka-back-to-ruthless-best,-Chardy-wins-for-France-20130121
Reagovat
Fandina
freeteepek ... zajímavé hodnocení, nevíš, kdo to psal, odkaz? větší váhu by mělo, kdyby to byl psycholog, ale zajímavé.
Reagovat
smazaný uživatel
i tak dostatecne odpuzujici.. Priblizne v rovine svalecku jisteho secteleho intelektuala.. ;-)
Reagovat
gigin
Já se s váma tady o tom hádat nebudu. Mám pro TOHLE všechno Azu rád. Je to můj mazel :))) Že se to někomu nelíbí a přijde mu to až odpudivé, budiž.... Každý jsme nějaký, s tím nic nenaděláme atd. atd....
Reagovat
freeteepek
Už si nepamatuju. Psali to na tennis.com. Celkem nedávno...úsměv
Reagovat
Fandina
freeteepek ... aha, tak díky. Vika je do sebe zahleděná, ale to je kde kdo. Ale zase bych jí neviděla tek negativně. Radovat jsem jí viděla také po zápase a hodně. Podle mě je dost veselá.
Reagovat
smazaný uživatel
Na sociálních sítích pozoruju, že má Vika hodně fanoušků po celém světě. Jasně, zdaleka jich nemá tolik jako Masha, ani tolik jako Ana nebo Caro. Ale má jich třeba víc než Aga nebo Petra...

A taky pro vás mám jednu lekci angličtiny, konkrétně jeden tweet...
"Vika cant win- if she played the haters would have said she isnt really injured- now she has why couldnt she have withdrawn earlier"
Reagovat
Fandina
gigin ... přesně tak, každý jsme jiný a každý máme něco, za co je možno mít rád ... pojď pojď pojď ... a co s tím naděláš ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Zajtra Murray s Tomicom noo ked vyhra Tomic ta ma uz porazi fakt
Reagovat
smazaný uživatel
Proč? Vsaď si na něj.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie ale tak sa mi zda ze neni Tomic bez sanci ale nechcem dalsie prekvapenia mna nebavia turnaje ked najlepsi vypadnu a uz aj tak v Miami chyba Federer aj Nadal
Reagovat
Mark976
já bych se nebál, Tomic není vůbec ve formě, je pomalej, vláčnej, bez energie od AO
Reagovat
Mayo
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Kerber prehra vyhraty set so skaredou zhnitou Schiavone no tak ma podržte že čo ma toto znamenat
Reagovat
smazaný uživatel
:-(...ty seš teda hrubej, fuj.
Kerber měla v IW nějaké problémy se zády, možná (pravděpodobně) ještě není v pořádku...
Reagovat
smazaný uživatel
a Schiavone by prehrala i s amaterkou sak nic nehra a teraz da Kerber tak dovi dopo i s takymi korupciami ma to nebavi
Reagovat
smazaný uživatel
Lucky loser Davis, která nastoupila za Viku, vyhrála nad Keys:-))
Reagovat
Mayo
Alicia ?
Reagovat
smazaný uživatel
Jaká Alicia? Lauren Davis:-)
Reagovat
Mayo
však tá speváčka sympatická...reku či sa dala už aj na tenis :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ta Kerber je jaka sprosta ta vedie 6:5 a 40:0 na podani a teraz hukne v tiebreaku tak to je hrôza
Reagovat
smazaný uživatel
Doháje, Ferrer postupuje bez boje...hergot, dá se sledovat jen pár zápasů a zrovna ty se rušej:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Presne na Kerber nemas link?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, bohužel jsou streamy jen na ty nejvýš postavený hráče/hráčky...
Reagovat
Mayo
o jednu trubku menej...mohla by turnaj vyhrať nejaká menej gloryhráčka
Reagovat
Rafaeoli25
Škoda, že nemůže hrát, přesto se alespoň na finále Mária-Serena těším:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si to přeju s doufám v to :)
Reagovat
Rafaeoli25
Já myslim, že se to povede:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Máša dostane klepec zas:-(
Reagovat
Rafaeoli25
Těžko říct, i IW hrála Mária po delší době fakt skvěle, samý winnery jako Rafa, v takový formě může se Serenou zabojovat, pokud ta nepředvede to nejlepší..
Reagovat
smazaný uživatel
Mášin styl hry je na Serenu krátký...ona tím může přetlačit slabší hráčky typu Caro, ale Sereně když pošle bombu, Serena ji odrazí ještě větší bombou:-D...to je k ničemu.
Každopádně když tak na tu druhou půlku koukám, stejně se nikdo jiný nenabízí, kdo by mohl proniknout až do finále:-( (i když se klidně může urodit nějaké překvapení:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Co třeba Li Na? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ta může na Serenu narazit už v QF:-(
Reagovat
Rafaeoli25
Sonjo, ani Viktorka nemá takovou bombu jako Serena a občas na ní přesto dokáže najít recept když má top formu, i Márii se to může jednou za čas povést, na betonu ano, na trávě ne, tam je Serena neporazitelná, ale na betonu jí může M.jednou za čas přetlačit a cítím, že právě teď by to mohlo vyjít..
Reagovat
smazaný uživatel
Nejde o to mít bombu jako Serena:-)...jde o to slepě nebombit, jako to dělá Maruš. Taková zrovna Vika není, hraje inteligentněji...
Reagovat
smazaný uživatel
Mashe se povedlo porazit Serenu na trávě ve finále Wimbledonu 2004. :)

Jinak zdravím dalšího příznivce čísla 25. :)
Reagovat
Rafaeoli25
Já zdravím též. Na Wimbledon 2004 si pamatuju, ale tehdy Serenu překvapila, to se sluší dodat, pak už na ní na trávě nikdy neměla. Ale na betonu je to jiný a tam určitě šanci v týhle formě má a věřím, že jí v Miami dá. Jinak Mária hraje taky inteligentně, rozhodně jen nepálí jak pominutá, loni na RG to jasně prokázala. Spíš jde o to, že už si na Serenu moc nevěří jako kdysi na začátku kariéry, porazit jí určitě může, bude-li si věřit..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, s tím "slepým bombením" jsem to přepískla, uznávám...nemohla by být stabilně mezi top hráčkami, kdyby do toho jen řezala hlava nehlava. Ona sice hraje dost agresivně, na riziko, ale trefuje se do kurtu dost často na to, aby zápasy vyhrávala:-D...což samozřejmě není žádná náhoda:-)
Já Mariu respektuju jako výbornou hráčku (asi to z těch předešlých příspěvků moc nevyznělo:-/), ale Vika je na tom z mého pohledu líp.
Reagovat
smazaný uživatel
desítek minut před zápasem? wft. to snad ví nějakou dobu, že to asi nebude košer ten kotník a že se musí regenerovat..Viko Viko, uzdrav se, ale tohle je už na pováženou, opravdu.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak těsně před zápasem skrečovali i Roger a Rafa tak nevim, proč by se za to měla ona stydět, to se stává nebo snad ona skrečuje každou chvíli?
Reagovat
George_Renel
jsou na ni určitě místní prodejci špuntů do uší .-))).
Reagovat
rubens
nemusej se bát, Máša je zachrání... :)
Reagovat
Rafaeoli25
Já bych řekl, že smutný by měl být každý opravdový fanda tenisu pokud na největších turnajích chybí jak mezi muži (Rafa, Nole, Roger) tak mezi ženami (Serena, Mária, Viktoria) kdokoli z těchto trií snů..
Reagovat
rubens
ale my jsme smutný, jako želvy, tááák smutný...
Vzpomínám si na jednu ruskou elektro hru - vyděržaj pianěr. Mášena, to je podobnej produkt. Nevěřím, kolik je na světě masochistů...
Reagovat
smazaný uživatel
A turnaj je najednou poloviční...(pro mě:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Před týdnem po odstoupení Viky v IW jsem tady napsal: "Obávám se, že Vika bude muset vynechat i Miami..."

Obavy se bohužel naplnily, i když to vypadalo nadějně. Četl jsem, jak Vika říkala, že se to postupně zlepšuje každým dnem, ale asi se to nestihlo zlepšit úplně. Bohužel jsem tušil, že jestli má v tom kotníku velký zánět, tak se to za týden asi úplně nespraví... Nedá se nic dělat, tady jdou všechny zápasy a body stranou. Důležité je, aby se Vika úplně uzdravila a byla stoprocentně fit, protože jinak by se to mohlo jenom zhoršit... Před týdnem jsem taky napsal, ať se hlavně dá do kupy. Takže to platí pořád! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně že byla na párty před turnajem a hrála mix...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ostrý zápas je asi něco jiného... Co vím, tak Vika se snaží regenerovat aktivně. Třeba v IW po zápase s Ulou jezdila na kole (asi s nějakým fyzioterapeutem). Ale bohužel to nepomohlo...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak když vim že nejsem 100% fit tak nejdu ani do takovýho zápasu a snažim se uzdravit se.
Reagovat
smazaný uživatel
A co na to unlucky losers? A Jan Tleskač?
Reagovat
smazaný uživatel
ale no ták =D
Reagovat
smazaný uživatel
Jooj to je škoda
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist