Azarenková v New Yorku zkolabovala. Na kurtu ji sklátilo vedro

1. 9. 2010, 19:27
Aktuality 11
Desátá nasazená tenistka Viktoria Azarenková zkolabovala zřejmě i vinou horka v prvním setu utkání 2. kola US Open proti Gisele Dulkové z Argentiny a newyorský grandslamový turnaj pro ni skončil. Z dvorce odvezli jednadvacetiletou běloruskou hráčku zdravotníci na kolečkovém křesle.
Profily hráčů
Azarenková zkolabovala přímo na kurtu

V New Yorku dnes teplota opět překročila třicítku a Azarenková se evidentně od začátku zápasu necítila dobře. Už v třetím gamu si vyžádala ošetření ruky, zároveň si ale stěžovala i na rozostřené vidění. 

Azarenková, která navíc nastoupila v černých šatech, se pak snažila protahovat pauzy mezi jednotlivými rozehrami, přesto se sotva držela na nohou. Po půlhodině hry se za stavu 1-5 zhroutila za základní čárou na zem a zůstala ležet.

Po rychlé akci zdravotníků opustila kurt na pojízdném křesle, zatímco jí lékař na krku průběžně kontroloval pulz. Tenistka byla převezena do nemocnice, další informace o jejím zdravotním stavu však zatím nejsou známy.

Představitelé US Open v tiskovém prohlášení uvedli, že Azarenkovou trápila bolest hlavy, kterou nemuselo způsobit horko. "Byla odvezena na testy do nedaleké nemocnice. Abychom chránili její soukromí, nemůžeme poskytnout další detaily. Nicméně můžeme říct, že to zřejmě nebyla nemoc primárně způsobená vedrem," oznámili organizátoři turnaje.

Podle Dulkové byla soupeřka po kolapsu při vědomí a komunikovala. "Bála jsem se o ni. Šla jsem k ní, přinesla jsem jí trochu ledu, udělala jsem, co jsem mohla," řekla argentinská tenistka, která dnešní herní podmínky v New Yorku označila za brutální. "Člověk se v tom horku a vlhku potí tak, že skoro neudrží raketu v ruce," dodala.

Běloruska v této sezoně z různých důvodů nedohrála už šesté utkání. Loni na Australian Open rovněž kvůli nevolnosti nedohrála dobře rozehrané semifinále se Serenou Williamsovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Piča teda ale divadlo zahrát umí !
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle moment jsem ještě viděl, vypadalo to fakt drasticky.. pro mě, který jsem měl postup Azarenkové do ČF, je to zklamání, jelikož prohrát s Dulko na betoně by se za normálních okolností těžko stalo. Bohužel i tyhle momenty patří k tenisu. Taky mě to ale nepřekvapilo. Jinak souhlas, Novak má s fyzickou kondicí značné trable už delší čas a včera vypadalo v jednu chvíli, že pro něj přiletí vrtulník, to samé na AO.
Reagovat
majjkaa
......ani som to nedopozerala, az mne sa zacalo zle dychat :o vela sil jej prajem!
Reagovat
smazaný uživatel
tenis se má hrát v krásném počasí, ale tohle fakt musí být brutální... sám když hraju ve vedru, tak to není moc příjemný, člověk je rád, že se vůbec pohybuje a ta chuť hrát není moc veliká...

snad bude Vika v pohodě... dost mě zarazilo, když jsem to přepnul a ona se klátila k zemi.... Djokovic snad letos v Austrálii měl taky problémy s tím vedrem....
Reagovat
skott
Zapas jsem sice nevidel, ale fyzicka kondice je stejne dulezita jako tenisove schopnosti.Ze se to stalo zrovna Azarence me tedy dvakrat neprekvapuje, ikdyz ji to samosebou nepreju...a Djokovice bych snad radeji ani nezminoval;-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak to je samozřejmý, že fyzická kondice je stejně důležitá jako tenisové schopnosti, na to nemám, co bych řekl:-) na co tím narážíš?
Reagovat
skott
no ze ses tak prekvapeny a rikas to, jako by zrovna Azarenka nebo Djokovic byli nejaci vytrvalci:) Pritom zrovna oni patri k tem, kteri problemy s fyzickou uz v minulosti meli a rozhodne to neni nahoda.
Reagovat
smazaný uživatel
tak určitě existují hráči, kteří jsou na tom s kondičkou líp, ale zas si myslím, že tenhle problém nemusí být spojený s kondicí... to by v těch vedrech mohli padat i hráči, kteří jsou ve druhý stovce a zas si nemyslím, že ti jsou na tom kondičně líp....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je drsná správa...dúfam, že bude OK...krátke video si môžete pozrieť tu
http://www.youtube.com/watch?v=v_aOr_wA21U
Reagovat
smazaný uživatel
az ma presla chut pozerat tenis dufam ze bude OK
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist