Azarenková v Paříži odstartovala úspěšně. K souboji Radwaňských nedojde, Urszula vypadla

29. 5. 2013, 17:57
Aktuality 10
French Open je její nejméně úspěšný grandslam - v Paříži nikdy nedošla dál než do čtvrtfinále. Svůj celkově osmý útok na grandslamový titul na Roland Garros odstartovala letos Viktoria Azarenková hladce: Rusku Vesninovou nenechala ani v pátém vzájemném zápase uhrát set, zvítězila 6-1 6-4.
Viktoria Azarenková

Zatímco před rokem si Viktoria Azarenková musela postup v úvodním utkání vybojovat ve třech setech, se svou oblíbenou soupeřkou Jelenou Vesninovou měla letos práci výrazně lehčí. Ruska, kterou nasazená trojka ve všech dosavadních zápasech porazila ve dvou setech, sice hned v úvodním gamu favoritku potrápila, když se dostala ke třem brejkbolům v řadě, její šance ale Azarenková odvrátila a zbytek setu jasně ovládla.

Jediný slabší moment si vítězka posledních dvou Australian Open vybrala až za stavu 3-2 v dalším setu, kdy při svém podání nechala soupeřku srovnat. Vzápětí jí ale znovu prolomila servis a konec zápasu už si bez potíží pohlídala.

"Je to příjemný pocit, být na kurtu, když nám včera zrušili zápasy," řekla po zápase Azarenková. "Výhry si cením, protože Jelena je těžká soupeřka," dodala na adresu Rusky, po jejímž boku se v roce 2009 dostala v Paříži do finále deblové soutěže.

Ve druhém kole narazí Běloruska na přemožitelku Sandry Záhlavové, vítězku loňské juniorky na Roland Garros Anniku Beckovou.

Už ve třetím kole je po dnešku Agnieszka Radwaňská, pro kterou je pařížský turnaj rovněž nejméně úspěšným ze všech grandslamů. Polská tenistka nebyla na French Open nikdy dál než v osmifinále, ale letos zatím ve francouzské metropoli poráží své soupeřky bez problémů. Po hladkém vítězství nad Shahar Peerovou si další dvousetovou výhru připsala v duelu s Američankou Mallory Burdetteovou.

Světová čtyřka sice v úvodním dějství ztratila za stavu 3-1 podání, ale soupeřku ihned znovu brejkla v koncovce setu už nezaváhala. V úvodu dalšího setu se pak Burdetteová dostala do vedení 2-0, ale potom už na kurtu dominovala favoritka. Polka získala šest her v řadě a zvítězila 6-3 6-2.

Po své postupu mohla Agnieszka Radwaňská už jen s napětím sledovat, kdo bude její příští soupeřkou. Tou totiž mohla být její sestra Urszula Radwaňská, kterou čekala německá kvalifikantka Dinah Pfizenmayerová. K prvnímu souboji sester Radwaňských po téměř roce a půl nakonec v Paříži nedojde: mladší z obou Polek dnes proti 127. hráčce světa celkem čtyřikrát přišla o podání a prohrála 3-6 3-6.

V suverénních výkonech pokračuje Serena Williamsová. Na pařížské antuce dnes smetla 6-1 6-2 domácí Caroline Garciaovou a vyhrála tak už 26. zápas po sobě. Další vyzyvatelkou světové jedničky, která ve dvou zápasech ztratila jen pět her, bude Rumunka Cirsteaová.



Naopak ve špatných výkonech se dál topí Caroline Wozniacká, která z posledních sedmi zápasů už pošesté prohrála. V Paříži bývalá světová jednička po dvou týdnech opět nestačila na Srbku Bojanu Jovanovskou, které v duelu 2. kola podlehla 6-7 3-6 a končí tak ještě o kolo dříve, než loni.

 

Výsledky - French Open - ženy (antuka, dotace 21.017.000 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Azarenková (3-Běl.) - Vesninová (Rus.) 6:1, 6:4, Kirilenková (12-Rus.) - Bratčikovová (Rus.) 6:0, 6:1, Šuaj Pcheng (Čína) - Giorgiová (It.) 6:4, 6:2, Schmiedlová (SR) - Wickmayerová (Belg.) 7:6 (7:5), 2:6, 6:2, Vögeleová (Švýc.) - Watsonová (Brit.) 6:4, 2:6, 6:4.

Dvouhra - 2. kolo:

S. Williamsová (1-USA) - Garciaová (Fr.) 6:1, 6:2, A. Radwaňská (4-Pol.) - Burdetteová (USA) 6:3, 6:2, Erraniová (5-It.) - Putincevová (Kaz.) 6:1, 6:1, Kerberová (8-Něm.) - Čepelová (SR) 6:2, 6:2, Jovanovská (Srb.) - Wozniacká (10-Dán.) 7:6 (7:2), 6:3, Ivanovičová (14-Srb.) - Johanssonová (Fr.) 6:2, 6:2, Vinciová (15-It.) - Voskobojevová (Kaz.) 6:4, 4:6, 6:2, Suarezová (20-Šp.) - Rogersová (USA) 3:6, 6:4, 6:4, Cirsteaová (26-Rum.) - Larssonová (Švéd.) 6:1, 6:4, Lepchenková (29-USA) - Svitolinová (Ukr.) 7:6 (7:5), 6:1, Lisická (32-Něm.) - Torrová (Šp.) 6:4, 6:0, Razzanová (Fr.) - Kučová (SR) 4:6, 6:2, 6:0, Puigová (Portor.) - Keysová (USA) 6:4, 7:6 (7:2), Pfizenmaierová (Něm.) - U. Radwaňská (Pol.) 6:3, 6:3, Kuzněcovová (Rus.) - Rybáriková (SR) 1:6, 6:2, 6:2.
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nejpřehlednější jsou ve formátu pdf, které se dají stáhnout do PC. Což zdejší redaktoři dosud nezachytili, viz jejich odkazy.
Tvar adresy je stejný, jen se každý den mění číslo za slovem schedule:

čtvrtek:
http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/schedule/p_schedule10.pdf

pátek:
http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/schedule/p_schedule11.pdf

sobota:
http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/schedule/p_schedule12.pdf

atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Vika a Sabine dělají radost, Caro mě opět utvrzuje v tom , jak je marná, ale nehodlám tohle téma opět otvírat. Škoda, že Laura přes ní nepřešla, třeba by dala i Jovanovskou a 3. kolo by už byl pěkný výsledek :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, radši neotvírej... Caro marná rozhodně není a přes Lauru postoupila zcela zaslouženě.
Reagovat
smazaný uživatel
Že není? Laura byla ten den asi ještě marnější. Jestli u Carol naivkové čekají nějakou spásu na trávě, tak jsou bláhoví. Trávu neměla dobrou ani v době největších úspěchů. V roce 2010 od Petry chytla nakládačku 6-0 6-2 tuším za 46 minut :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, jsem nějaký utahaný a taky už jsem toho tady hodně napsal... Takže jenom krátce. :)

Vika - Elena: Myslím, že Vika předvedla svůj vysoký standard. Elena je dobrá tenistka, ale není to ten typ hráčky, který by dělal Vice problémy... První set byl z pohledu Viky naprosto v pohodě. Asi nejzajímavější moment byl k vidění v pátém gemu, když Elena dala těsný aut, Vika si nebyla jistá a zavolala rozhodčí. Rozhodčí se šla podívat na stopu míčku, tak nějak si to obešla a ukázala dobrý míč. Režie pak spustila záběr jestřábího oka, na kterém bylo vidět, že to byl milimetrový aut. Další důkaz, proč je i na antuce potřebné jestřábí oko... Druhý set už byl mnohem vyrovnanější. Vika sice byla o brejk vepředu, ale Elena dokázala srovnat z 1:3 na 3:3. Vika ovšem vzápětí odpověděla rebrejkem a pak už to dotáhla. :) Na Eleně musím ocenit, že měla fakt pěkné šaty a taky se mi líbí, jak při úderech dělá "haja", nebo co to je. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Caro - Bojana: Pro mě dneska nejsmutnější zápas, už jsem o tom asi hodně napsal. Škoda, že Caro nevyužila šance ve dvanáctém gemu 1. setu a šestém gemu 2. setu... Asi hodně lidí čekalo, že Caro skončí už v 1. kole. To se naštěstí nestalo, přesto přišel ten konec brzy. Po zápase s Laurou jsem věřil, že je to trápení prolomené a Caro půjde dál. Bohužel se tak nestalo... Nedá se nic dělat, antuka prostě letos nevyšla. Přesto si myslím, že Caro hrála na RG mnohem lépe než třeba v Bruselu nebo Madridu. Věřím, že to zase půjde... Dneska byla Bojana lepší a postoupila zaslouženě. Caro hlavně v 1. setu předvedla dobrý výkon, ale bohužel to nestačilo.

Ana - Mathilde: Tak Anička mě poslechla a dala to ve dvou. :) Jediná komplikace přišla na začátku 2. setu, kdy prohrávala 0:2, ale rychle to otočila... Druhý set už jsem měl puštěný stream i se zvukem a potěšilo mě, že to Ana ukončila tak rychle a nemusel jsem dál poslouchat tu francouzskou omladinu. :D Já bych těm Francouzům poradil, aby si šetřili hlasivky na zápasy Kristiny Mladenovic. :) No a koukám, že ve 3. kole bude hrát Ana proti další domácí hráčce. Čeká ji Virginie Razzano, loňská přemožitelka Sereny... Takže paráda. :D

Kromě těchto zápasů jsem samozřejmě sledoval i další. Potěšily mě výhry Monicy, Sorany a Sabine, nejen vzhledem k Fantasy lize. :) No a potom to taky moc přeju Petře Cetkovské.
Reagovat
gigin
dobré. Dnes mám smutný den a na tebe jsem úplně zapomněl :)))) Tak DAVAJ VIKA!!! :))
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Aničku nemáš místo v týmu, na Viku zapomínáš... Ty zlobíš! :D
Reagovat
gigin
Když já monty to WTA nějak neprožívám, však víš :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, ty máš radši Ernestka a spol. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist