Azarenková ve Stuttgartu překvapivě nestačila na Dulkovou

30. 4. 2009, 11:04
Aktuality 2
WTA STUTTGART - Obhájkyně titulu Jankovičová na úvod antukového turnaje ve Stuttgartu smetla Cibulkovou, nečekaný výsledek se však ve středu zrodil v duelu Azarenkové s Dulkovou, když Argentinka světovou osmičku vyřadila.
Gisela Dulková

Letos se ve Stuttgartu hraje znovu v hale, ale poprvé na antuce. Je to tak jediný turnaj na okruhu, který se koná v těchto podmínkách.

Loňský ročník vyhrála Jelena Jankovičová a za obhajobou titulu vykročila jednoznačným vítězstvím 6-1 6-1 nad Slovenkou Cibulkovou. Ve druhém kole se utká s domácí Lisickou, jež si ve dvou setech poradila se Schnyderovou a potvrdila dobrou formu, kterou před čtrnácti dny v Charlestonu proměnila v premiérový triumf.

Jankovičová zahájila rok jako světová jednička, po nepovedeném vstupu do sezony však spadla na čtvrtou pozici. Na antuce se ale znovu dostává do dobré formy a před třemi týdny vyhrála turnaj v Marbelle. "Hrála jsem tam dobře," vzpomněla si Jankovičová. "Dnes jsem čekala těžký zápas, protože mě Dominika loni porazila. Ale dobře jsem podávala a jsem šťastná, že se již hraje na antuce."

Dál jde naopak druhá Slovenka Daniela Hantuchová, jež stejně jako o víkendu ve Fed Cupu porazila Francouzku Alize Cornetovou. Ve druhém kole narazí na světovou jedničku Safinovou. O překvapení se na jihozápadě Německa postarala čtyřiadvacetiletá Argentinka Gisela Dulková, když si vyšlápla na vítězku tří letošních podniků Viktorii Azarenkovou. Devatenáctiletá Běloruska po titulu z Miami pauzírovala kvůli zranění ramena a návrat se jí nepovedl. Jihoameričance podlehla 3-6 4-6 a poprvé od loňského podzimu nepostoupí aspoň do 4. kola.

"Jsem spokojená, odehrála jsem perfetkní zápas. Byla jsem sebevědomá a vycházelo mi vše, na co jsem sáhla. Věřila jsem si, že mohu takovou hráčku porazit," pochvalovala si 34. hráčka světa Dulková, jež dala turnaji ve Stuttgartu přednost před obhájováním triumfu v marockém Fezu. "Miluju takové podmínky. Žádný vítr, žádné sluníčko," vysvětlila své rozhodnutí hrát na antuce v hale, navíc na turnaji s vyšší dotací, kde na vítězku čeká luxusní Porsche.

Ve špatných výkonech pokračuje Ruska Anna Čakvetadzeová. Ta po čtyřech dnech utrpěla dalšího kanára, navíc od stejné soupeřky. Na Italku Pennettaovou nestačila jak ve Fed Cupu, tak ani na okruhu WTA.

- WTA PREMIER STUTTGART (Německo, antuka, 700.000 dolarů) -
středeční výsledky (29. 04. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Jankovičová (3-Srb.) - Cibulková (SR) 6-1 6-1
Kuzněcovová (5-Rus.) - Petkovicová (Něm.) 6-4 5-7 6-1
Petrovová (Rus.) - Čeng Ťie (Čína) 6-4 5-7 6-4
Hantuchová (SR) - Cornetová (Fr.) 6-3 6-1
Pennettaová (It.) - Čakvetadzeová (Rus.) 6-2 6-0
Lisická (Něm.) - Schnyderová (Švýc.) 6-4 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
Dulková (Arg.) - Azarenková (4-Běl.) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Tenista
Ty neznáš Gizelu? vrací se zpátky, sice to asi nikdy nebude na nějaký výrazný umístění vysoko, ale kvalitní hráčka to rozhodně je, rozhodně mi kurs na Azarenku nepřišel příliš hodnotnej
Reagovat
smazaný uživatel
Moje oblibenkyne prohrala :( navyse s hrackou, kterou ani neznam :)

Skoda, hodne ji fandim a pevne verim, ze prave tato hracka vyhraje French Open, takze c'mooon Victoria!!! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist