Azarenková vyprovodila Schiavoneovou 'kanárem', zahraje si o první semifinále

3. 6. 2013, 18:25
Aktuality 59
Ve velkém stylu vyrovnala své maximum v Paříži Viktoria Azarenková, která se už potřetí v kariéře probojovala na French Open do čtvrtfinále. Světová trojka dnes deklasovala vítězku turnaje z roku 2010 Francesku Schiavoneovou 6-3 a 6-0.
Viktoria Azarenková

Francesca Schiavoneová patří s tři roky starým titulem a účastí ve finále rok poté k nejúspěšnějším tenistkám na French Open posledních let. Dnes ale Italka narazila na soupeřku, které se nevyrovnala v síle ani rychlosti, a s Roland Garros se rozloučila už v osmifinále.

Zatímco v předchozím kole musela Viktoria Azarenková proti domácí Cornetové dohánět ztrátu prvního setu, v duelu se Schiavoneovou podobné drama nepřipustila. Na první dva brejky favoritky dokázala italská tenistka rychle zareagovat, ale od stavu 3-3 už dění na kurtu jasně ovládla Azarenková. Běloruska získala třemi hrami v řadě první set pro sebe, a nezpomalila ani ve druhé sadě. V ní Schiavoneové dokonce nadělila 'kanára' a do čtvrtfinále prošla po přesvědčivém vítězství 6-3 6-0.

"Francesca je hodně nepříjemná soupeřka, vždycky mi chvilku trvá, než si zvyknu na její hru, ale byla jsem trpělivá a využila své šance," řekla Azarenková. Vítězka Australian Open si vylepšila letošní bilanci na 26 výher a dvě prohry. 

Zatímco na ostatních grandslamech byla Azarenková pokaždé minimálně v semifinále a na Australian Open už dvakrát triumfovala, v Paříži nikdy neprošla dál než do čtvrtfinále. Jak světová trojka řekla po svém vítězství, letos by se to konečně mohlo zlomit.

"Myslím, že se (na antuce) zlepšuju a líp se jí přizpůsobuju. Není pochyb, že je to pro mě nejtěžší povrch, ale cítím, že konečně vím, co udělat, abych se zlepšila," uvedla Azarenková. "Je to delší proces, ale jsem na správné cestě. Nejdůležitější je jít krok za krokem. Doufám, že hraju líp než dřív, protože jinak by to byl krok zpátky. Zatím jsem s tím ale spokojená, uvidíme, co bude dál," dodala.

Její formu prověří v následujícím kole Maria Kirilenková, která dnes zdolala Američanku Bethanii Mattekovou-Sandsovou ve dvou vyrovnaných setech 7-5 a 6-4. Pro Rusku je účast ve čtvrtfinále jejím dosavadním maximem, zatím nejdále byla v letech 2010 a 2011 v osmifinále.

Do čtvrtfinále prošla i turnajová dvojka Maria Šarapovová. Ruská obhájkyně titulu vyřadila Američanku Sloane Stephensovou po výhře 6-4 6-3 a letošní bilanci tak upravila už na 34 vítězství a 4 porážky. Poslední tři porážky utrpěla se světovou jedničkou Serenou Williamsovou, na kterou v Paříži může narazit až ve finále.

Šarapovová se o postup do semifinále utká s Jelenou Jankovičovou, která dnes deklasovala 6-0 6-2 přemožitelku Petry Kvitové Američanku Jamie Hamptonovou a zahraje si tak už o své čtvrté pařížské semifinále. O finále na French Open marně usilovala v letech 2007, 2008 a 2010.

Výsledky - French Open - ženy (antuka, dotace 21.017.000 eur):
Dvouhra - osmifinále:
Šarapovová (2-Rus.) - Stephensová (17-USA) 6-4 6-3
Azarenková (3-Běl.) - Schiavoneová (It.) 6-3 6-0
Kirilenková (12-Rus.) - Matteková-Sandsová (USA) 7-5 6-4
Jankovičová (18-Srb.) - Hamptonová (USA) 6-0 6-2

Komentáře

59
Přidat komentář
Heather_Fedex
neco pro nas ;)
http://m.sportky.topky.sk/cl/15/108478/Sarapovova-si-pise-dennik--zvazuje-knihu--Otec-si-mysli--ze-zdolam-aj-Nadala
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je super! Doufám, že to vyjde i v českém překladu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Super zpráva! :-))
Reagovat
Frick
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/580701_527945017270320_42914376_n.jpg
Reagovat
Frick
Ale zase je fakt, že (čert vem, že to jenom tenis) je areál Sparty :-)))
Reagovat
dadaft
pryč s tenisem, vodní pólo má budoucnost!
Reagovat
Fandina
Je mi z toho smutno. Před dvěma týdny jsem tam byla a všechno super, antuka, upravené trávníky, keře, cesty, domy a teď toto. To bude stát peněz. Hrůza, hrůza, hrůza.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím to stejně. :(
Reagovat
dadaft
v juniorkách to měla těžké, měla obrovské potíže se zápěstím, dva roky nehrála...
- dala se do kupy s rukou až někdy ve dvaceti, kdy se tenisu začala věnovat fakt naplno.
(mimochodem včera měla to zápěstí po dlouhé době zase zatejpované)
když se vyřešila ruka, chytly ji záda - tohle zranění sice není tak devastující pro kariéru, ale občas se ozve a většinou jak už to tak bývá v nejméně vhodnou chvíli, viz. zápas s Azarenkou.
navíc antuka je opravdu pro ni nejhorší povrch.
na betonu je to fakt jiná káva - letos na začátku roku hrála v Austráli velice vyrovnané zápasy jak z Azarenkou, tak s tehdy rozjetou Radwanskou (Auckland).
v Top30 věřím pevně.
Reagovat
dadaft
sorry, to mělo být dolů.
Reagovat
dadaft
navíc si myslím, že je spíš typ hráčky jako Stosur, která se na vrchol (USO2011) šplhala postupně a pomalu...
Reagovat
George_Renel
http://www.super.cz/178604-z-jeji-krasy-az-dech-se-taji-tohle-je-nejhezci-partnerka-slavneho-ceskeho-sportovce.html
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku WTA po zkompletovaným čtvrtým kole a před nadcházejícím čtvrtfinále na FO. Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru, hvězdička znamená, že hráčka postoupila do čtvrtfinále a ještě může na FO získat další body (k mání je ještě až 1500 bodů za titul):

1. Williams, S. (+7680 bodů) *
2. Azarenka (+4790 bodů) *
3. Sharapova (+4080 bodů) *
4. Radwanska, A. (+2030 bodů) *
5. Li (+720 bodů)
6. Errani (+500 bodů) *
7. Kerber (+480 bodů)
------------------------------
8. Kvitová 4435 bodů
------------------------------
9. Wozniacki (-870 bodů)
10. Kirilenko (-999 bodů) *
11. Vinci (-1375 bodů)
12. Ivanovic (-1515 bodů)
13. Petrova (-1525 bodů)
14. Stosur (-1530 bodů)
15. Bartoli (-1530 bodů)
16. Jankovic (-1535 bodů) *
...
27. Kuznetsova (-2773 bodů) *
...

Petra si navzdory dalšímu nezdaru a velký ztrátě bodů (na FO přišla o 740 bodů) zatím udržela svojí pozici v elitní osmičce. Její soupeřky, který zůstávají i nadále v turnaji si ale na ní ještě na FO nahrajou nějaký další body (nejvýš 1500 bodů za titul). Kirilenková jí dokonce teoreticky může ještě předstihnout. K tomu by ovšem potřebovala získat titul což není naštěstí moc reálný - Azarenková, Sharapovová nebo Serena jí až k titulu doufejme dojít nenechají ... :)
Reagovat
dadaft
v druhé desítce to teda začíná být pěkně našlapané. ))

chvíli jsem teď přemýšlel o tom Kodešově článku - on tam říká, že by Petra měla nechat hrát i soupeřky.
sám jsem tady napsal něco podobného.
jenže když se podívám na ten tommrův žebříček, tak Petra z těch hráček má nejhorší pohyb po kurtu, a tenis se od časů, kdy kralovala Wozniacká, dost změnil. pokus o vítězný return je dnes extrémně populární a v podstatě každá hráčka od 80. místa výše okamžitě přechází do útoku, když může..............
možná má Petra s Kotyzou pravdu. Petra zkrátka musí hrát "tu svou agresivní hru".
ale k tomu absolurtně bezpodmínečně musí znovu začít dobře podávat.
Reagovat
dadaft
mimochodem, byly to krásné časy, když "kralovala Wozniacká", obzvlášť sezóny 2010 a 2011 byly úžasné.
co se tak strašně zvedla Serena a Máša se mi líbí míň a míň...
Reagovat
dadaft
tak Serenu dnes šoupli až na druhý kurt, to je nevídané.
nicméně asi všichni cítí, že zápas Sáry s Agou bude o dost atraktivnější.
Serena se Světlanou prostě zamete (rád bych se mýlil).
Reagovat
tommr
jj ve druhý desítce je to dost našlapaný - rozdíl mezi dvanáctou Ivanovicovou a šestnáctou Jankovicovou je pouhých 20 bodů a bude se to tam ted zřejmě hodně často měnit ...
Náskok Petry před jejíma pronásledovatelkama je zdánlivě pořád
velkej, ale ve skutečnosti se už nebezpečně krátí. Petra ted bude obhajovat hodně bodů a její pozice je proto velice nejistá. Stačí, aby se Petře jednou nebo dvakrát nezadařilo nebo aby se kterákoli hráčka co je za ní "utrhla ze řetězu" a Petra z tý elitní osmičky rychle vypadne ...
Reagovat
dadaft
gratulace ke dvěma povedeným turnajům.
poslední zápas nic moc, ale jak říká monty, oceňme sílu soupeřky. ))
jsem zvědav, co předvedeš na trávě, která stejně jako antuka není úplně tvůj povrch. na trávě by tvoje hra mohla být ještě účinnější než na antuce - řekl bych.
po hlíně tráva.
po trávě beton.
U.S.Open Series a samotné USO. a tam se na tebe Jamie těším nejvíc (a nejen ne tebe) - protože tahle serie je pro mě už pár let vrchol tenisové sezóny. ))
Reagovat
smazaný uživatel
už jsem četl "gratulace ke dvěma povedeným gemům", nějak mi to na tebe nepasovalo :)
Reagovat
tommr
nic ve zlým, ale opravdu nechápu co na tý Hamptonový pořád vidíš. Je to sice sympatická dívčina, ale jako tenistka je opravdu jen průměrná. Dnešní zápas Hampton-Jankovic jen znovu nepřímo potvrdil, že Petra je na tom letos velice špatně když si už nedokáže poradit ani s takovou hráčkou ...
Reagovat
dadaft
můj osobní tip. ))
Hamptonová se do roka dostane do třicítky a pár let tam vydrží.
co na ni vidím?
tenhle výkon nebyl dobrý, ale stačí se podívat na druhý set proti Azarenkové na letošním AO - tam jsou všechny odpovědi. )))))
Reagovat
pepin
Tak já ohledně Jamie docela souhlasím s Tommrem, mně také nepřipadá jako nějaká kandidátka na vršek pyramidy. Také, ale souhlasím s Tebou, že do té 30 by se mohla dostat. Ten zápas proti Az., víš jak to je. Jednou za čas se ti něco opravdu povede, ale pokud to nemá setrvalý stav, tak je to jen záblesk. No uvidíme, čas ukáže.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, a ještě jsem zapomněl dodat, že v deblu přeju Kristině a Galině, které mě dneska docela potěšily výhrou nad párem Kuznetsova/Pennetta. A ve třetím setu dokonce kanár... Kiki a Galina jsou pěkné holky a ještě k tomu si rozumí na kurtu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší výkon Viky na turnaji jsem už ohodnotil vedle, takže teď něco k zápasu Mashy... :)

Mám samozřejmě radost, že Masha vyhrála. :) Myslím, že to byl dobrý tenis z obou stran. Pro Mashu to byla určitě prověrka, protože Sloane se hlavně v 1. setu jevila velmi dobře. Rozhodl tam vlastně jediný brejk v sedmém gemu... Začátek 2. setu byl taky vyrovnaný. Masha sice hned v úvodu získala brejk, ale Sloane odpověděla rebrejkem. Pak Masha trochu odskočila a bylo rozhodnuto... Přesto Masha musela dneska podat kvalitní a soustředěný výkon, aby vyhrála ve dvou setech. Osobně si myslím, že Sloane by s takovým výkonem potrápila hodně kvalitních soupeřek... Takže jsem rád, že Masha dneska podala skvělý výkon a dala to ve dvou. Věřím, že všechno směřuje k semifinále Masha - Vika. :)

Taky musím ocenit, jak se na holky dobře koukalo. Líbilo se mi, jakou měla Sloane délku šatů. Určitě si získala nějaké nové mužské fanoušky. :) Ale vážně, je moc hezká. No a Masha je samozřejmě také vždy krásná. :) Jen je škoda, že v té Paříži je zima a některé holky hrajou trochu víc oblečené. Masha dneska měla dlouhé rukávy a nejvíc mě to mrzí u Viky, která nosí legíny. Tam člověk přichází o hodně. :)
Reagovat
Fandina
Jamie celý první set nic nehrála a ve druhém se obávám, že i když již hraje super nemusí to na JJ stačit. Nicméně Jamie go go go!
Reagovat
Fandina
Na druhou stranu. Jelena je super tenistka a umí vyhrávat, tak proč ne, když se soupeřka v prvním setu vyházela.
Reagovat
dadaft
Jelena hlavně dneska vůbec nekazí.
a skvěle brání, takže útoky musí být razantní a přesné zároveň - takový level Jamie asi momentálně na antuce nepřehraje. ((
Reagovat
dadaft
Jelena do zápasu vstoupila líp, ale já su klidný.
průběh setu Jamie otáčí běžně.
Reagovat
dadaft
tak jsem chválil Jamiin forhend, ale zatím funguje mizerně.
Reagovat
dadaft
pořád su klidný. Azarenková na AO taky vyhrála první set a pak se nestačila divit.
su klidný.
ale míň.
Reagovat
dadaft
je fakt, že na betonu, kde se dokáže k míčku líp dostat, je Jamiin forhend nebezpečnější.
zatím katastrofa s kanárem.
su téměř klidný.
Reagovat
dadaft
ha ha ha.
!!! break !!!
Reagovat
dadaft
break je fuč.
ale chyby šly dolů a začíná to vypadat jako tenis.
Reagovat
dadaft
do prkýnka zaber Jamie!
Reagovat
dadaft
první servis pod střechou.
tohle otočí celý zápas. )))))))))
Reagovat
dadaft
neotočí.
závěr byl křeč.
gratulace Jeleně.
Reagovat
slacker
Jeste ted je mi spatne kdyz si vzpomenu jak PK imbecilne hrala v sobotu
Reagovat
dadaft
hlavně ji Petra nakazila svými UE - ve všech předchozích zápasech měla Hamptonová poměr W/UE docela přijatelný (a odpovídající síle a úrovni soupeřky), dnes to byla katastrofa.
Reagovat
dadaft
je mi to strašně líto Jamie, že to Wawroš neotočil 2x 6:0.
takhle bude asi tvůj velký zápas přerušen...
Reagovat
dadaft
navíc se šli všichni frantíci ožrat na žal.
Reagovat
dadaft
jestli to tak půjde dál, brzy budu nesnášet Messiho, Bryanta, domečky z karet, zvířátka z nafukovacích balónků a zmrzlinu.
Reagovat
tommr
a já na protest začnu bojkotovat Turkish Airlines ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ježíš, co proti tomu máte? Vždyť to je nejlepší reklama! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslíš doufám tu příšernou "we are...".. Na tu jsem začala mít těžkou averzi...:)) Zlatí Thajci a Messi :))
Reagovat
smazaný uživatel
Teďka je na Turkish Airlines nová reklama, kde vystupujou Messi a Kobe Bryant. Během RG to jede na Eurosportu o každé pauze mezi gemy, tak už jsou na to pánové alergičtí. :D Jinak mně se líbila i reklama, kde byla Caro. Asi jsem jeden z mála, ale je to tak. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, proto jsem psala zlatej Messi, jen jsem si nepřečetla, že zrovna na ni nadávají :) Jo, ty reklamy jsou vopruz, občas hoděj Stana Wawrise nebo Mašenu s Djokem a s tím tlustým klukem s colou, ale ta mi přijde, že je zkrácená, že jsem viděla původní verzi a ta byla delší a trapnější. Thajský linky jsou pěkný, ale já letěla těma, který v reklamě nejsou :))))))) Messi mi zatím nevadí, ovšem možná za chvíli budu mít taky pěnu u pusy :)))
Reagovat
gigin
Pojď, pojď, pojď, ty frackovitá carevno :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Viděla jsem kousínek, jak přepínali háčka na čt. To bylo vážně směšné, jedna hékalka - a hý ( přečemž to hý vypustí z pusy, když je míč už na druhé polovině, u soupeřky ), druhá houkačka hú... a ch jo, zlaté naše holky, že nehékaj...
Reagovat
dadaft
další destruktorka ženského tenisu na scéně - přechod na síť 0, kraťas 0, lob 0, ..............
jenom pecky od BL.
Reagovat
Heather_Fedex
podle stranek wikipedie ma masa 1 z nej lobu v zenskem tenisu
Reagovat
smazaný uživatel
A nemyslel dadaft spíš Viku ?
Reagovat
Heather_Fedex
kdyz je v nadpisu marfusa, tak predpokladam, ze se nejedna o viku
Reagovat
smazaný uživatel
No, článek je o Vice. A ono to svádí: Běloruska = Ruska = Marfuša...Nechápu ty vlčí očička...
Reagovat
Heather_Fedex
"vlci ocicka" je prezdivka sloane stephens- podle tech jeji kukadel ;)
Reagovat
pepin
I když s Tebou většinou nesouhlasím, tak ted jsi to zodpověděla naprosto správně. Děkuji.
Reagovat
Heather_Fedex
jeeeho! taky dik!!
Reagovat
dadaft
i kdyby měla nej lob, tak to člověk nezjistí, protože ho nepoužívá. ))
já neříkám, že je špatná tenistka.
jen hraje prostě jen jednu hru.
Reagovat
pepin
A ještě u toho nechutně řve.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se tahle přezdívka taky líbí a vůbec mi nevadí, kdo ji vymyslel... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist