Azarenkové se zatím nedaří ani na trávě. V Hertogenboschi prohrála s hráčkou druhé stovky

14. 6. 2023, 12:47
Aktuality 6
Viktoria Azarenková (33) zatím neukončila už několik měsíců trvající krizi ani na trávě. Dvojnásobná semifinalistka Wimbledonu prohrála ve druhém kole v Hertogenboschi 3:6, 2:6 s až 152. hráčkou světa Ashlyn Kruegerovou (19). Američanka, která na turnaji sbírá svá první vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu, si ve svém prvním čtvrtfinále na této úrovni zahraje s Viktórií Hrunčákovou, nebo Biancou Andreescuovou.
Viktoria Azarenková (© Profimedia)

Viktoria Azarenková měla silný vstup do sezony, jenže po čtvrtfinále v Adelaide a semifinále na lednovém Australian Open na další čtvrtfinálovou účast stále čeká a dvě soupeřky po sobě naposledy porazila v únoru v Dubaji. Tyto nelichotivé série neukončila ani v Hertogenboschi, kde absolvovala svůj první turnaj na trávě po dvou letech a měla další možnost dosáhnout na premiérový triumf na nejrychlejším povrchu.

Bývalá světová jednička měla potíže už v úvodním kole s kvalifikantkou a 231. ženou pořadí Natalijí Stevanovičovou a ve středu jasně prohrála s teenagerkou Ashlyn Kruegerovou.

Statistiky zápasu Azarenková - Kruegerová

Favoritka ztratila úvodních pět her, pak sice nastartovala obrat, ale soupeřka za stavu 5:3 dopodávala set čistou hrou. Do vedení se nedostala ani ve druhé sadě, kterou odstartovala prohraným servisem. Během ní si vypracovala jediný brejkbol, a to až v závěrečném gamu.

Kruegerová si na tomto turnaji připisuje svá vůbec první vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu, před Azarenkovou nedala šanci ani Rebecce Petersonové. Ve svém největším čtvrtfinále vyzve Viktórii Hrunčákovou, nebo další grandslamovou šampionku Biancu Andreescuovou.

• WTA 250 HERTOGENBOSCH •
Nizozemsko, tráva, 259.303 dolarů
středeční výsledky (14. 6. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
V. Kuděrmetovová (1-) - Zhaová (Kan.) 6:1, 6:3
Samsonovová (2-) - P. Kuděrmětovová (Rus.) 6:4, 6:1
Kruegerová (USA) - Azarenková (3-) 6:3, 6:2
Sasnovičová (7-) - Minnenová (Belg.) 6:2, 4:6, 6:3.
• Čtyřhra - 1. kolo •
Wickmayerová/Minnenová (Belg.) - Malečková/Detiuc (ČR) 6:2, 6:2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
makro99
Tráva je tu a všechno je jinak - Hadad Maia out, Azarenka out, Vekic out.. a kromě Britek po roce postupuje třeba Golubic, která si s Karolínou zahrála čtvrtfinále Wimbledonu..
Reagovat
com
jo favoritky zase out smile WTA no smile
Reagovat
tommr
Azarenka s 21 tituly marně nahání Petru Kvitovou s 30 tituly. Nepomáhá jí ani to že na rozdíl od Petry hraje i malý turnaje ...
Reagovat
com
ale tak zase musis braz v potaz, ze zatimco Kvitovic jen hraje tenis a jinak leháro smile ..tak Azarenka pri tom musi stihat i péči o syna smilesmile
Reagovat
PetaM
Kdyby si ho neudělala, nemusela stíhat nic. :) Její život, její volba.
Reagovat
Mantra
má taky splněno. Matka :-))

Ale dnes v noci vyhrál Kai Nishikori a to je super! smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist