Badosaová v Charlestonu hraje životní turnaj. Po první výhře nad hráčkou Top 20 vyřadila i světovou jedničku!

10. 4. 2021, 08:44
Aktuality 38
WTA CHARLESTON - Paula Badosaová na zelené antuce v Charlestonu porazila i díky odvrácení 12 ze 14 brejkbolů 6-4 6-3 Australanku Ashleigh Bartyovou a pár dní po premiérovém skalpu hráčky Top 20 zaznamenala í životní vítězství nad světovou jedničkou. O první finále na okruhu WTA si 23letá Španělka zahraje s Ruskou Kuděrmetovovou.
Paula Badosaová (© AFP)

Paula Badosaová na začátku sezony měla jako jediná z tenistek po příletu na turnaje do Austrálie pozitivní test na koronavirus. Z karantény se dostala až po 21 dnech krátce před startem Australian Open a v Melbourne pak vypadla v prvním kole po třísetové bitvě se Samsonovovou. 

Následně v Lyonu však postupem do semifinále vyrovnala své maximum na okruhu WTA a měsíc poté se mezi čtyřku nejlepších dostala i v Charlestonu. V semifinále je tak počtvrté v kariéře poprvé dvakrát během jedné sezony. 

Na zelené antuce v Jižní Karolíně se jí to navíc povedlo poprvé na turnaji kategorie WTA 500 a po cenných skalpech. Sice už v prvním kole měla namále s Ruskou Gračevovou, pak si však proti světové dvanáctce Belindě Bencicové ze Švýcarska připsala první výhru nad hráčkou Top 20, poradila si s domácí teenagerkou Caty McNallyovou a v pátečním čtvrtfinále dokonce překvapila vyřazením světové jedničky Ashleigh Bartyové.

"Jsem stále trochu v šoku. Nechápu, co se to stalo," radovala se z životního vítězství třiadvacetiletá Španělka, jež odvrátila 12 ze 14 brejkbolů a favoritce vzala pětkrát servis včetně posledních dvou od stavu 3-3 v druhém setu. "Někdy je těžké takové zápasy zakončit, takže jsem ráda, že se mi to dnes podařilo," dodala.


Bartyová přijela do Charlestonu po sobotním triumfu v Miami a v úvodních dvou zápasech na antuce od triumfu na Roland Garros 2019 působila jistým dojmem. Ve čtvrtfinále se ale nedokázala vyrovnat se soupeřčiným servisem. "Myslím, že jsem dnes příliš riskovala. Ale byly to mimořádné tři týdny, z kterých si neberu nic jiného než pozitiva," řekla čtyřiadvacetiletá Australanka.

Badosaová se o postup do premiérového finále střetne s Ruskou Veronikou Kuděrmetovovou, která porazila 6-3 6-4 domácí šampionku z roku 2016 Sloane Stephensovou.

"Tohle je poprvé, co jsem porazila grandslamovou šampionku. Je to pro mě hodně důležité- Snažila jsem se hrát hodně agresivně a jsem šťastná, že plán fungoval," radovala se třiadvacetiletá Ruska, jež bude útočit na své druhé finále. To první letos v lednu v Abú Zabí prohrála.



Druhou semifinálovou dvojici tvoří přemožitelka Petry Kvitové Danka Koviničová z Černé Hory a Tunisanka Ons Džabúrová. V neděli tak bude v Charlestonu korunována nová šampionka s první trofejí na okruhu WTA.

 

• WTA 500 CHARLESTON •
USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 565.530 dolarů
páteční výsledky (09. 04. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Badosaová (Šp.) - Bartyová (1-Austr.) 6-4 6-3
Kuděrmetovová (15-Rus.) - Stephensová (USA) 6-3 6-4
Koviničová (Č. Hora) - Putincevová (11-Kaz.) 6-7(2) 7-5 6-1
Džabúrová (12-Tun.) - Gauffová (14-USA) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

38
Přidat komentář
Mony
Prazanda Alexandrova už nebude ruskou jednickousmile
Reagovat
Fandina
Je z Říčan.
Reagovat
Mony
Ty nám Praze patří taky, když u nás trenuje
Reagovat
FulnekUltras
za hranicí
Reagovat
Mony
To je taková malá kolonie pro bohaté Prazaky
Reagovat
Nola
turnaj v Charlestone nema tribuny pre divakov? divne, pamatam si z tohto turnaja vitazstvo Janky Cepelovej proti Serene a trebars Angie vo finale...
Veronika je fakt kocka, dnes same amazonky na okruhu, Badosa k nim tiez patri, ale zohrali fakt pekne semi, nastastie to slo v telke....
Reagovat
sojka1
Badosa se mi libi, hezka holka a velka skoda dneska ji. Veronika mi, bohuzel, tak sympaticka neni, pripada jako mlada carevna... :-( :-))
Reagovat
sojka1
*pripada mi.... jeeee
Reagovat
Nola
tak tie posledne mlade carevny boli pekne slecny, dcery cara Mikulasa, ktore boli popravene spolu s rodicmi... smutny pribeh
Reagovat
sojka1
to jiste ano, ale myslela jsem tim, ze mi (typem a v mych ocich) neladi se sportovnim hristem....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Možná by jí sedělo cvičení s kuželysmile
Reagovat
sojka1
presne... :-))
Reagovat
Mony
To Rusové neladi i jinde, přesto i tam bývají lepsi
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zvláštní, má lepší umístění ve čtyřhře než v singlu. A být vdaná ve 23 za kouče také trochu svéráz.
Reagovat
EllNino
Ma, centr se rekonstruuje
Reagovat
paddy
je vdaná za svého kouče, tak máš smůlu smile

lidé jí říkají "černá kočka"

https://www.youtube.com/watch?v=2NhvdK0yFzo&t=147s
Reagovat
Carter
Už vydatá? Nie celkom typické pre tenistku v tak mladom veku. Ale v Rusku asi nič neobvyklé - Kachanov, Medvedev tiež už pár rokov ženatí.
Reagovat
paddy
Ve 20, trošku později než obvykle smile

...started dating in 2015 despite Demekhine being involved as her coach since 2012, on which Kudermetova commented in 2020: "At the age of 16 I just liked him but I didn't even think about anything more. Probably, it's my upbringing that affected. Such thoughts had been unacceptable to me."
Reagovat
dadaft
Už vidím její čtvrtý zápas na turnaji a ona nehraje nic co by zvedalo ze sedačky, spíš takový zarputilý bojovný tenis ............... ale zatím s tím soupeřky vyřazuje jednu za druhou .............. ani Jabeur nevypadá, že by si věděla rady...
Reagovat
paddy
toto video je vč. 2 prvních míčů (minulé video neobsahovalo), kdy rozhodčí správně hlásil 0-30 pro Sharmu

pak šel dolů, aby zkontroloval dopad a následně zahlásil 30-15 místo 0-40 pro Sharmu

není možné, aby na tabletu změnil několik míčů, takže jediné logické vysvětlení je, že začátek zapisoval naopak (špatně 30-0), než hlásil (správně 0-30)

po návratu na umpire připsal bod Sharmě, poprvé na správnou stranu, a tak vzniklo 30-15, což viděl na displeji a ohlásil, čímž totálně slovně otočil skóre

smile
https://www.youtube.com/watch?v=SLPXPyJF33g
Reagovat
Alien
Skvěle Babos! Velká gratulace Timee, obzvlášť poté, co se jí v poslední době toliko nedařilo! Velice cenný skalp.
Reagovat
EllNino
Wtf
Reagovat
com
vypadla mu Kvitova a tak ma chudak horecky, blouzni a pise nesmysly smile
Reagovat
Alien
Tak já blouzním na rozdíl od tebe jenom někdy Ichtyle! Onehdá jsi zde hodnotil moje IQ. Tebe ty osle bych si namazal na chleba v kteroukoliv noční hodinu a to i s pěti promile! Jak si stojí v Race tvoje Ida?
Reagovat
tommr
Badosa vs Barty a Kudermetova vs Stephens byly tenisový lahůdky: vynikající hra a skvělý výsledky ... smile
Reagovat
magnus
Uvidime,ktora z hračok turnaj vyhra.Mojou favoritkou je Veronika Kudermetova.S Spanielkou to ma na zapasy zatial 2:0.Je pravda,že Badosa tu hra dobre a zdolat svetovu jednotku je teda niečo,ale každy zapas je iny.Veronika hrala proti Stephens tiež velmi dobre.Je na čase aby vyhrala turnaj kategorie 500,toto je idealna šanca,vzhladom na to ake hračky su ešte v turnaji.Veronika je z nich určite najlepšia,len to potvrdit.
Reagovat
tommr
taky to přeju Kudermetový, ale podcenit se nedá ani Jabeurová ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jsem neviděl, jen předtím Paulu vs BeBe. Zdá se, že se jí zkrátka sešla forma s tím, jak jí sednul povrch, na rozdíl od jiných... Počítám, že zopakovala výborný výkon na podání, ale co mě zaujalo je poměr 19W x 12UE. Proti no.1 celkem obdivuhodné.
Za ty patálie s covidem si tyhle výsledky určitě zasloužísmile Ať to vyhraje kterákoli SF, bude to překvapivá vítězka. Možná je to tím rychlým přechodem z hardu na ty podivný drcený šutry, ale faktem je, že podobná revoluce se odehrává v Bogotě, ať je tan důvodem výška nebo hladoví upíři.
Reagovat
tommr
Badosa hrála skvěle. Určitě to byl její nejlepší zápas co jsem kdy viděl. Navíc je to velice sympatická dívčina ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kouknu na ty sf aspoň v HLsmile
Reagovat
vladka
Hurá :)
Reagovat
Holahej
Petro poslouchej..moc riskovala..
Bartyová přijela do Charlestonu po sobotním triumfu v Miami a v úvodních dvou zápasech na antuce od triumfu na Roland Garros 2019 působila jistým dojmem. Ve čtvrtfinále se ale nedokázala vyrovnat se soupeřčiným servisem. ?Myslím, že jsem dnes příliš riskovala. Ale byly to mimořádné tři týdny, z kterých si neberu nic jiného než pozitiva,? řekla čtyřiadvacetiletá Australanka.
Though Barty nearly doubled Badosa's total of winners in the match at 34 to 19, she also hit twice as many unforced errors as the Spaniard, 24 to 12.
Reagovat
Ela-fon-isi
jak blázen! smile
Reagovat
George_Renel
Jestli si dobře vzpomínám, není to Vlkova favoritka?
Reagovat
Vlk-v-trave
:) vzpominas si dobre, dost jsem Pavlinku protezoval :D,... az ji treneri pretizili tak, ze misto vyhry za vyhrou honila zraneni za zranenim...a spis se jen cekalo kdy zase bude hrat...jako ten potencial tam byl paradni, ale jak uz tehdy naznacila sojecka...zalezi jak se bude brousit, rekl bych, ze ten diamant trochu prebrousili...
...nu coz... kazdopadne vysledek s Ash udelal radost, to zase jo:)
Trebas ji sedi ten charlstonsky povrch, a stane se jednou kralovnou zelene antuky:)
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Paula agresivní, přesná. Šla si za vítězstvím.
Hodně winnerů, celkově pohledný tenis.
Ash výkyvy na podání, neproměňovala bb.

Sympatické semifinalistky.
(Veronika slaví narozeniny ve stejný den jako Ash.)

Ons by si už titul zasloužila.
Reagovat
com
Bartyovka ma formu smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist