Báez v Estorilu porazil i Tiafoea a má první titul z turnaje ATP

1. 5. 2022, 22:44
Aktuality 0
ATP ESTORIL - 21letý Argentinec Sebastián Báez porazil ve finále antukového turnaje v Estorilu pátého nasazeného Američana Francese Tiafoea za hodinu a čtvrt 6-3 6-2 a získal první titul na okruhu ATP.
Profily hráčů
Sebastian Báez

Juniorský vítěz French Open 2019 Sebastian Báez si své první finále na okruhu ATP zahrál v únoru na domácí antuce v Córdobě a nyní na antuce v Estorilu se již dočkal i premiérového triumfu. 

21letý Argentinec v Portugalsku vyřadil kvarteto třicátníků - domácího Joaa Sousu, Chorvata Marina Čiliče, Francouze Richarda Gasqueta i španělského obhájce titulu Alberta Ramose a v dnešním finále si poradil 6-3 6-2 s o tři roky starším Američanem Francesem Tiafoem

59. hráč světa Báez hned na úvod ztratil podání. Za stavu 0-2 čelil dalším třem brejkbolům, ale odvrátil je a od té chvíle měl v utkání s 29. hráčem světa jasně navrch.

Tiafoe hrál finále v Estorilu podruhé, ale stejně jako v roce 2018 neuspěl. Jediný titul slavil před čtyřmi lety na domácím hardu v Delray Beach.

• ATP 250 ESTORIL •
Portugalsko, antuka, 534.555 eur
nedělní výsledky (01. 05. 2022)
• Dvouhra - finále •
Báez (Arg.) - Tiafoe (5-USA) 6-3 6-2
• Čtyřhra - finále •
Borges/Cabral (Portug.) - M. González/Goransson (Arg./Švéd.) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist