Báez zastavil senzační jízdu kvalifikanta Navoneho, v Riu slaví pátý titul a ten nejcennější

25. 2., 23:28
Aktuality 0
Sebastián Báez (23) vyhrál na okruhu ATP už čtvrté finále v řadě. Po třech loňským triumfech získal na pětistovce v brazilském Rio de Janeiru svůj celkově pátý titul a první na akcích větších než ATP 250. Argentinec ve finále suverénně přehrál 6:2, 6:1 krajana Mariana Navoneho (22), který se do závěrečného kola dostal z kvalifikace, a v pondělí ho bude dělit jen jedno místo od debutu v TOP 20 žebříčku.
Profily hráčů
Báez v Rio de Janeiru slaví pátý a nejcennější titul (© AFP)

Báez – Navone 6:2, 6:1

Zatímco Sebastián Báez odehrál své už sedmé finále v kariéře, Mariano Navone se do závěrečného kola na nejvyšší úrovni probojoval poprvé. Rozdíl ve zkušenostech byl v souboji o titul v Rio de Janeiru znát.

Starší z argentinských tenistů sice v první sadě jednou zaváhal na servisu, nicméně za stavu 4:0, kdy měl v zádech náskok dvou brejků. Ještě větší dominanci předvedl zkušenější Argentinec ve druhém dějství. Také v něm získal úvodní čtyři hry a tentokrát Navonemu povolil už jen jeden game, když podruhé v utkání ztratil podání, opět při vedení 4:0.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Rodák z Buenos Aires zvládl už čtvrté finále v řadě, loni si odvezl trofej pro šampiona z Córdoby, Kitzbühelu a také Winston-Salemu, kde ukořistil svůj zatím jediný vavřín mimo oblíbené antukové dvorce. Poprvé v kariéře si zahrál finále na akcích větších než ATP 250 a s pěti tituly je nejúspěšnějším aktivním argentinským tenistou.

V historii Rio Open je druhým argentinským šampionem, před šesti lety v tomto dějišti kraloval Diego Schwartzman, a zařadil se do společnosti Rafaela Nadala, Davida Ferrera, Dominica Thiema či Carlose Alcaraze. V pondělí vylepší své žebříčkové maximum na 21. místo a jen jedna příčka ho bude dělit od debutu v TOP 20, kterou bude uzavírat jeho krajan a semifinálový soupeř Francisco Cerúndolo.

Navone hrál v posledních týdnech své premiérové hlavní soutěže na nejvyšším okruhu. Vítěz pěti loňských challengerů ztroskotal na domácích podnicích v Córdobě a Buenos Aires hned v prvním kole, ovšem v brazilské metropoli vyhrál včetně kvalifikace šest zápasů a vyřadil mimo jiné obhájce titulu Camerona Norrieho.

Ve světovém pořadí zaznamená skok o 53 míst na 60. pozici a může se těšit na debut v elitní stovce. Stejně jako Báez se teď přesune na poslední turnaj série jihoamerických antukových akcí do chilského Santiaga, kde vyzve Juana Pabla Varillase. Jeho krajan má v úvodním kole coby nasazená dvojka volno.


Výsledky turnaje ATP 500 v Rio de Janeiru

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist