Baghdatis s Clementem budou hrát o první letošní semifinále

22. 10. 2009, 17:11
Aktuality 4
ATP STOCKHOLM - Kariéru Marcose Baghdatise neustále brzdí různá zranění. I proto si letos na okruhu ATP ještě ani jednou nezahrál v semifinále. Po dnešní výhře nad Kendrickem to může změnit ve Stockholmu, kde postoupil už mezi nejlepší osmičku.
Marcos Baghdatis

Finalista Australian Open 2006 Marcos Baghdatis se ani letos nevyhnul zraněním. Začátkem roku si sice zahrál osmifinále v Melbourne, pak už ale jen dvakrát marně bojoval ve čtvrtfinále podniků ATP 250. Dnes se mezi nejlepší osmičku turnaje dostal poprvé od února, když ve Stockholmu smetl dvakrát 6-2 Roberta Kendricka.

Čtyřiadvacetiletý Kypřan získal za poslední tři měsíce alespoň tři triumfy za challengerů. S jedním z nich přiletěl z Taškentu přímo do švédské metropole, kde si formu udržel. Nejprve snadno vyřadil turnajovou trojku Juana Carlose Ferrera a v součtu s výhrou ve druhém kole má bilanci získaných a prohraných gamů již 24 - 7. Opřít se může především o servis, ze kterého nasázel již 20 es.

O první letošní semifinále si Baghdatis zahraje s Arnaudem Clementem, který se do čtvrtfinále dostal poprvé od loňského Wimbledonu. Francouz dnes v duelu dvou kvalifikantů porazil Němce Michaela Berrera a znovu posílil své sebevědomí.

Také Clement si již zahrál grandslamové finále, podařilo se mu to již před 8 lety rovněž na Australian Open. S Baghdatisem se dosud potkal třikrát. Vyhrát dokázal jen v prvním souboji, i nyní se střetnou na turnaji v hale.

Zcela suverénně pavoukem prochází největší favorit Robin Söderling. Domácí tenista nedal šanci ani Italu Andreasi Seppimu a v pátek si o semifinále zahraje se Španělem Garciou-Lopezem. Pětadvacetiletý Švéd se snaží rozmnožit své bodové konto v boji o Turnaj mistrů.

Smůla na posledních turnajích doprovází Tommyho Haase. Minulý týden nedohrál kvůli bolesti v rameni zápas druhého kola v Šanghaji, dnes kvůli chřipce nenastoupil ve Stockholmu k souboji o čtvrtfinále proti Jarkku Nieminenovi.

- ATP 250 STOCKHOLM (Švédsko, tv. povrch / hala, 600.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (22. 10. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Söderling (1-Švéd.) - Seppi (It.) 6-1 6-3
Nieminen (Fin.) - Haas (2-Něm.) bez boje
O. Rochus (Belg.) - López (8-Šp.) 4-6 6-4 6-1
Baghdatis (Kypr) - Kendrick (USA) 6-2 6-2
Clement (Fr.) - Berrer (Něm.) 3-6 7-6(1) 6-1

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Aspelin/Hanley (2-Švéd./Austr.) - Becker/Škoch (Něm./ČR) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
misoSK
konecne je marcos naspat v byvalej forme, veril som ze navrat pride a je to tu...a buduci rok bude v desiatke, federer s nadalom sa mozu tesit
Reagovat
smazaný uživatel
kéž by si měl pravdu
Reagovat
smazaný uživatel
výborně Marcosi doufám že porazíš i Clementa a semifinále bude tam
Reagovat
smazaný uživatel
Baghdatis ho vyklepe Frantíka bo jestli bude Frantík podávat jak proti skopčákovy tak se na Baghdatise nechytá !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist