Baghdatis ukončí po Wimbledonu tenisovou kariéru

24. 6. 2019, 15:32
Aktuality 21
Kyperský tenista Marcos Baghdatis ukončí po Wimbledonu kariéru. Čtyřiatřicetiletý hráč dostal od pořadatelů grandslamového turnaje v All England Clubu divokou kartu a na trávě v Londýně, kde slavil jeden z největších úspěchů kariéry, se hodlá s fanoušky rozloučit. Oznámil to na sociálních sítích.
Profily hráčů
Marcos Baghdatis

Baghdatis zažil nejpovedenější sezonu v roce 2006, kdy se v žebříčku ATP vyšplhal až na osmé místo. Na Australian Open prošel až do finále, kde nestačil na Rogera Federera, ve Wimbledonu si pak zahrál semifinále a ztroskotal na Rafaelu Nadalovi.

"Nebylo to snadné rozhodnutí. Především fyzicky to ale bylo hrozně těžké, dostat se zase na takovou úroveň, jakou bych potřeboval," řekl Baghdatis, kterého v posledních letech trápila zranění. Vítěz čtyř turnajů na okruhu ATP se v žebříčku propadl na aktuální 138. místo.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
misoSK
Koniec veľkého hráča, ktorého zdravotné problémy a možno aj slabší prístup obrali o väčšie úspechy. Škoda, v jeho vrcholnom období, ktoré prišlo v mladom veku, odohral toľko pamätných zápasov ako málokto. Celá cesta do finále AO, US Open proti Agassimu, Aus Open proti Hewittovi, Wimbledon proti Djokovičovi a ešte aj vlani si na Wimbledone strihol epický maratón proti Chačanovovi. Bude chýbať, 15 rokov som ho sledoval a držal mu palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Skor charizmatický, ako naozaj výkonom velký..

Odohral jedno finále GS, kde bol naozaj kurióznym finalistom, inak to bol skor TOP20 hrac.
Reagovat
misoSK
Na AO 2006 porazil top hráčov, nedostal sa tam zhodou šťastných okolností. Skôr bola smola, že mu vo finále došli sily a chytali ho kŕče, lebo dva sety to bolo proti Fedexovi otvorené. V 2006 a 2007 semi/štvrťfinále na Wimbledone, vtedy hral skvelý útočný tenis hodný top 10, do ktorej sa aj dostal. Žiaľ, veľmi rýchlo sa začali ozývať zdravotné problémy a nikdy už prakticky neodohral 100-percentne fit celých 12 mesiacov.
Reagovat
smazaný uživatel
So zraneniami sa dá súhlasit, ale naozaj to nikdy nebol stabilný top 10 hrac..

Vacsinou zahučal ešte v prvom tyzdni, celkom konstatne.
Reagovat
misoSK
Tie problémy sa vo väčšej či menšej miere ozývali už od roku 2008, teda od jeho 22-23 rokov. Predtým sa do top 10 dostal, ale vzhľadom na predošlú vetu môžeme len polemizovať, či by sa tam dokázal usadiť.
Reagovat
Krisboy
Co si budeme nalhávat...vrcholem Marcosovy kariéry byl vztah s Péťou C :)
Reagovat
FulnekUltras
tak to snad u každého... ;-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
makro99
hmmm, smutný zápas..:(
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
SwissMaestro
A samozřejmě nelze opomenout rozflákání celé sady raket na jednom z AO (2012?) a taky podivně a velice často skrečované zápasy...hlavně tento:

https://www.tenisportal.cz/detail-zapasu/?id=1286732
Reagovat
SwissMaestro
Reagovat
sojka1
jsem sice velmi prisna, jak jinak... ;-) ale po tom dabelskem usmevu Marcosovi stejne vsechno odpustim... :-)))
Reagovat
FulnekUltras
Ash by mu odpustila možná až za tři neděle - a o tom to je ;-)
Reagovat
George_Renel
Také se ovšem proslýchalo, že se k Petře špatně choval a propleskl ji.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jižan, no...
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
Fransoas
Je to další bojovník,který musí ze zdravotních důvodů ukončit kariéru.Teď už nebude moci nikoho potrápit.
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
Vlk-v-trave
jj legenda...skvělé zápasy ve Wimblu.
Mutademus šoupne do sebe určitě nějakou tu láhev whisky za Marcosa:)
Reagovat
SwissMaestro
Legendární AO 2006, legendární zápas proti Hewittovi, SF Wimbledonu, dokázal porazit Nadala či Federera když tito dva byli sv. 1, sv. 8, 4 tituly......slušná kariéra :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist