Baghdatis v Malajsii rozmetal Japonce Nišikoriho za 53 minut

28. 9. 2010, 21:51
Aktuality 1
ATP KUALA LUMPUR - Marcos Baghdatis vstoupil do soutěže v Kuala Lumpuru hladkým vítězstvím nad Japoncem Nišikorim. Kyperský tenista soupeře zašlapal za pouhých 53 minut. Svého prvního vítězného zápasu na okruhu ATP se v Malajsii dočkal devatenáctiletý Milos Raonic.
Marcos Baghdatis

Marcos Baghdatis naposledy na US Open vypadl už v 1. kole po pětisetové bitvě s Clementem a z New Yorku odletěl zklamaný, neboť se mu v létě dařilo a na závěrečném grandslamu sezony věřil v lepší výsledek. Po pár týdnech volna se vydal na asijské turné, které odstartoval v Kuala Lumpuru drtivým vítězstvím 6-1 6-1 nad Japoncem Keiem Nišikorim.

Pětadvacetiletý Kypřan nasázel osm es, využil pět ze šesti brejkbolů a postup si zajistil za pouhých 53 minut. "Odehrál jsem opravdu dobré utkání. Nišikori je talentovaný hráč a letos už porazil řadu kvalitních soupeřů. Ale já dnes odehrál skvělý zápas, tak to měl těžké," pochvaloval si osmnáctý tenista světa. 

"Soustředil jsem se a koncentroval během celého zápasu. Čtyři týdny jsem nehrál a musím být spokojený, jak jsem po takové době hrál," dodal Baghdatis, kterého nyní čeká Kolumbijec Santiago Giraldo.

Do hry dnes zasáhli také dva kvalifikanti. Rus Igor Andrejev si hladce ve dvou setech poradil s Japoncem Soedou a chystá se na krajana Nikolaje Davyděnka, který v Malajsii obhajuje titul.

Vůbec první výhru na okruhu ATP si ve čtvrtém zápase připsal devatenáctiletý Milos Raonic. Kanadský tenista zdolal Rusa Igora Kunicyna 7-6 6-3 a o čtvrtfinále si zahraje s Ukrajincem Stachovským.

"Je to dobrý pocit," Raonic těžko hledal slova. "Dnes jsem hrál svůj nejlepší tenis. Trochu to odneslo mé rameno, protože jsem si těžkých chvílích pomohl tvrdým servisem. V létě se mi celkem dařilo, tak snad mi to vydrží i teď na halových turnajích, na kterých hraji rád."

Až ve čtvrtek do soutěže zasáhne také Tomáš Berdych, který se ve středu dozví jméno svého soupeře, se kterým si zahraje o zopakování loňského čtvrtfinále. Jeho zrak se bude upínat k duelu Uzbeka Istomina s Turkem Ilhanem.

- ATP 250 KUALA LUMPUR (Malajsie, tv. povrch / hala, 850.000 dolarů) -
úterní výsledky (28. 09. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Baghdatis (6-Kypr) - Nišikori (Jap.) 6-1 6-1
Raonic (Kan.) - Kunicyn (Rus.) 7-6(6) 6-3
Andrejev (Rus.) - Soeda (Jap.) 6-1 6-4
Dolgopolov (Ukr.) - Recouderc (Fr.) 6-3 6-1

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Mertiňák (2-ČR/SR) - Bednarek/Przysiezny (Pol.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak to sem nečekal, že to půjde takhle hladce. jen tak dál
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist