Bali dobyde Francouzka. Ve finále jsou Bartoliová a Rezaiová

7. 11. 2009, 09:47
Aktuality 3
Premiérový formát turnaje na Bali ovládne Francouzka. Marion Bartoliová a Aravane Rezaiová v dnešních semifinálových soubojích nedaly svým soupeřkám šanci a v neděli se utkají o poslední titul sezony.
Marion Bartoliová

Marion Bartoliová předvedla raketový nástup do semifinálového utkání. Nejstarší hráčce na okruhu WTA Kimiko Dateové-Krummové okamžitě vzala servis a následně ho i díky třem esům potvrdila.

Devětatřicetiletá Japonka nebyla schopná si podání udržet a první set prohrála 1-6. Také ve druhém jasně dominovala o 14 let mladší Francouzka, ale za stavu 5-0 nevyužila mečbol. Ztrátou koncentrace soupeřce dovolila výsledek mírně zkorigovat, třetí mečbol ale už využila a vyhrála 6-1 6-3.

Bartoliová tak letos postoupila již počtvrté do finále a pokusí se navázat na triumfy z Monterrey a Stanfordu.

O titul na posledním turnaji roku se ji pokusí připravit krajanka Aravane Rezaiová, jež smetla Marii Jose Martinezovou ze Španělska.

Francouzka iránského původu letos na třetí pokus uspěla ve finále, když vyhrála domácí antukový turnaj ve Štrasburku. A právě tento titul ji posnul na Bali.

Rezaiová ve skupině zvládla zápasy s Czinkovou i Lisickou, dnes však favoritkou nebyla. Na to ale nehleděla, Španělku od úvodu přehrávala a především skvělým servisem ji k ničemu nepustila. Vítězka antukových podniků v Bogotě a Bastadu Martinezová za celý zápas uhrála na returnu jen 7 fiftýnů, a byť nasázela stejný počet es, prohrála za 64 minut hladce 2-6 3-6.

Španělka má vrchol sezony za sebou, když před týdnem s krajankou Llagosteraovou ovládly čtyřhru na Turnaji mistryň.

Bartoliová bude favoritkou
Bartoliová se s Rezaiovou střetla dvakrát a ještě neztratila ani set. Naposledy letos na podzim na rychlém povrchu v Tokiu.

Na Bali se hraje premiérový ročník turnaje, na který se kvalifikovalo 10 žebříčkově nejlepších vítězek alespoň jednoho turnaje kategorie WTA International. Ty doplnily dvě hráčky s divokou kartou.

Jednou z nich byla i poražená semifinalistka Dateová-Krummová, jež ze skupiny postoupila hlavně díky odstoupení Belgičanky Wickmayerové. Ta dostala roční distanc za porušení antidopingových pravidel.

- WTA BALI (Indonésie, tv. povrch, 600.000 dolarů) -
sobotní výsledky (07. 11. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Bartoliová (1-Fr.) - Dateová-Krummová (12-Jap.) 6-1 6-3
Rezaiová (10-Fr.) - Martínezová (6-Šp.) 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi komediant he he hi hi ha ha
Reagovat
smazaný uživatel
nj, ja uz jinej nebudu;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist