Barcelonu ovládly Italky

16. 4. 2010, 16:42
Aktuality 1
Týden před semifinále Fed Cupu vyslaly italské tenistky svým českým soupeřkám důrazné varování. Finále turnaje v Barceloně se odehraje v jejich režii: o titul si zahrají Francesca Schiavoneová a obhájkyně titulu Roberta Vinciová, dvě z hráček, které se postaví výběru Petra Pály.
Francesca Schiavoneová

Jako první si cestu do finále vybojovala Roberta Vinciová, která v Barceloně triumfovala před rokem. Soupeřkou jí byla Rumunka Alexandra Dulgheruová, která už ve druhém kole překvapivě vyřadila krajanku Vinciové Saru Erraniovou.

Ve vyrovnané úvodní sadě si obě tenistky dvakrát vzájemně sebraly podání a na řadu tak přišel tie-break, ve kterém uspěla 51. hráčka světa Dulgheruová. V dalším průběhu zápasu už ale diktovala tempo Italka, která své soupeřce nedala další možnost k brejku. Jí samotné se při podání dvacetileté Rumunky vedlo mnohem lépe a po dvou hodinách a 18 minutách se tak mohla radovat z vítězství 6-7 6-1 6-2 a postupu do finále.

V něm se utká se svou krajankou Franceskou Schiavoneovou, jedinou nasazenou hráčkou mezi semifinalistkami. Turnajová jednička Schiavoneová podobné drama jako Vinciová nepřipustila. Jaroslavě Švedovové, rodačce z Moskvy s kazašským pasem, dovolila při svém podání uhrát jen 12 míčů, aniž by čelila jedinému brejkbolu, a za pouhých 68 minut zvítězila 6-1 6-2.

Výsledky - Barcelona (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Schiavoneová (1-It.) - Švedovová (Kaz.) 6:1, 6:2, Vinciová (It.) - Dulgheruová (Rum.) 6:7 (4:7), 6:1, 6:2.

Komentáře

1
Přidat komentář
skott
V Barcelone si nemohli prat nudnejsi finale:-)) Zajimavy je snad jedine to, ze obe Italky budou bojovat o svuj treti titul, ale zatimco Schiavone na sve dva predchozi potrebovala dvanact pokusu, tak Vinci ma finalovou bilanci 100%.
Pritom kdyby dneska dopadli zapasy presne opacne, tak duel Jarky s Alex Dulgheru sliboval mnohem vetsi podivanou dvou hodne rozdilnych stylu...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist