Barletta: Vaněk postoupil, Eschauer porazil Coriu

25. 3. 2008, 17:02
Aktuality 0
Aktualizováno 25.03. 19:51 - Druhý den se na challengeru v italské Barlettě představil i jediný český zástupce. Jiří Vaněk narazil na Chorvata Igora Skugora a nezaváhal. Velký boj musel absolvovat nejvýše nasazený Rakušan Werner Eschauer, jenž o svém postupu s Argentincem Guillermem Coriou rozhodl až v závěru 3. setu.
Jiří Vaněk se výsledkově zvedá, dnes porazil Chorvata Skugora ve dvou setech

Druhý nasazený Ascione se odhlásilJiří Vaněk dobrý vstup do letošní sezony neměl. Prohrál 9 z 10 zápasů a nemohl se chytit. Minulý týden tak zavítal na slabě dotovaný challenger do marockého města Meknes a dostal se až do finále. Na relativní úspěch navázal dobře i v italské Barlettě. Dnes v 1. kole narazil na chorvatského kvalifikanta Igora Skugora a porazil ho hladce 6-4 6-3. V druhém kole změří síly se Španělem Albertem Martinem, bývalým 34. hráčem světa, jenž dnes smetl Argentince Maxima Gonzaleze 6-0 6-1.

V druhém kole je už i turnajová jednička Werner Eschauer z Rakouska. Ten však měl úlohu o poznání těžší. Narazil na finalistu French Open z roku 2004, Guillermo Coriu. Ten se letos na kurty pomalu vrací po zranění ramena. Dnešní zápas začal lépe rodák z argentinského města Rufino. Coria vyhrál úvodní sadu 6-2 a soupeře přehrával. V druhé sadě však začal chybovat na servisu, při kterém ho stále limituje operované rameno, a prohrál 1-6. Třetí set byl až do stavu 5-5 vyrovnaný, pak však Eschauer vyhrál 2 gamy v řadě a postoupil do 2. kola. V něm se střetne s domácím Gianlucou Nasem, jenž hraje na divokou kartu a dnes si dokázal poradit se slovenským kvalifikantem Mertiňákem, kterému nadělil dokonce i kanára.

Challenger Barletta - úterní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Navarro (Špa) - D. Lopez (W-Itá) 7-5 6-4
Kukuškin (kv.-Rus) - Koellerer (Rak) 6-3 7-5
Pašanski (6-Srb) - Andujar (Špa) 6-7 6-4 6-4
Eschauer (1-Rak) - Coria (W-Arg) 2-6 6-1 7-5
Vaněk (8-ČR) - Skugor (kv.-Cho) 6-4 6-3
A. Martin - M. Gonzalez (Arg) 6-1 6-0
Roger-Vasselin (Fra) - Marach (Rak) 6-1 6-2
Šukin (Rus) - Brizzi (kv.Itá) 6-2 6-2
Naso (W-Itá) - Mertiňák (kv.-SR) 6-0 7-5
Aldi (W-Itá) - Ascione (2-Fra) nehráno (Ascione se odhlásil, nahradil ho neúspěšný kvalifikant Kamke)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist