Bartoliová v Ósace postupuje, dál jde i obhájkyně Tanasugarnová

10. 10. 2011, 18:42
Aktuality 0
Bez větších problémů splnila Marion Bartoliová ve svém úvodním zápase v Ósace roli jedné z největších favoritek turnaje. Francouzka si s Melindou Czinkovou poradila hladce 6-2 6-2 a postoupila do druhého kola. V něm je i loňská vítězka Tamarine Tanasugarnová.
Marion Bartoliová

Marion Bartoliová se v Ósace lepší každým rokem. Předloni došla na turnaji do čtvrtfinále, před rokem mezi nejlepší čtyři, a pokud bude letos plnit roli papírové favoritky v každém zápase, měla by jako nasazená dvojka dojít až do finále.

Na úvod turnaje narazila Francouzka na Melindu Czinkovou z Maďarska, kterou už ve své kariéře dvakrát porazila. Napotřetí s ní neměla příliš práce; v duelu s hráčkou druhé stovky světového žebříčku si vypracovala čtrnáct brejkbolů, pět z nich proměnila a za necelou hodinu a půl zvítězila dvakrát 6-2.

V žádném z dnešních duelů prvního kola neviděli diváci v Ósace třísetové drama. Všechny zápasy skončily ve dvou sadách, i duel obhájkyně titulu Tamarine Tanasugarnové s osmou nasazenou Christinou McHaleovou, který trval přes dvě hodiny.

Tanasugarnové se sice letos nedaří, na větších turnajích vyhrála jen dva zápasy a účastní se spíše podniků ITF, proti favoritce si ale vzpomněla na loňskou formu. McHaleová přitom začala lépe a rychle se ujala vedení 2-0, Tanasugarnová ovšem získala šest ze sedmi dalších gamů a vykročila za překvapivým postupem. I ve druhé sadě začala lépe Američanka, jenže Tanasugarnová znovu dokázala srovnat krok ve hře, v níž diváci viděli devět shod, a díky dalším dvěma brejkům zvítězila 6-3 a 7-5.

Lépe nedopadly ani další Američanky, které dnes v Ósace bojovaly o postup do druhého kola. Irina Falconiová nestačila na Mathilde Johanssonovou z Francie a Coco Vandewegheová rovněž neuhrála ani set proti domácí Misaki Doiové.

Výsledky - Ósaka (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Bartoliová (2-Fr.) - Czinková (Maď.) 6:2, 6:2, Scheepersová (7-JAR) - Kudrjavcevová (Rus.) 6:2, 6:2, Tanasugarnová (Thaj.) - McHaleová (8-USA) 6:3, 7:5, Daniiliduová (Řec.) - Pivovarovová (Rus.) 6:2, 6:2, Doiová (Jap.) - Vandewegheová (USA) 6:4, 6:4, Johanssonová (Fr.) - Falconiová (USA) 6:3, 6:2.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist