Bartoliové se na antuce nedaří, v Barceloně nestačila na Rybárikovou

26. 4. 2011, 11:48
Aktuality 0
WTA BARCELONA - Marion Bartoliové se v přípravě na domácí grandslamový turnaj French Open nedaří. Nejvýše nasazenou Francouzku v Barceloně vyřadila hned v 1. kole Slovenka Magdaléna Rybáriková.
Magdaléna Rybáriková

Marion Bartoliová si v březnu zahrál finále prestižního turnaje v Indian Wells, na antuce se jí ale vůbec nedaří. Na třech turnajích vyhrála jediný zápas, když ve Stuttgartu porazila Pironkovovou. Ani set však neuhrála proti Němkám Lisické, Bartoliové a naposledy neuspěla ani v souboji s Magdalénou Rybárikovou.

Nejvýše nasazené Francouzce se v Barceloně nedařilo hlavně na servisu a prohrála hladce ve dvou setech. V prvním dějství ještě vyrovnala za 2-4 na 4-4, pak už si ale neudržela jediné podání. Game ještě získala na začátku druhé sady na returnu, dvaadvacetiletá Slovenka ale pak už neztratila ani game a proti světové dvanáctce si připsala první výhru od únorového triumfu v Memphisu.

"Samozřejmě, že když jsem viděla los, nebyla jsem z něj nadšená," přiznala 70. hráčka světa, jež porazila nejvýše postavenou hráčku od podzimu 2009. Tehdy si v Tokiu vyšlápla na světovou třináctku Petrovovou. "Bartoliová je bývalou hráčkou top 10, ale věřila jsem si na ní, protože na antuce nemá až tak dobré výsledky. Řekla jsem si, že alespoň můžu hrát uvolněně a nebudu pod tlakem, že usím vyhrát. Mohla jsem jen překvapit, což se mi i povedlo," uvedla Rybáriková.

"Jsem ráda, že jsem se dokázala soustředit celý zápas na každou výměnu. Protože s takovými hráčkami se to může kdykoliv otočit. Člověk zpanikaří, udělá pár chyb... Ale byl to koncentrovaný výkon," dodala rodačka z Bratislavy.

O čtvrtfinále se Rybáriková utká s vítězkou duelu Llagosteraová - Razzanová. "Očekávám postup Španělky. Je tu doma a antuka jí vyhovuje více. Razzanová může jen překvapit."

Překvapit naopak nedokázala další Slovenka Zuzana Kučová. Osmadvacetiletá tenistka, jež minulý týden ve Stuttgartu podruhé v kariéře postoupila do 2. kola a v Barceloně prošla kvalifikací, nestačila na druhou nasazenou Rumunku Alexandru Dulgheruovou. Kučová nakonec za stavu 1-6 0-5 pro zranění třísel vzdala.

"Za stavu 1-2 v prvním setu se opět ozvali třísla a pak už to jednoduše nešlo. I když jsem to ještě zkoušela na jeden úder, proti tak kvalitní hráčce jako je Dulgheruová se s tímto zraněním nedá bodovat," řekla pro TASR Kučová.

Dál jde i šestá nasazená Roberta Vinciová. Vítězka turnaje z roku 2009 a loňská finalistka si poradila hladce 6-2 6-3 s domácí kvalifikantkou Solerovou.

- WTA INTERNATIONAL BARCELONA (Španělsko, antuka, 220.000 dolarů) -
pondělní výsledky (25. 04. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Rybáriková (SR) - Bartoliová (1-Fr.) 6-4 6-1
Dulgheruová (2-Rum.) - Z. Kučová (SR) 6-1 5-0 skreč K.
Vinciová (6-It.) - Solerová (Šp.) 6-2 6-3
Švedovová (Kaz.) - Chang Kai-chen (Tchaj-wan) 6-3 2-6 6-2
Craybasová (USA) - Amanmuradovová (Uzb.) 6-3 6-3
Camerinová (It.) - Rodinová (Rus.) 6-4 7-5
Cabezaová-Candelaová - Parraová-Santonjaová (obě Šp.) 6-3 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist