Bartoliovou čeká první angažmá v roli trenérky. Povede talentovanou krajanku

14. 12. 2018, 18:16
Aktuality 0
Bývalá světová sedmička Marion Bartoliová, která po triumfu ve Wimbledonu 2013 ukončila kariéru a letos se neúspěšně pokoušela o její obnovení, se vrací do tenisového kolotoče jako trenérka. Čtyřiatřicetiletá Francouzka v příští sezoně povede o patnáct let mladší krajanku Lucii Wargnierovou, která je 758. hráčkou světa a zatím čeká na první titul mezi ženami.
Profily hráčů
Marion Bartoliová

Marion Bartoliová v červenci 2013 nečekaně vyhrála Wimbledon a získala první grandslamový titul. Možná ještě překvapivější bylo následné ukončení kariéry, které oznámila jen měsíc po životním triumfu. Důvodem byly časté zdravotní potíže.

Po tenisu se sice bývalé světové sedmičce začalo stýskat a letos se pokoušela o comeback, jenže tělo jí návrat znemožnilo. Bojovala s bolestmi loktu, zad a definitivně její snahu zlomily potíže s ramenem.

A tak se čtyřiatřicetiletá Francouzka rozhodla vydat na dráhu tenisové trenérky. Nedávno oznámila, že v sezoně 2017 povede talentovanou krajanku Lucii Wargnierovou.

"Lucie má v sobě obrovský potenciál, jen ho ještě nedokázala prodat. Mým úkolem bude najít cestu, jak z ní dostat maximum. Důležité bude zapracovat na sebedůvěře, od té se dá odpíchnout dál. Je to pro mě nová výzva a moc se na ni těším," uvedla Bartoliová.

Devatenáctiletá Wargnierová byla národní šampionkou hráček do 12 let a finalistkou v kategorii hráček do 14 let. Jenže v patnácti letech si vážně poranila koleno a její kariéra byla v ohrožení. Téměř rok byla bez tenisu.

Trpělivě však pracovala na návratu a dostala se mezi 40 nejlepších juniorek světa. Mezi ženami se jí ale prosadit zatím nedaří. Nejlepšího výsledku dosáhla letos v srpnu na podniku ITF 15k v Belgii, kde si zahrála své dosud jediné finále. V žebříčku je na 758. místě, její maximum není o moc lepší.

Nyní je
Wargnierová připravena posunout svou kariéru výš pod dohledem zkušené krajanky, která hrála na největších turnajích světa. Trenérskou dráhu však Bartoliová začne objížděním podniků s nejnižšími dotacemi.

"Každý tenista takhle začíná. Někdo se rychle posune nahoru, někdo pomaleji a někomu se to nepodaří vůbec. Já věřím, že s Lucií najdeme společnou cestu, získáme nějaký titul a dostaneme se na větší turnaje," uvedla vítězka sedmi podniků WTA Bartoliová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist