Bartyová: Muchová měla na ošetření právo. Zápas jsem si prohrála sama

17. 2. 2021, 11:19
Aktuality 28
Světová jednička Ashleigh Bartyová se zastala Karolíny Muchové, která jí vyřadila ve čtvrtfinále Australian Open. Česká tenistka zápas s domácí favoritkou otočila poté, co se nechala ošetřit v útrobách stadionu Roda Lavera a na kurt se vrátila jako vyměněná.
Profily hráčů
Ashleigh Bartyová (© AFP)

Bartyová vyhrála první set jednoznačně 6-1 a ve druhém vedla už 2-0. Za stavu 1-2 se ale Muchová nechala ošetřit a jako politá živou vodou druhý set získala 6-3 a rozhodující sadu pak 6-2. Některá australská média se proto nad přestávkou pozastavila s tím, že česká hráčka zneužila regulí, aby favoritku vyvedla z tempa.

"Pravidla to umožňují a ona na to měla právo. Kdyby to bylo proti pravidlům, lékaři a fyzioterapeuti by to řekli," uvedla Bartyová.

"Tyhle přestávky jsou zavedeny právě pro podobné případy, kdy někdo potřebuje ošetřit a ona to potřebovala," řekla čtyřiadvacetiletá Australanka.

"Já sama jsem v minulosti využila pauzy na ošetření několikrát, takže by to samo o sobě klíčovým okamžikem být nemělo. Aby se to rozhodujícím momentem stalo, jsem dovolila já sama. A to mě štve. Jsem dost zkušená na to, abych něco takového nedopustila," prohlásila vítězka předloňského French Open.

"Místo toho jsem začala hrát zbrkle, moc jsem tlačila a dělala jsem příliš mnoho laciných chyb v klíčových momentech," uvedla Bartyová, která přišla o šanci stát se první domácí vítězkou Australian Open od roku 1978. "Samozřejmě mi to rve srdce," uvedla Bartyová.

"Ale jestli mi to pokazí dobrý start do sezony? Ani náhodou, vždyť zítra je taky den. Prostě se zase vrátím do práce. Beru to tak, že buď vyhrajete, nebo se poučíte," prohlásila.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Přesně tak. Nikde není psáno, že kdo si vezme MTO
má automaticky výhodu. Někdy je to i opačně. Ošetřovanému se přestane dařit a nakonec prohraje.
Jak říká Bartiová: kdyby nebylo něco podle pravidel, určitě by se na to přišlo.
Prostě Karolína Muchová je docela dobrá tenistka a mistr v otáčení zápasůsmile
Reagovat
brixner
Bartiová...Jojo, to je vono...
smile-smile-smile
Reagovat
blixa
Barti - parti , znáš, ne ? smile
Reagovat
smazaný uživatel
"Everything happens for a reason... Disappointed but we learn and we go back to work!"

(like i od Timey)
Reagovat
FulnekUltras
snad jí jednou ten AO vyjde... jakkoliv mám někdy - možná trochu konzervativně puristický ;-) - problém s její nadměrnou maskulinitou - holt ani v dnešní genderově tak rozmanité ;-) době asi nelze příliš čekat, že by byla mezi muži a ženami ve sportu zřízena ještě nějaká přechodová kategorie - kór když by to ještě určitě musel někdo "měřit" testerem spolehlivosti ala kovid smile
Reagovat
smazaný uživatel
Všechno se děje z nějakého důvodu ... Zklamaná, ale učím se a vracíme se do práce! ?
Reagovat
JanITCZ
"Zápas jsem si prohrála sama"-chybejici respekt k souperi,(zapas vyhrava vitez protoze porazeny si to prohral sam???).Karolina vyhrala tim ze uroven jeji hry "prinutila" Barty chybovat,coz je jeden z principu hry-tenis!
Jediny zapas(co je me znamo)kde hracka mohla rici vyse uvedene:Jana Novotna x Chanda Rubin v Parizi
Reagovat
sojka1
ale ona prece tim prohlasenim haji Karolinu, v podstate sdeluje, ze pricinou jeji prohry neni MTO, ale vlastni spatna hra... zadny respekt ji nechybi, naopak respektuje pravidla a nedela z toho vedu, to je taky jeden z principu hry- tenis... :-)
Reagovat
annah
Taky to tak vnímám.
Reagovat
smazaný uživatel
"Aby se to stalo rozhodujícím momentem (míněno MTO), jsem dovolila já sama. A to mě štve. Jsem dost zkušená, abych něco podobného nedopustila."

Ash respekt k soupeřkám rozhodně nechybí.
Reagovat
annah
Velmi sympatická řeč. Barty je skvělá, tenisový trůn je v dobrých rukou.
Reagovat
FulnekUltras
o to víc je teď třeba zamezit "24." GS pro SW
Reagovat
Drzymalski
Po medical TO jsem to chtěl vypnout a jít do kanafasu. Muška hrála skvěle ale pravda je že jí to dost lepidlo, ale bez štěstí to dost dobře nejde. Mám obavy že Brady ten náš zázrak smázne.
Reagovat
FulnekUltras
občas to tak bývá - uvidzime...
Reagovat
Ela-fon-isi
smilesmile
Reagovat
Jon61
Ash ukázala, že není nafoukaná hvězda, neobviňuje soupeřku. Velmi sympaticky přiznává, že zápas rozhodlo nebývalé množství jejich chyb.
Reagovat
Andrew89
mám jako osobu rád, její tenis mě baví jak kdy...Ale ona je charakter:)
Reagovat
smazaný uživatel
Je dobrásmile
Reagovat
darek.vrana
Je sympatická, ale její tenis mě nebaví vůbec. Jak říká tommr, "slajzbába", u světové jedničky bych čekal zajímavější projev. Pokud do ní někdo buší, tak to všechno čopy neomylně vrací, dneska ale narazila kosa na kámen.
Reagovat
Krisboy
V tom případě ale byla Steffi taky slajzbába.
Reagovat
Grape
Tady je vidět, že nemůžeme soudit Ash podle toho, co předvádí někteří její fanoušci na sociálních sítích.
Ona ten domácí GS jednou vyhraje, přeju jí to, tímto rozhovorem opět ukázala, proč je na okruhu oblíbená. Dnes jsem rád, že prohrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak žádného sportovce nelze soudit podle jeho fanoušků.
Viz tady: Petra a Fulnek nebo Kvěš; Karolína a com

Ash je skvělá.
Reagovat
smazaný uživatel
A nebo novináři, komentátoři(es player cs)
Reagovat
Jon61
Její krajanka Samantha Stosur v singlu na domácí půdě nebyla schopna prorazit,jako kdyby měla psychický blok, na jiných Grand Slamech byla daleko úspěšnější, včetně titulu z US Open. Doma má aspoň titul z deblu.
Reagovat
Krisboy
Psal jsem to už několikrát - Ash je jedna z nejsympatičtějších holek na okruhu. Skutečná osobnost. Respekt! smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ano, je to tak a podobné prohlášení jsem i čekal. Respekt! Sympatická No1, ať se jí dařísmile
Reagovat
Krisboy
Proti některým arogantním, hloupým, bulvárem posedlým top hráčkám nedávné minulosti působí skutečně jako zjevení. smile
Reagovat
FulnekUltras
naprostý souhlas smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist