Bartyová: Na termínu mi nezáleží, hlavně abych měla vůbec šanci na French Open titul obhajovat

19. 3. 2020, 15:32
Aktuality 3
Změna termínu letošního French Open vyvolala v tenisovém světě velkou kontroverzi. Světové jedničce Ashleigh Bartyové však na datu konání nezáleží, loňská šampionka bude vděčná už i jen za možnost obhajovat loňský triumf.
Profily hráčů
Ashleigh Bartyová

"S Guy Forgetem (ředitel turnaje) jsem ještě nemluvila, ale určitě budu turnaj hrát, ať je termín jakýkoli," řekla ke změně Bartyová. "Doufám, že budu mít v září šanci obhajovat titul. Jakoukoli šanci hrát zase turnaje bych teď brala všema deseti. V téhle situaci jsou ovšem důležitější věci, udělám vše pro to, abychom byli zdraví a v bezpečí," vyjádřila se ke změně termínu na 20. září až 4. října.

Třiadvacetiletá Australanka loni právě na French Open získala svůj jediný dosavadní grandslamový vavřín a stala se první australskou šampionkou pařížského grandslamu od roku 1973 (Margaret Courtová).

Vzhledem k přerušení sezony do 7. června a zmražení obou žebříčků kvůli pandemii koronaviru se Bartyová v čele ženského světového hodnocení udrží minimálně tři měsíce.

Letos Bartyová stihla odehrát 14 zápasů s bilancí 11-3. V lednu v Adelaide se radovala z premiérového triumfu na domácí půdě, následně si zahrála semifinále domácího Australian Open.

Pokud nedojde na další přerušení, ženy by se měly na kurty vrátit na travnatých dvorcích v Nottinghamu a Hertogenboschi.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Davor1
"Třiadvacetiletá Australanka loni právě na French Open získala svůj jediný dosavadní grandslamový vavřín a stala se první australskou grandslamovou šampionkou od roku 1973 (Margaret Courtová)."

Trochu blbosť nie? Stosurovej grandslam sa nepočíta? :D
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ano, mělo tam být FO, ne grandslamu :) díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Svetova jednotka na strane RG.

Co na to pospisil?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist