Bartyová porazila Kontaovou a v Nottighamu získala druhý titul

17. 6. 2018, 19:21
Aktuality 8
WTA NOTTINGHAM - Australská tenistka Ashleigh Bartyová získala na trávě v Nottinghamu druhý titul v kariéře. První nasazená hráčka potvrdila ve finále roli favoritky a domácí Johannu Kontaovou zdolala za dvě hodiny a pět minut 6:3, 3:6, 6:4. Britská tenistka se tak stejně jako vloni musela spokojit s cenou pro poraženou finalistku.
Profily hráčů
Ashleigh Bartyová

Dvaadvacetiletá Ashleigh Bartyová letos o vítězství neúspěšně usilovala už v Sydney, na loňský premiérový triumf v Kuala Lumpuru dokázala navázat až nyní. Kontaová, jež v semifinálovém utkání loňských finalistek oplatila porážku obhájkyni titulu Donně Vekičové, musí na první úspěch sezony dál čekat.

Poslední Britkou, která dokázala na domácí půdě vyhrát turnaj WTA, tak zůstala Sue Barkerová, jež brala trofej v Brightonu v roce 1981. Na trávě naposledy uspěla Virginia Wadeová v Eastbourne 1975. Další šanci na zápis do historie bude mít Kontaová příští týden v Birminghamu, kde jí los pro první kolo přisoudil Petru Kvitovou.

• WTA INTERNATIONAL NOTTINGHAM •
Velká Británie, tráva, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (17. 06. 2018)
• Dvouhra - finále •
Bartyová (1-Austr.) - Kontaová (4-Brit.) 6-3 3-6 6-4
• Čtyřhra - finále •
Rosolská/Spearsová (3-Pol./USA) - Buzarnescuová/Watsonová (Rum./Brit.) 6-3 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
dadaft
Reagovat
smazaný uživatel
ta trofej slusi:)
Reagovat
tommr
se má na co těšit - obě finalistky z Nottinghamu má nalosovaný ve svý čtvrtince v Birminghamu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je skvela zprava, nic lepsiho si snad ani nejde prat...slusna proverka, zadne pinkando:)
Reagovat
PetaM
Já jsem rád. Lehké losy pro Petru značí rychlé vyfičení z turnaje :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vyrovnaný zápas, Johanna byla jistější od základní čáry.
Za stavu 2:1 ve třetím setu se Ash překulil míček přes pásku k Johanně. Následně Johanna při náběhu k síti napálila míč do sítě a další do autu. Brejk Ash potvrdila.
Ale zase se potvrdilo, že stav 4:1 s jedním brejkem opticky klame. Za stavu 4:2 Ash prohrávala 0:30, pak jí rozhodčí uznala sporný míček, to Johannu nabudilo tak, že další dvě výměny ukončila agresivně. Při svým podání srovnala.
Za stavu 4:4 Johannu ale definitivně rozhodil sporný míček ? zadní lajna. Naběhla na rozhodčí ala Karolína, ale neuspěla . Asi ztratila koncentraci, po lehkých chybách prohrála svý podání.
Reagovat
blixa
Jinými slovy, prostě ji zařízla rozhodčí. Jen nerozmlátila empire, což je škoda. Mohla by z toho být taková pěkná tradice :D
Reagovat
aligo
:DD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist