Bartyová přidala 15. výhru v řadě, v osmifinále nechybí ani Serena

6. 7. 2019, 21:07
Aktuality 6
WIMBLEDON - Světová jednička Ashleigh Bartyová na trávě v All England Clubu deklasovala domácí Harriet Dartovou a poprvé ve Wimbledonu postoupila do čtvrtého kola. V osmifinále je i sedminásobná šampionka Serena Williamsová, která si poradila s Němkou Julií Görgesovou.
Ashleigh Bartyová (© AFP)

Ashleigh Bartyová se dál veze na vítězné vlně. Po prvním grandslamovém triumfu na antukovém Roland Garros válí na trávě, na které v osmi duelech neztratila ani set a svou neporazitelnost tak protáhla už na 15 zápasů.

Poslední výhru třiadvacetiletá Australanka přidala ve třetím kole Wimbledonu proti domácí Harriet Dartové, které nedala šanci a za 54 minut zvítězila 6-1 6-1.

Bartyová se tak ve Wimbledonu dostala poprvé do osmifinále, v němž bude její soupeřkou rovněž debutantka ve wimbledonském osmifinále a nebezpečná travařka Alison Riskeová (h2h 0-1).

Devatědvacetiletá Američanka Riskeová dnes
udolala 4-6 6-4 6-4 Švýcarku Belindu Bencicovou, přestože ve třetím setu za stavu 0-3 a 0-40 čelila třem brejkbolům, a oplatila jí vyřazení z loňského ročníku.

 

Mezi šestnáctkou nejlepších je také sedminásobná šampionka londýnského grandslamu Američanka Serena Williamsová, jež si poradila s Julií Görgesovou. Sedmatřicetileté Američance stačily na vítězství dva brejkboly a Němku stejně jako v loňském semifinále porazila.

Sedmatřicetiletá Američanka, která usiluje o rekordní čtyřiadvacáté grandslamové vítězství v kariéře a první triumf ve Wimbledonu od roku 2016, se v dalším kole utká s Carlou Suárezovou ze Španělska (h2h 6-0).

Serena dnes navíc úspěšně vstoupila do smíšené čtyřhry s domácím Andym Murraym. "Letos jsem odehrála asi jen patnáct zápasů, tak jsem si řekla, že by mi účast v mixu mohla pomoci," řekla Williamsová, která se naposledy představila na French Open. "Z toho, že budu hrát s Andym, je tady takový rozruch, až jsem z toho nervózní. Doufám, že očekávání dokážeme naplnit," dodala.

• WIMBLEDON 2019 •
Velká Británie / Londýn, tráva, 38.000.000 liber
sobotní výsledky (06. 07. 2019)
• Dvouhra žen - 3. kolo •
Kvitová (6-ČR) - Linetteová (Pol.) 6-3 6-2
Strýcová (ČR) - Bertensová (4-Niz.) 7-5 6-1
Bartyová (1-Austr.) - Dartová (Brit.) 6-1 6-1
Kontaová (19-Brit.) - Stephensová (9-USA) 3-6 6-4 6-1
S. Williamsová (11-USA) - Görgesová (18-Něm.) 6-3 6-4
Riskeová (USA) - Bencicová (13-Švýc.) 4-6 6-4 6-4
Mertensová (21-Belg.) - Qiang Wang (15-Čína) 6-2 6-7(9) 6-4
Suárezová (30-Šp.) - Davisová (USA) 6-3 6-3
• Čtyřhra - 2. kolo •
Strýcová/Su-Wei Hsieh (3-ČR/Tchaj-wan) - Alexandrovová/Golubicová (Rus./Švýc.) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Frustrated Fognini explodes in Wimbledon

https://www.reuters.com/article/us-tennis-wimbledon-fognini/frustrated-fognini-explodes-in-wimbledon-bomb-rant-idUSKCN1U10IT

*Wish a bomb would explode on this club. A bomb should explode here.*:D)

*It?s fair to play here? Damn English, really. Damned, really,* he said...:)

Fognini hrál na kurtu 14.

Ale třeba říct, že fakt čtrnáctku si asi nezasloužil... vpohodě je mohli dát na 2, 3,...No v každém případě, příští rok mu bude asi čtrnáctka souzena.
Reagovat
EllNino
https://www.wimbledon.com/en_GB/scores/schedule/index.html

I když nás čeká zápasová nálož 16 mačů o postup do čtvrtfinále, naše holky budou hrát tak nějak postupně ... Bára od 12 na kurtu č. 12, Kája a Kája na dvojce jako druhý zápas v pořadí (po Ash - Ali od 12, takže počítám tak ve 2, že by mohly nastoupit, možná dříve) a Petru čeká lets poprvé milovaný centr, domácí hvězda, rovněž druhý zápas po Rafovi s Joaem, takže třeba kolem 16:30 by mohly hrát ....

Jinak to bude zase masakr, hned od 11 čtyři ženské singly, všechny atraktivní, to nepůjde stíhat :))

Ale prostě to k Wimbledonu patří, stejně jako zítřejší volno :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Koukám, že Kvída s Milošem šoupli na trojku...tam ještě během turnaje nehrál...tak hlavně, že to není dvanáctka, ta byla fatální:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli se bude hrát podle Alison (průměrně byla na kurtu 2:30), tak Kája a Kája nastoupí na kurt až těsně před třetí, když se bude hrát podle Ash (1:03), tak by mohly v pohodě od dvou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
FulnekUltras
Vítězství Karličky by byla fantazie - snad už to H2H dokáže vytěsnit z hlavy. Simonka za Evropu prostě musí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist