Bartyová s Vandewegheovou v divokém finále přežily tři mečboly a mají první grandslamový titul

9. 9. 2018, 21:48
Aktuality 16
US OPEN - Dramatické finále ženské čtyřhry na letošním US Open, v němž oba páry odvracely mečboly, vyhrály Ashleigh Bartyová s CoCo Vandewegheovou. Australsko-americký tandem zlikvidoval tři mečboly a přemohl vítězky letošního Australian Open Timeu Babosovou s Kristinou Mladenovicovou. Bartyová i Vandewegheová se na grandslamu radují poprvé.
C. Vandewegheová a A. Bartyová

Ashleigh Bartyová s CoCo Vandewegheovou po cestě do finále neztratily jediný set a v minulém kole vyřadily na grandslamech 16 zápasů neporažené Krejčíkovou a Siniakovou. V dnešním finále přemohly po třech odvrácených mečbolech 3-6 7-6(2) 7-6(6) vítězky letošního Australian Open Timeu Babosovou a Kristinu Mladenovicovou.

Nasazené dvojky Babosová a Mladenovicová byly dlouho lepším párem na kurtu. Ve druhé sadě měly v desáté hře dva mečboly, ale Bartyová s Vandewegheovou hrozby odvrátily a v tie-breaku jasně dominovaly.

V rozhodujícím setu vedly Australanka s Američankou už 3-0, ovšem náskok ztratily a soupeřky skóre srovnaly. Ke dvěma mečbolům se v desátém gamu dostaly Bartyová s Vandewegheovou, Babosové s Mladenovicovou se však podařilo mečboly také odvrátit a opět rozhodovala zkrácená hra. V té se jako první k mečbolu propracovaly nasazené dvojky, jenže Bartyová s Vandewegheovou vyhrály obě výměny na servisu a po dvojchybě Mladenovicové mohly slavit.

Obrovskou radost z titulu musí mít hlavně dvaadvacetiletá Bartyová, která v minulosti čtyřikrát ve finále neuspěla po boku krajanky Dellacquaové. Vandewegheová rovněž triumfovala poprvé.

Babosová s Mladenovicovou letos ovládly Australian Open a mohly získat druhý společný grandslamový vavřín. Mladenovicová v minulosti triumfovala ještě na French Open 2016 po boku krajanky Garciaové.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
Kozoroh
Přeji to především Ash, hodně finále předtím prohrála. Právě kvůli prohrám ve finále GS jsem měl za to, že psychicky neustojí ani toto finále, ale překvapila.
Reagovat
FulnekUltras
dobrá parťačka asi... ;-)
Reagovat
annah
A+C vyhrály, ovšem nejhezčím zjevem na kurtu byla Mladenovicova. A měla nejkrásnější tenisovy ohoz, jaký jsem kdy na nejake ženské viděla... :=)))
Reagovat
FulnekUltras
Ohozy nevnímám. CoCo má krásné nejen tělo, ale i duši... ;-)
Reagovat
annah
Mně přijde namyslena a protivna. Jedna z nejmene sympatickych tenistek na okruhu. Konkuruje jí jen Cibulkova. Teda Serenu nezmiňuju. Ta je strašná mimo všechna měřítka.
Reagovat
FulnekUltras
Zdání klame. CoCo je pod drsnou slupkou docela půvabně křehká a milá. Už několikrát se to projevilo i přímo na kurtech. Mimo jiné třeba i po letošní porážce s Kájou ve Stuttgartu.
Reagovat
Fandina
Křehká a milá? Ty mě bavíš. Ještě napiš nejkrásnější. Ale abych to nebagatelizovala, mně se nelíbí, ale to neznamená, že se někomu může líbit.
Reagovat
FulnekUltras
Tomu nemůžeš rozumět.
Reagovat
smazaný uživatel
super, sympatickejsi par vyhral:)
Reagovat
FulnekUltras
a pěkný obrat v zápase. Pro CoCo jistě aspoň malá náplast za singl. Před domácím hledištěm plně zasloužená - a doufám, že ji uvidíme i v Praze při FC.
Reagovat
EllNino
Ash to napopáté zvládla :) Nejde nepřát ... a CoCo taky :)
Reagovat
slacker
jde neprat, prekazily ceskam hattrick. mrchy nic jim nepreju
Reagovat
smazaný uživatel
Neprskej :-)
Reagovat
slacker
necmrndej
Reagovat
smazaný uživatel
Nevěřím :-)
Zdravím komiky - nicky kada.tom + slacker - http://www.tenisportal.cz/zpravy/bartyova-si-v-18-letech-dava-od-tenisu-odpocinek-15106/
Come on, Aussie!
Díky, CoCo!
A.R.R. - doufám, že taky slavíš :-)
Reagovat
Davor1
Ash skvele, strašne jej to prajem, výborný zápas.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist