Bartyová si letos i potřetí poradila se Sakkariovou a znovu v New Yorku zaútočí na čtvrtfinále

30. 8. 2019, 23:59
Aktuality 3
US OPEN - Turnajová dvojka Ashleigh Bartyová letos i potřetí porazila Marii Sakkariovou a vyrovnala svůj loňský výsledek i maximum na závěrečném grandslamou sezony. O čtvrtfinále si vítězka letošního French Open zahraje s Qiang Wang z Číny.
Profily hráčů
Ashleigh Bartyová (© AFP)

Ashleigh Bartyová prožívá naprosto fantastickou sezonu. Třiadvacetiletá Australanka letos triumfovala na všech površích, když nenašla přemožitelku na betonech v Miami, antukovém French Open, kde slavila premiérový grandslamový titul, ani trávě v Birminghamu a stala se světovou jedničkou.

Od posledního triumfu se však Bartyové tolik nedaří. Na právě probíhajícím US Open ale zatím úspěšně plní roli jedné z největších favoritek. Úvodní zápas proti Zarině Dijasové sice musela otáčet, nicméně proti Lauren Davisové ani Marii Sakkariové už set neztratila. Poslední jmenovanou dnes přehrála 7-5 6-3 a letos ji porazila už potřetí.

Ani dnešní utkání se neobešlo bez potíží. Bartyová sice jen jednou přišla o podání a nasázela 11 es, nicméně se hodně trápila s procentuální úspěšností trefených prvních servisů (46%). Po zvládnuté koncovce úvodní sady už byla na kurtu lepší hráčkou.

Bartyová tak letos na všech grandslamech došla minimálně do osmifinále. V New Yorku postupem mezi nejlepší šestnáctku vyrovnala svůj loňský výsledek i své maximum na závěrečném grandslamu sezony. O postup do čtvrtfinále si zahraje s Qiang Wang, se kterou oba předchozí souboje vyhrála. Čínská jednička přehrála 7-6(1) 6-3 Fionu Ferrovou a poprvé na grandslamech prošla do osmifinále.

Elina Svitolinová si za necelou hodinu zajistila třetí newyorské osmifinále v řadě. Světová pětka dnes deklasovala 6-2 6-0 chybující krajanku Dajanu Jastremskou. O první čtvrtfinále US Open si zahraje s Madison Keysovou.

Finalistka ročníku 2017 a loňská semifinalistka Keysová si znovu po dvou týdnech poradila se Sofií Keninovou, kterou vyřadila po cestě za triumfem na prestižní generálce v Cincinnati. Světová devítka dnes zvítězila 6-3 7-5 a připsala si devátou výhru v řadě. Svitolinové může oplatit porážku z letošního Australian Open.

Dalšími osmifinalistkami se staly Karolína Plíšková, Serena Williamsová, Petra Martičová a Johanna Kontaová.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 57,238.700 dolarů
páteční výsledky (30. 8. 2019)
• Dvouhra ženy - 3. kolo •
Bartyová (2-Austr.) - Sakkariová (30-Řec.) 7-5 6-3
Kar. Plíšková (3-ČR) - Džabúrová (Tun.) 6-1 4-6 6-4
Svitolinová (5-Ukr.) - Jastremská (32-Ukr.) 6-2 6-0
S. Williamsová (8-USA) - Muchová (ČR) 6-3 6-2
Keysová (10-USA) - Keninová (20-USA) 6-3 7-5
Martičová (22-Chorv.) - Sevastovová (12-Lot.) 6-4 6-3
Kontaová (16-Brit.) - Shuai Zhang (33-Čína) 6-2 6-3
Qiang Wang (18-Čína) - Ferrová (Fr.) 7-6(1) 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Podle čísel zajímavý zápas.
V 1. setu pouze dva bb na straně Mad, využila hned první.
Ve 2. setu Sofia 8 neproměněných bb, Mad využila jediný - za stavu 5:5.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
1. set - boj o každý míček, ve 2. setu byla Sakkari už odevzdanější.
Ve Wimbledonu bylo čtvrtfinále se Serenou blízko, tak snad vyjde teď.

https://www.youtube.com/results?search_query=ashleigh+barty

Wang proti Ferro hrála velmi dobře. Zajímavé, že za poslední rok se střetly 5x.

Snad si Ash vzpomene na finále ET.

Těším se i na zápas Eliny s Mad - potřetí za sebou se střetnou v osmifinále grandlamu. Elina má letos na grandslamech bilanci 14:3. Mad 11:3. Přál bych Mad, aby ještě prodloužila vítěznou šňůru (klidně až k titulu).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist