Bartyová vyhrála domácí derby a v Sydney postoupila do finále

12. 1. 2018, 06:12
Aktuality 16
WTA SYDNEY - Ashleigh Bartyová si zahraje své čtvrté kariérní finále na okruhu WTA a vůbec první na domácí půdě. Jednadvacetiletá talentovaná Australanka na akci WTA Premier v Sydney po obratu zdolala o dva roky starší krajanku Darju Gavrilovovou. O svůj druhý titul se utká s bývalou světovou jedničkou Angelique Kerberovou. jež letos vyhrála všech osm zápasů
Ashleigh Bartyová

Ashleigh Bartyové se po skvělém loňském roce vstup do letošní sezony příliš nepovedl. Na domácí akci v Brisbane prohrála hned v prvním kole, ovšem na právě probíhajícím turnaji v Sydney hraje ve skvělé formě.

Jednadvacetiletá Australanka si bez ztráty setu poradila s Cepedeovou, krajankou Perezovou, loňskou semifinalistkou Strýcovou a po dnešní výhře 3-6 6-4 6-2 nad krajankou Darjou Gavrilovovou, které oplatila loňskou porážku ze Štrasburku, postoupila do finále.

Bartyová ztratila poprvé servis ve třetím gamu. Ačkoli dokázala bleskově zareagovat, v dalším průběhu úvodního dějství uhrála už jen jednu hru. Ve druhé sadě ale zpřesnila mířidla a začala svou o dva roky starší krajanku přehrávat.

Gavrilovová se však dokázala oklepat a manko dvou brejků smazala. Bartyová si pro srovnání na 1-1 na sety přece jen došla, když získala devátý i desátý game na svou stranu.

Rozhodující dějství bylo jasně v režii světové devatenáctky. Hned v úvodní hře si Bartyová připsala další brejk, na returnu znovu úspěšně zaútočila v sedmém gamu a v následující hře využila po odvrácení dvou brejkbolů hned první mečbol.

"Jsem šťastná, že tu tento týden můžu hrát. Rozhodně jsem si před Australian Open, které je pro nás Australany asi nejdůležitějším turnajem sezony, zvedla sebevědomí. Na kurtu se cítím skvěle a za dnešní výhru jsem moc ráda," řekla v pozápasovém rozhovoru Bartyová.

Ve finále na okruhu WTA je Bartyová počtvrté v kariéře a vůbec poprvé na domácí půdě. Jediný titul slavila loni v Kuala Lumpuru, ve svém premiérovém finále. Další šance v Birminghamu a ve Wuhanu v triumfy nepřetavila.

O svou druhou kariérní trofej se talentovaná Australanka utká se znovuzrozenou bývalou světovou jedničkou Angelique Kerberovou. Devětadvacetiletá Němka po čtyřech výhrách na Hopman Cupu drží svou letošní neporazitelnost i v generálce na Australian Open v Sydney, kde si dnes poradila s italskou kvalifikantkou Camilou Giorgiovou.

Kerberová porazila přemožitelku Petry Kvitové či Agnieszky Radwaňské hladce 6-2 6-4 a svou neporazitelnost prodloužila na 8 zápasů. Finále v Sydney si zahraje po čtyřech letech, v sezoně 2014 ji o titul přpravila Bulharka Pironkovová.

"Jsem moc ráda, jak jsem do sezony vstoupila. Ale ještě to tu pro mě neskončilo, stále tu mám nedodělanou práci. Musím si teď odpočinout a dobře se připravit na zítřejší finále," řekla vítězka předloňského Australian Open a US Open.

• WTA PREMIER SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 733.900 dolarů
páteční výsledky (12. 01. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Bartyová (Austr.) - Gavrilovová (Austr.) 3-6 6-4 6-2
Kerberová (Něm.) - Giorgiová (It.) 6-2 6-4
• Čtyřhra - finále •
Dabrowská/Yi-Fan Xu (3-Kan./Čína) - Sestini Hlaváčková/Latisha Chan (1-ČR/Tchaj-wan) 6-3 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ash bez poker face, emoce jsou vidět. Působí přemotivovaně a dělá dost chyb. Sice efektní náběhy na síť, ale...
Come on, Aussie!
Reagovat
rosm
Giorgi byla zraněná, zdaleka nehrála jako v předchozích zápasech.
Reagovat
dunphy
letos podle mě znovu vyhraje GS.
Reagovat
Krisboy
Možné to je, hraje zase dobře. Přeju jí to.
Reagovat
slacker
no ja ji to nepreju ani zadne CIZi hracce, prat cizim = neprat uspech nasim
Reagovat
Krisboy
V zápasech s našimi děvčaty fandím vždycky našim. Pokud naše holky vylétají brzo, potom je Angie jedna z těch, kterým tituly přeju.
Reagovat
slacker
vyleti brzo protoze jim (otevrene) neprejes, otevren prejes cizi hracce.
Reagovat
Krisboy
Myslím, že mě trochu přeceňuješ. Podle mě o úspěchu našich tenistek rozhodne jejich hra, nikoli moje vůle...
Reagovat
janek_da
Kerber není cizí
Reagovat
Krisboy
Bodejť, Angie je všech :)
Reagovat
tommr
na živou zed jménem Kerber a její jízda skončila. Jsem zvědavej jestli bude v dobrých výkonech pokračovat i nadále nebo jestli si těch pár tradičních dobrých zápasů pro letošek už vybrala ...
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem první set včerejšího zápasu x Báře. V úvodu rozhodoval často jestřáb (ve prospěch Ash).
Proti nepovedenému novoročnímu utkání včera hrála skvěle.
Těším se na finále.
Reagovat
dadaft
druhý týden sezóny, první letošní finále.............. co říct? TO UJDE! :)))))))))))
Reagovat
EllNino
Skvělá, schopná rozebrat na matičky a šroubky úplně všechny, výborná nátlaková hra, síť, čop, forehand z portesu :) .... Boží :D
Reagovat
tommr
a taky se mi zdá, že shodila pár nadbytečných kilo ...
Reagovat
Hector21
Ash to je FH z říše snů...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist