Bartyová zdolala Sabalenkovou ve třech setech bez ztráty podání

31. 3. 2021, 01:32
Aktuality 0
WTA MIAMI - Australanka Ashleigh Bartyová v Miami zdolala i díky odvrácení všech sedmi brejkbolů 6-4 6-7 6-3 Bělorusku Arynu Sabalenkovou a jako první postoupila do semifinále. V něm světová jednička a předloňská šampionka čeká na lepší z duelu Svitolinová-Sevastovová.
Ashleigh Bartyová (© AFP)

Ashleigh Bartyová v Miami sice hned ve svém úvodním vystoupení proti Slovence Kristíně Kučové musela odvracet mečbol, ale klíčový moment ustála a důležité okamžiky zvládá i v dalších zápasech.

Po grandslamových šampionkách Jeleně Ostapenkové a Viktorii Azarenkové si ve čtvrtfinále poradila po téměř dvou a čtvrthodinovém boji se světovou osmičkou Arynou Sabalenkovou. Běloruskou, která v předchozím kole deklasovala Markétu Vondroušovou.

24letá Australanka zvítězila bez ztráty podání 6-4 6-7 6-3, byť během utkání čelila celkem sedmi brejkbolům ve třech různých gamech. Vzájemnou bilanci tak vyrovnala na 3-3, když poprvé uspěla mimo domácí půdu. 

"Pokud bych v prvním setu neodvrátila brejkboly, asi by se zápas vyvíjel opačně. Byl to hodně těsné, rozhodly maličkosti," komentovala Bartyová, jež dnes sice zahrála méně vítězných úderů (28-40), ale také se dopustila výrazně méně nevynucených chyb (22-47).



Světová jednička Bartyová, jež předloni ovládla poslední ročník Miami Open, bude ve svém druhém letošním semifinále hrát o získání jistoty setrvání v čele světového žebříčku i po turnaji.

O finále se utká s pátou hráčkou světa Elinou Svitolinovou, s níž vyhrála pouze poslední z šesti vzájemných soubojů. 26letá Ukrajinka v úterý přehrála hladce 6-3 6-2 Lotyšku Anastasiji Sevastovovou a svůj sedmý start na Miami Open proměnila v premiérové semifinále. Zahraje si v něm poprvé od loňského září, kdy triumfovala na menším antukovém turnaji ve Štrasburku.



Až ve středu se ve čtvrtfinále utkají Naomi Ósakaová s Mariou Sakkariovou a Bianca Andreescuová se Sarou Sorribesovou.

• WTA 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 3.260.190 dolarů
úterní výsledky (30. 03. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bartyová (1-Austr.) - Sabalenková (7-Běl.) 6-4 6-7(5) 6-3
Svitolinová (5-Ukr.) - Sevastovová (Lot.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist