Bartyovou z French Open vyřadilo zranění levého stehna, dnes vzdala Linetteové

3. 6. 2021, 12:58
Aktuality 4
FRENCH OPEN - Ashleigh Bartyová měla na French Open už v prvním kole proti Bernardě Peraové potíže s levým stehnem, dnešní utkání už dohrát nezvládla a Magdě Linetteové za stavu 1-6 2-2 vzdala. Světová jednička tak neobhájila body za předloňský triumf, kdy v Paříži získala svůj jediný dosavadní grandslamový titul. Devětadvacetiletá Linetteová na své první grandslamové osmifinále zaútočí proti Ons Džabúrové.
Ashleigh Bartyová (© AFP)

Ashleigh Bartyová je se třemi triumfy (generálka v Melbourne, Miami a Stuttgart) nejúspěšnější hráčkou dosavadního průběhu letošní sezony a tuto roli se snažila potvrdit na letošním French Open, kde předloni senzačně slavila svůj jediný grandslamový titul a loni kvůli obavám z nákazy koronavirem nestartovala.

Světovou jedničku však v posledních týdnech trápí zranění. Na generálce v Římě kvůli bolestem pravé paže vzdala osmifinále a další skreč přišla letos v areálu Rolanda Garrose. Bartyová už do prvního utkání s Bernardou Peraovou nastoupila s obvázaným levým stehnem a nechala se ošetřovat. Dnes proti Magdě Linetteové ale zápas do konce dohrát nezvládla a za stavu 1-6 2-2 vzdala. Zranění si dle svých slov přivodila ve víkendovém tréninku.

Bartyová měla už po odstoupení Naomi Ósakaové jistotu, že setrvá na tenisovém trůnu. Její náskok se každopádně výrazně ztenčí, jelikož přijde o téměř 2 000 bodů.

Devětadvacetiletá Linetteová na své první grandslamové osmifinále zaútočí proti Ons Džabúrové (H2H 1-1). Loňská osmifinalistka si poradila 6-2 6-4 s Astrou Sharmaovou.

"Je to nové zranění, nikdy předtím se mi nic podobného nestalo. Dnes se to zhoršilo, od začátku jsem šla přes bolest a už to začalo být nebezpečné," komentovala odstoupení Bartyová.

"Strašně moc mě to mrzí. Na antuce se mi letos opravdu dařilo. Je to smůla. I když mě to teď bolí, tak s odstupem času budu letošní antukové jaro určitě hodnotit pozitivně. Je to malý zázrak, že jsem vůbec zvládla první kolo," řekla Bartyová.

Elina Svitolinová na letošním French Open pokračuje bez ztráty setu. Světová šestka a loňská čtvrtfinalistka si dnes poradila 6-0 6-4 s Ann Liovou. O postup do osmifinále se utká s Barborou Krejčíkovou.

Iga Šwiateková na Roland Garros neprohrála už 9 zápasů a 18 setů v řadě. Dnes 20letá polská obhájkyně titulu rozdrtila 6-1 6-1 Švédku Rebeccu Petersonovou a postoupila do 3. kola. V něm na ni čeká Estonka Anett Kontaveitová (h2h 0-2).

Dál jde i Sofia Keninová, která se dočkala první série dvou výher od února a teprve devátého letošního vítězství. Loňská finalistka zdolala 7-5 6-3 krajanku a kvalifikantku Hailey Baptisteovou a v souboji o osmifinále ji čeká další krajanka Jessica Pegulaová.

Marta Kosťuková přehrála 6-3 6-4 Saisai Zheng a potřetí v kariéře (Australian Open 2018, US Open 2020) zaútočí na své první grandslamové osmifinále. Na pařížské antuce se o něj 18letá Ukrajinka popere s Varvarou Gračevovou. I Ruska bude bojovat o své největší osmifinále.

• FRENCH OPEN •
Paříž, Francie, antuka, 34.367.215 eur
čtvrteční výsledky (3. 6. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Muchová (18-ČR) - Lepchenková (USA) 6-3 6-4
Krejčíková (ČR) - Alexandrovová (32-Rus.) 6-2 6-3
Stephensová (USA) - Kar. Plíšková (9-ČR) 7-5 6-1
Pegulaová (28-USA) - Martincová (ČR) 6-3 6-3
Linetteová (Pol.) - Bartyová (1-Austr.) 6-1 2-2 / skreč B.
Keninová (4-USA) - Baptisteová (USA) 7-5 6-3
Svitolinová (5-Ukr.) - Liová (USA) 6-0 6-4
Šwiateková (8-Pol.) - Petersonová (Švéd.) 6-1 6-1
Bradyová (13-USA) - Ferrová (Fr.) 6-4 2-6 7-5
Mertensová (14-Belg.) - Dijasová (Kaz.) 4-6 6-2 6-4
Sakkariová (17-Řec.) - Paoliniová (It.) 6-2 6-3
Gauffová (24-USA) - Qiang Wang (Čína) 6-3 7-6(1)
Džabúrová (25-Tun.) - Sharmaová (Austr.) 6-2 6-4
Kontaveitová (30-Est.) - Mladenovicová (Fr.) 6-2 6-0
Kosťuková (Ukr.) - Saisai Zheng (Čína) 6-3 6-4
Gračevová (Rus.) - Giorgiová (It.) 7-5 1-6 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ať doléčí zranění a vrátí se v takové formě, jako začala letošní sezonu.smile
Reagovat
paddy
Ash se narychlo vrací do Austrálie, aby pomohla...
Loni požáry, vždycky se něco najde smile

Pozn: mouchy a žáby zůstávají v Paříži

https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/na-sydney-tahnou-mysi-napadaji-i-lidi-spici-v-postelich-40362056
Reagovat
SpacialRecognition
Osaka, Halep, Barty, první tři hráčky všechny mimo. K tomu Petra. Slušné na to, že ještě neskončil první týden.

Nejvýše nasazené jsou Sabalenka, která se nikdy nedostala do druhého týdne, Svitolina, a Kenin.
Reagovat
milik254
Taky je brzká prohra Bianky a Garbine.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist