Basilašvili v Pekingu prohrál s Tsitsipasem a loňský triumf neobhájí

3. 10. 2019, 13:29
Aktuality 1
ATP PEKING - Nikoloz Basilašvili v Pekingu loňský triumf nezopakuje. Nasazený Gruzínec ve druhém kole neudržel vedení proti nasazené trojce Stefanosovi Tsitsipasovi, který v čínském hlavním městě přerušil sérii pěti porážek a dokonal druhý obrat. Na první čtvrtfinále po dvou měsících bude řecký talent útočit proti Johnovi Isnerovi.
Nikolož Basilašvili

Nikoloz Basilašvili letos jen jednou dokázal na jednom turnaji vyhrát více než dva zápasy. Sedmadvacetiletému Gruzínci se to povedlo na antuce v Hamburku, kde úspěšně obhájil loňský titul.

O to samé se pokoušel v Pekingu. V čínském hlavním městě ovšem loňský triumf nezopakuje. Po vítězství nad Guidem Pellou totiž nestačil 6-4 3-6 2-6 na světovou sedmičku Stefanose Tsitsipase, s nímž prohrál i na letošním Australian Open.

Basilašvili sice do utkání vstoupil dobře, když v úvodním dějství zlikvidoval všech šest brejkbolů a jednou dokázal soupeři sebrat podání. Jenže v dalších dvou setech už žádný brejk neslavil a z 11 brejkbolových hrozeb jich zvládl zlikvidovat "jen" osm.

Tsitsipas, který v čínském hlavním městě přerušil sérii pěti turnajových porážek a dokonal druhý obrat, bude na první semifinále po dvou měsících útočit proti Johnovi Isnerovi.

Isner zdolal 7-6(3) 7-5 kvalifikanta Daniela Evanse, v Pekingu i při své šesté účasti prošel mezi nejlepší osmičku a poprvé od červencového triumfu na trávě v Newportu si zahraje čtvrtfinále. S Tsitsipasem oba předchozí souboje vyhrál.

Sam Querrey po setech 7-6(2) 6-7(6) 6-3 udolal Diega Schwartzmana, poprvé v sezoně na venkovních betonech vyhrál dva zápasy v řadě a poprvé od Wimbledonu postoupil do čtvrtfinále.

O své čtvrté letošní semifinále bude 31letý Američan bojovat proti Alexanderovi Zverevovi (h2h 0-1). Druhý nasazený Němec v Číně ztratil ve dvou zápasech dohromady jen deset gamů, když si dnes poradil 6-3 6-1 s kanadským mladíkem Felixem Augerem-Aliassimem.

Již včera utvořili čtvrtfinálové dvojice Dominic Thiem s Andym Murraym a Karen Chačanov s Fabiem Fogninim.

• ATP 500 PEKING •
Čína, tv. povrch, 3,666.275 dolarů
čtvrteční výsledky (3. 10. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
A. Zverev (2-Něm.) - Auger-Aliassime (Kan.) 6-3 6-1
Tsitsipas (3-Řec.) - Basilašvili (Gruz.) 4-6 6-3 6-2
Isner (USA) - Evans (Brit.) 7-6(3) 7-5
Querrey (USA) - Schwartzman (Arg.) 7-6(2) 6-7(6) 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
FulnekUltras
Ti svého Gotta pochovali před 66 lety.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist