Bautista neztratil set ani s Müllerem. Čeká ho Goffin

10. 2. 2017, 15:15
Aktuality 9
ATP SOFIE - Roberto Bautista ve čtvrtfinále turnaje ATP v Sofii nezaváhal. Favorizovaný Španěl neztratil set ani s nasazenou pětkou Gillesem Müllerem a po výhře 7-5 7-6 se stal prvním semifinalistou. Jeho soupeřem v boji o druhé letošní finále bude vítěz belgického derby David Goffin.
Roberto Bautista

Roberto Bautista letos válí. Španělský tenista letošní sezonu zahájil pátým titulem v indickém Čennaí a letos má zatím vynikající bilanci 11 výher a pouhé jedné porážky. Na halovém turnaji ATP v Sofii si v roli nasazené čtyřky ve druhém kole poradil s kvalifikantem Cedrikem-Marcelem Stebem.

Ve čtvrtfinále narazil na ve formě hrajícího Gillese Müllera, který v lednu získal svůj premiérový titul v Sydney. Žebříčkový rozdíl třinácti míst byl ale dnes i přes těsné skóre zjevný.

Bautista podal fantastický výkon na servisu. Během utkání nečelil jedinému brejkbolu a jen jednou ztratil v gamu na podání dva fiftýny. První set rozhodl až v úplné koncovce, kdy Lucemburčanovi sebral poprvé a naposledy v zápase servis.

Ve druhém dějství 16. hráč světa nevyužil čtyři nabídnuté brejkboly a tentokrát musel až do tie-breaku. Ten měl však Bautista celou dobu pod kontrolou a využil hned první mečbol.

Müllera tak porazil celkově už popáté a potřetí v řadě. O své dvanácté finále na okruhu ATP si zahraje s turnajovou dvojkou Davidem Goffinem.

Světová jedenáctka nedala v belgickém derby sebemenší šanci svému krajanovi a hrdinovi víkendového utkání Davisova poháru Stevovi Darcisovi, proti němuž ztratila jen čtyři hry.

Goffin má na kontě dva tituly a ve finále turnaje ATP byl celkem šestkrát. Poprvé od loňského října si zahraje semifinále. V něm ale narazí na neoblíbeného Španěla, se kterým prohrál všechna tři dosavadní měření sil.

V semifinále nechybí ani domácí favorit Grigor Dimitrov. Třetí nasazený Bulhar si dnes poradil dvakrát 6-3 se Srbem Viktorem Troickým, kterému oplatil porážky z posledních dvou vzájemných soubojů. Svou letošní bilanci vylepšil na 12-1, když jedinou porážku utrpěl v semifinále Australian Open s Nadalem.

"Poprvé jsem tu v semifinále, takže je těžké se držet zpátky. Dlouho jsem před domácím publikem nehrál, lidé jsou celý týden šílení, snažím se užít si každou chvíli," uvedl Dimitrov, kterého má v sobotním boji o postup do finále povzbuzovat ve vyprodané hale dvanáct tisíc diváků.

O postup do svého 11. finále si pětadvacetiletý Bulhar Dimitrov zahraje s Nikoložem Basilašvilim. Gruzínský přemožitel nasazené jedničky Thiema se ve čtvrtfinále oklepal z kanára proti Slovákovi Martinu Kližanovi, kterého zdolal 0-6 6-3 6-3 a podruhé v kariéře postoupil do semifinále turnaje ATP.

• ATP 250 SOFIE •
Bulharsko, tv. povrch / hala, 540.310 eur
páteční výsledky (10. 2. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Goffin (2-Belg.) - Darcis (Belg.) 6-1 6-3
Dimitrov (3-Bulh.) - Troicki (9-Srb.) 6-3 6-3
Bautista (4-Šp.) - Müller (5-Luc.) 7-5 7-6(5)
Basilašvili (Gruz.) - Kližan (8-SR) 0-6 6-3 6-3

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

9
Přidat komentář
gigin
Reagovat
janek_da
komu fandíš?
Reagovat
gigin
Bautistovi. A aj Federerovi.
Reagovat
janek_da
Bautis ti prohrál
Reagovat
gigin
Jop!
Reagovat
gigin
https://twitter.com/AentschyR/status/830416195882999811
Reagovat
kada.tom
Klizan krásně vytekl, a to dal soupeři kanára :-DDD
Reagovat
kada.tom
Grigor dneska podal mnohem lepší výkon jak včera :-)
A zatím to vypadá, že v SF potká Gruzínce.
Reagovat
Fandina
Martin Kližan v Sofiiv prvním setu uštědřil Basilashvilimu kanára a ve druhém setu začal také dobře. Tak jsem zvědavá, jak dlouho bude pokračovat ve výhrách. Zatím tady jede.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist