Bautista v Aucklandu ve finále udolal Del Potra a slaví 7. titul

13. 1. 2018, 05:05
Aktuality 1
ATP AUCKLAND - Roberto Bautista podruhé v kariéře dobyl turnaj ATP 250 v Aucklandu. Předloňský vítěz ve finálovém souboji bývalých šampionů udolal favorizovaného Juana Martína Del Potra. Devětadvacetiletý Španěl tak získal sedmý kariérní titul a prodloužil svou neporazitelnost v novozélandské metropoli na 10 zápasů.
Roberto Bautista

Roberto Bautista v minulém týdnu v indickém Puné obhajoval loňský triumf z Čennaí, ale neúspěšně. Španělský tenista prohrál hned první zápas, v němž nestačil na pozdějšího překvapivého šampiona Simona z Francie. Chuť si spravil na svém oblíbeném turnaji v Aucklandu. V novozélandské metropoli v pěti zápasech nenašel přemožitele.

Devětadvacetiletý Španěl si postupně poradil s domácím Venusem, Američanem Johnsonem, českým tenistou Veselým, v semifinálové tie-breakové bitvě vydřel vítězství proti Haasemu z Nizozemska a ve finálovém souboji bývalých šampionů přetlačil 6-1 4-6 7-5 favorizovaného Juana Martína Del Potra.

Del Potrovi se v úvodním dějství absolutně nedařilo. Argentinec hlavně chyboval a jen díky brejku ze třetího gamu nešel za půl hodinu na lavičku s "potupným" kanárem. Na servisu, který je jeho obávanou zbraní, vyhrál jen 6 z 18 výměn.

Ve druhé sadě se však na podání srovnal a nečelil jedinému brejkbolu. Bautista pokračoval ve skvělém výkonu, ovšem v desáté hře ztratil servis a utkání dospělo do rozhodujícího setu.

V něm byl vítěz ročníku 2009 Del Potro o něco lepším hráčem, ale koncovku lépe zvládl předloňský šampion. Španěl v jedenáctém gamu vytáhl pár skvělých returnů a šel podávat na vítězství. V závěrečné hře se nevyhnul komplikacím. Po odvrácení brejkbolu nicméně využil hned první mečbol a Del Potrovi po více než dvouhodinovém boji oplatil jednu ze dvou loňských porážek.

Bautista ovládl podnik v Aucklandu již podruhé a prodloužil svou neporazitelnost na novozélandském turnaji na 10 zápasů. Ve svém celkově 13. finále získal sedmý kariérní titul. Del Potro hrál své jubilejní 30. finále, sbírku 20 trofejí však rozšířit nedokázal.

"Byl to fantastický týden. Na zdejších kurtech jsem tento týden nechal všechno. Dnes to byl neskutečný zápas. Musel jsem hodně bojovat. Poslední dva gamy jsem zvládl parádně," řekl Bautista.

"Po prvním setu jsem se určitě hodně zlepšil, ale mohl jsem pár míčů zahrát i lépe," litoval Del Potro. "Roberto hrál dneska výborně. Je to velký šampion, takže mu musím pogratulovat. Finále je pro mě dobrý vstup do sezony. Nečekal jsem, že se dostanu na prvním turnaji tak daleko," dodal Argentinec, který se v pondělí poprvé od srpna 2014 objeví v Top 10.

Oba hráči se nyní přesunou do Melbourne, kde v pondělí startuje úvodní grandslam roku. Bautista bude v prvním kole čelit Španělovi Verdascovi, Del Potra čeká talentovaný Američan Tiafoe.

• ATP 250 AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 501.345 dolarů
sobotní výsledky (13. 1. 2018)
• Dvouhra - finále •
Bautista (5-Šp.) - Del Potro (2-Arg.) 6-1 4-6 7-5
• Čtyřhra - finále •
Marach/M. Pavič (1-Rak./Chorv.) - Mirnyj/Oswald (Běl./Rak.) 6-4 5-7 10-7
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

1
Přidat komentář
COMEON
.. obidva dopadli presne opačne ako som si želal :/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist