Bautista v Sofii slaví druhý letošní titul

7. 2. 2016, 17:40
Aktuality 8
ATP SOFIE - Roberto Bautista slaví na premiérovém ročníku turnaje v bulharské Sofii svůj druhý letošní titul. Nejvýše nasazený Španěl ve finále přehrál turnajovou dvojku Viktora Troického 6-3 6-4 a celkově vybojoval již svou čtvrtou trofej na okruhu ATP.
Roberto Bautista

Osmnáctý hráč světového žebříčku Roberto Bautista v Sofii potvrdil roli hlavního favorita, když neztratil ani set a vyrovnanou hrou zdolal ve finále i druhého nasazeného Viktora Troického. V utkání prohrál jediné podání, a to hned na začátku druhé sady. Sám však vzápětí sebral soupeři servis potřetí, když výrazně lépe returnoval, a náskok už si poté pohlídal. Utkání dovedl po necelé hodině a půl k výhře 6-3 6-4.

Osmé finále tak Bautista proměnil ve čtvrtý titul. Letos Španěl uspět již podruhé, v polovině ledna vyhrál turnaj v Aucklandu. Naopak Troicki, který letos vyhrál v Sydney, si musí na čtvrtý turnajový triumf počkat. Ve finále prohrál pošesté.

"Když vyhrajete turnaj, je to pokaždé velmi krásný pocit, který se snad ani nedá popsat," radoval se po výhře Bautista. "Jsem opravdu šťastný, že se mi na začátku letošního roku tak daří. Vyhrát tak brzo druhý titul v sezoně je něco neskutečného."

"Roberto vyhrál zaslouženě, hrál přesněji, agresivněji a dokázat jít do většího rizika. Zkazil fakt minimum míčů, takže to proti němu bylo hodně těžké. Přišlo mi, že čím lépe jsem hrál já, tím více se zvedal i on. Má výborné období, poslední dva měsíce hraje neskutečný tenis a já mu za to moc gratuluju," uznal po utkání kvality svého soupeře Troicki.

"Já jsem měl také dobrý týden, dostal jsem se až do finále a to je solidní výsledek. Doufám, že udržím formu i do dalších turnajů," dodal Srb.

Výsledky - Sofie (tvrdý povrch, dotace 520.070 eur):
• Dvouhra - finále •

Bautista (1-Šp.) - Troicki (2-Srb.) 6-3 6-4

• Čtyřhra - finále •
Koolhof, Middelkoop (3-Niz.) - Oswald, Shamasdin (Rak./Kan.) 5-7 7-6(19) 10-6

Komentáře

8
Přidat komentář
Fandina
Tak to je jízda, letos čtvrtý turnaj a z toho dva tituly, viděla jsem ho hrát s Berďou na AO a byl výborný, přesný, důrazný, tak gratulka k čtvrtému titulu. A gratulka i Troickému, letos titul a finále. Chlapci jedou.
Reagovat
svetova.dvojka
Je to borec... je na 5.místě v žebříčku Race to London...
Reagovat
mayday
To asi neudrží, ale je mně velmi sympatickej, z toho ,,druhýho" sledu mu hodně přeju.
Reagovat
gigin
Takový uplakánek a fňukna?
Reagovat
mahycek
Zítra v 11 hod. na Nova sport 1, Rosol - Veselý z Roterdamu.
Reagovat
tommr
aspoň máme jistotu, že se jeden z nich dostane do druhýho kola ... :)
Reagovat
gigin
Reagovat
Cico93
Som si aj hovoril, že máš určite veľkú radosť.
Noo čo princezná má formu ako hrom.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist