Beck ve Gstaadu premiérové semifinále zvládl

1. 8. 2009, 15:37
Aktuality 0
ATP GSTAAD - Německý tenista Andreas Beck na antuce ve Gstaadu vyhrál souboj tenistů, kteří poprvé nastoupili k semifinále turnaje ATP. Brazilce Marcose Daniela porazil 7-6 6-3 a o premiérový titul si v neděli zahraje s dalším Brazilcem Belluccim, jenž vyřadil turnajovou trojku Andrejeva.
Andreas Beck

Andreas Beck ve Gstaadu na čtvrtý pokus přešel přes čtvrtfinále a v premiérovém semifinále narazil na Marcose Daniela. Brazilce, který hrál o finále rovněž poprvé v kariéře.

Třiadvacetiletý Němec Beck dnes za celý zápas nečelil žádnému brejkbolu, sám jediný z osmi vypracovaných využil a za hodinu a 24 minut vyhrál 7-6 6-3.

Ve svém prvním finále narazí na dalšího Brazilce Thomaze Bellucciho, který zahájil podnik ve Švýcarsku už v kvalifikaci. Ve druhém kole vyřadil domácí nasazenou jedničku Wawrinku, a byť včera prohrál první set s Kieferm, Němec kvůli zranění vzdal.

Dnes se utkal s Rusem Igorem Andrejevem, který obhajoval loňské finále. Bellucci si však vyšlápl i na turnajovou trojku a aniž by ztratil své podání, vyhrál 6-4 7-5.

Bellucci hrál poprvé ve finále letos na domácím klání v Costa do Sauipe, kde v boji o titul ve třech setech padl s Robredem.

Jediný vzájemný zápas vyhrál Bellucci, který loni na antukovém challengeru v Tunisu Becka zdolal ve třech sadách. Vítěz turnaje získá 71.700 eur a připíše si 250 bodů do žebříčku.

- ATP 250 GSTAAD (Švýcarsko, antuka, 450.000 eur) -
sobotní výsledky (01. 08. 2009)

Dvouhra - finále:
Beck (Něm.) - Daniel (Braz.) 7-6() 6-3
Bellucci (Braz.) - Andrejev (3-Rus.) 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist