Becker: Dokud existuje šance na zotavení, neměl by se Murray vzdávat

23. 1. 2019, 21:30
Aktuality 17
Bývalý slavný německý tenista Boris Becker doufá, že Brit Andy Murray neukončí kvůli dlouhotrvajícím problémům s bolavou kyčlí kariéru. Jednatřicetiletý trojnásobný grandslamový šampion před pár dny prohlásil, že se s vrcholovým tenisem rozloučí nejpozději v létě ve Wimbledonu, který dvakrát vyhrál.
Profily hráčů
Boris Becker

"Když musí sportovec předčasně skončit kvůli zranění, je to pro něj to nejhorší," řekl Becker na Australian Open, kde působí jako expert televizní stanice Eurosport. "Dokud existuje šance na zotavení, neměl by se vzdávat, aby toho později nelitoval," dodal jednapadesátiletý vítěz šesti grandslamů.

Murray vloni v lednu podstoupil operaci pravé kyčle a od červnového návratu na kurty odehrál jen 15 zápasů. Sezonu předčasně ukončil v září a intenzivně se věnoval rehabilitaci. Jeho stav se ale stále nelepší, a tak na tiskové konferenci v Melbourne oznámil, že skončí. Následně hned v prvním kole vypadl po pětisetové bitvě se Španělem Robertem Bautistou.

Nyní se Murray musí rozhodnout, jestli podstoupí další, razantnější operaci, nebo vydrží bolest a rozloučí se na domácí trávě ve Wimbledonu. "Vím, že už ho to trápí 18 měsíců a vyzkoušel všechno možné, ale je rok 2019 a na každé zranění jsou nové metody léčby. Jen je potřeba najít správné doktory," prohlásil Becker.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
Kozoroh
Borisi, starej se o sebe. Svých problémů máš až moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Starej Rafa hraje s mladým Rogerem :)
Reagovat
smazaný uživatel
První hráč, který ve výměně s Nadalem přehodil 4x pásku.
Reagovat
smazaný uživatel
Řek to přišel vyhrát. To bude bitva jak pitva.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím to tak vypadá.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Rafa už se mu začíná dostávat pod kůži. Cici nejdřív tlačil na BH a hrál agresivně. Teď z nějakého důvodu zpomalil hru a několikrát zaváhal. A trest přišel okamžitě.
Reagovat
steve79
Jak vidíte Nadal - Tsipsipas ?
Rafa vyhraje 6:4, 7:6 a 6:4. Chci vidět jedno z posledních finále Nadal-Djokovič.
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje se pod zataženou střechou, takže ve třech pro Řeka.
Reagovat
steve79
To ani náhodou.
Reagovat
steve79
To by muse hrát Rafa pravou rukou :D
Reagovat
EllNino
podle mě se teda hraje s otevřenou
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jo. Holky hráli pod zataženou, ale Rafovi to roztáhli, aby ten výsledek nevypadal tak blbě.
Reagovat
Gracias_Mendoza
Na co to hrotit v tom věku, světovou jedničkou byl, vyhrál Grandslam a ne jeden. Vyhrál zlato a ne jedno. Je třeba si dát věci na kalíšky vah a zhodnotit, zda se vůbec něco takového razantnějšího vyplatí. Kdy by se po takové operaci vrátil? Ve 32, ve 33?
Mladé pušky budou hladoví, plní sil a odhodláni.
Murray byl v krizových chvílích na kurtu možná labilní proti BIG 3, ale jinak je dosti chytrý a právě jeho tenis zdobila právě ta myšlenka.

Becker jen plácá, od něj bych vůbec rady nepříjímal. Však jeho způsob života nejlépe odráží, jaký on je gambler...
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě je nutné si přiznat, že důchodová hranice v profi tenisu se posunula o dobrou půldekádu. Respektive ji posunuli borci, kteří ukázali, že to jde.

A Becker může být neúspěšný gambler a zkrachovanec, ale klidně může mít v mnoha věcech recht, a tohle je zrovna jedna z nich.

Kdyby byl Murray psychicky připravený skončit, nefňuká. Samosebou je to jen jeho věc. Pokud mu nevadí nechat si diktovat konec kariéry zraněním, je to jeho volba. Boris jen řekl svůj názor.
Reagovat
Gracias_Mendoza
Komu že je 27! ? Komu ???
Reagovat
smazaný uživatel
Karlovic, doktor Ivo?..

Kdeze!

Boris, doktor!
Reagovat
VlS
Jen aby to nebyl Dr. Voštěp
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist