Becker v Newportu porazil Raonice, Nišikori nestačil na Rama

13. 7. 2012, 10:20
Aktuality 12
Na trávě v Newportu se ve čtvrtek všem favoritům nedařilo. Na turnaji končí už ve druhém kole Miloš Raonic, který podlehl Benjaminu Beckerovi z Německa 3-6 3-6. Roli favorita nezvládl také Kei Nišikori. Japonce po vítězství 7-6 6-3 do semifinále nepustil Američan Ram.
Benjamin Becker

Benjamin Becker uspěl v zápase s nasazenou trojkou Milošem Raonicem. Německý kvalifikant v zápase získal 89% bodů po svém prvním servisu a favorizovaného Raonice porazil za 63 minut 6-3 6-3. "Když se na turnaj dostanete z kvalifikace, máte za sebou už tři utkání. Poznáte zdejší kurty a to je malou výhodou v zápase nad hráčem, který zde odehrál jen jedno utkání," prozradil Becker.

"Dnes nebyl Miloš na podání tak silný. Když jsem s ním hrál minule, trefil skoro 30 es," připomněl Němec únorovou porážku ze San José. "Měl jsem dnes dost šancí při jeho druhém servisu a toho jsem využil," dodal.

Ve čtvrtfinále čeká na německého tenistu další nasazený hráč - turnajová šestka Ryan Harrison. Američan v zápase druhého kola neztratil ani jeden servis a krajana Levina porazil 6-3 6-4. Harrison si zahraje své čtvrté letošní čtvrtfinále na okruhu ATP.

Už do semifinále postupuje domácí Rajeev Ram, americký tenista porazil druhého nasazeného Keie Nišikoriho 7-6 6-3. Světová osmnáctka Nišikori podlehl hráči, který je ve světovém žebříčku sto míst za ním. Osmadvacetiletý Ram právě v Newportu před třemi roky získal svůj jediný dosavadní titul z okruhu ATP.

Ram se v dalším zápase utká s Australanem Lleytonem Hewittem, který porazil Selu z Izraele 6-4 6-3. Bývalý první hráč světa, jenž po operaci prstu na noze klesl v žebříčku až na 233. pozici, se pokusí postoupit do finále po více než dvou letech. Hewitt si finále naposledy zahrál v červnu 2010 v Halle, kde získal svůj 28. turnajový titul.

- ATP 250 NEWPORT -
(USA, tráva, 398.250 dolarů)
čtvrteční výsledky (12. 07. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Harrison (6-USA) - Levine (USA) 6-3 6-4
Becker (Něm.) - Raonic (3-Kan.) 6-3 6-3

Dvouhra - čtvrtfinále:
Hewitt (Austr.) - Sela (Izr.) 6-4 6-3
Ram (USA) - Nišikori (2-Jap.) 7-6 (8-6), 6-3

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Až dneska jsem si toho všiml, ale o to víc jsem udiven. Podle záběrů, co jsem viděl, v Newportu kurty sousedí BEZ JAKÉKKOLIV zátarasy. Jen hledím a zajímalo by mě, jestli to není jenom nějaký fail. Nějak si to nedokážu představit, vždyť, když tenista z kurtu jedna vyhodí míč hodně do autu může výrazně ovlivnit hru na kurtu č. 2. Nebo diváci například nemohou tleskat po vítězných míčech, aby nerušili vedlejší dvorec, co si o tom myslíte vy?
Reagovat
Fandina
Dívala jsem se taky na jeden zápas a je to krásný areál se vším všudy. Nevím, ale podle mě autové míčky na druhý kurt nelétají, je to přece jenom trochu oddělené a já třeba tento případ během hry nezaznamenala. Pokud se týká diváků a zvuku, tak určitě bude slyšet odezva na druhý kurt, ale i třeba v tichu, když se hraje zvuk míčků nebo verdikty rozhodčích. Ale to je slyšet i na jiných turnajích, kde jsou blízko sebe kurty, oddělené jen místem pro hráče nebo minimem diváků. Přesto může být zážitek super pro diváka, naopak může sledovat hru na víc kurtů ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Newport je bombovni a zamilovala jsem se do nej uz loni. Tenisovy klub, nikoliv oddil. :-) Clenstvi je mozne na mnoha urovnich, vybere si kazdy, krome vlastniho hrani nespocet sportovnich, kulturnich a rodinnych akci po cely rok. Maji sin slavy, muzeum, nadhernou restauraci, klubove proprietky, sperky, klubove modni doplnky a kravaty od Angely Moore. :-) Ze se neda hrat debl na krajnich kurtech je uplne fuk.. :-)) Tak tam hraji singly... a ne na dalsich kurtech soucasne, samozrejme. Travnata plocha se lip udrzuje i vyuziva jako celek, skvele reseni.

Mimochodem, Fandinko, s tim Minarem jsi vypadala jako posetila mimonka a vyloupla se z tebe renomovana Vedma, vsechna cest tvemu fandeni!! :-)
Reagovat
Fandina
Ale ne, nejsem žádná vědma, to bych se tedy měla :-). Iva sleduji od předloňského DC v Chile, když s Hájkem, Dlouhánem a Čermákem vyhráli čtvrtfinále. On se soustřeďuje na antukářské chalengery a když jsou streamy, tak se ráda kouknu. Takže vyrovnaný zápas jsem celkem čekala, to přiznám, výhru jen na základě okolností, které téměř zrovna nastaly. Ivo na rozdíl od Nica nepřeřadil na závěrečný level. Ale fandím mu to je jas ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje se vždy jen jeden zápas
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm..Kedysi som Raonicovi predpovedal hviezdnu kariéru,no zatial v nej pokračuje so zatiahnutou ručnou brzdou..Uvidíme,co nám prinesú americké betóny,kde by mal byt najsilnejší..Neviem však,či zachránia inak priemerný rok..Austrália,pre Raonica zbytočná prehra s Hewittom a antuka s trávou boli velky FAIL..

Celkovo som zvedavy,kto zo stvorice Tomic,Raonic,Harisson,Dimitrov prerazí v budúcnosti
najviac..Najlepši kurz ma zrejme Tomic,no ja viac verím posledným dvom..
Reagovat
spaniel
Tak tak, Raonic zatím velké zklamání a to řekl v rozhovoru, že se lepší v pohybu na kurtu a že "cítím, že to jak se teď pohybuju, není moc vzádleno od Federera" :D

Tomic a Dimitrov jsou talenti, ale nějak to flákají. Nejsoustředěnější mně dojde Harrison.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě David Goffin!
Reagovat
darek.vrana
Raonič na trávě je strašně nešikovný. Asi mu víc bude sedět i antuka, ale včera velké zklamání. Na hardu bude asi dobrej, ale na trávě se svou koordinací a pohybem podle mě nikdy neprorazí.
Reagovat
Mira17
raonic zadna hvezda jak se mu predpovidalo bez servisu je to prumerny hrac
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, Lleyton už poskočil o 60 míst a pokud celý turnaj vyhraje může jít někde na 118. místo, v případě prohry ve finále by byl 150. cca. Tak snad to vyjde, Rama by měl porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Zas tak jendoduché to mít nebude !! Ramovi se v Newportu daří !!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist