Beguová ve Florianópolisu zdolala Babosovou a získala třetí titul

5. 8. 2016, 18:24
Aktuality 7
WTA FLORIANÓPOLIS - Generálku na olympijský turnaj v brazilském Florianópolisu vyhrála Irina Beguová. Pětadvacetiletá Rumunka ve finále otočila nepříznivý vývoj utkání s o dva roky mladší Maďarkou Timeou Babosovou a získala svůj třetí titul na okruhu WTA.
Profily hráčů
Irina Beguová

Irina Beguová v červnu prohrála na trávě tři zápasy po sobě a v červenci vůbec nehrála. Cestou na olympijské hry v Riu de Janeiro se však zastavila v brazilském Florianópolisu a tamní podnik s dotací 250.000 dolarů z pozice turnajové dvojky ovládla. 

Pětadvacetiletá Rumunka si dnes zahrála pošesté v kariéře ve finále a dobře ho proti Timee Babosové nezačala. V prvním setu přišla dvakrát o servis, na returnu uhrála pouhé tři fiftýny a prohrála 2-6. Ve druhé sadě sice dvakrát neudržela výhodu brejku, ale od stavu 3-4 získala tři gamy po sobě a vynutila si třetí dějství. V něm prohrávala 0-2, ale v závěru měla více sil a po 2 hodinách a 8 minutách zvítězila 2-6 6-4 6-3.

Irina BeguováBeguová ve Florianópolisu získala svůj třetí titul, když navázala na své triumfy ze Soulu 2015 a Taškentu 2012. Ve světovém žebříčku se posune o šest příček na 25. místo a vyrovná své dosavadní maximum.

Babosová, 44. hráčka světového žebříčku, hrála ve finále potřetí v kariéře, svůj jediný titul vybojovala už před čtyřmi lety v mexickém Monterrey. Ve Florianópolisu dvanáctá deblistka světa neuspěla ani v boji o deblový titul, o který včera marně usilovala s krajankou Rekou-Lucou Janiovou.

Obě finalistky se nyní přesunou na olympijský turnaj do Ria de Janeiro. Beguová v prvním kole narazí podruhé během pár dní na Japonku Nao Hibinovou, Babosová vyzve Petru Kvitovou.

V teprve čtyřleté historii turnaje WTA International ve Florianópolisu triumfovala už podruhé tenistka z Rumunska. V roce 2013 zvítězila Monica Niculescuová, předloni uspěla Češka Klára Koukalová a loni slavila úspěch domácí Teliana Pereiraová.

• WTA INTERNATIONAL FLORIANÓPOLIS •
Brazílie, tv. povrch, 250.000 dolarů
páteční výsledky (05. 08. 2016)
• Dvouhra - finále •
Beguová (2-Rum.) - Babosová (6-Maď.) 2-6 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Jabadu
Jestli si Petra "čabajku" přitáhne do třetího setu, bude zle nedobře. Kondičně se s ní nemůže měřit.
Reagovat
Fandina
Před jedním a půl měsícem ji porazila, proč ne teď.
Reagovat
turista
No samozřejmě, že by Petra měla Babosovou smáznout. Babosová sice umí, ale už v semifinále ve Florianopolisu vyloženě uhaluzila tie break prvního setu a i druhý set byl haluz proti kvalitní, ale příliš nervózní soupeřce z Rumunska, která jí postup do finále v podstatě darovala.
Reagovat
tommr
Petra bude sice favoritkou, ale o nějakým smáznutí nemůže bejt ani řeč. Babosová šla v poslední době hodně nahoru a Petra bude ještě ráda když vyhraje ve třech ... :)
Reagovat
janek_da
no, celkem bych tej babě do 3.setu věřil. Petra buď ve dvou nebo finito
Reagovat
tommr
tady by právě Petře mohlo pomoct, že Babosová má za sebou pernej týden ve Florianopolisu ...
Reagovat
Frick
To, to v Gstaadu bylo sotva odehráno první kolo :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist