Bellisová má za sebou čtvrtou operaci a nechce se vzdát svého snu. Už nemůžu dál, ale tenis je pro mě vším, napsala

10. 4. 2019, 11:38
Aktuality 6
Catherine Cartan Bellisová už přes rok kvůli vleklým potížím s loktem a zápěstím neodehrála jediný soutěžní zápas. Čerstvě dvacetiletá talentovaná Američanka se o zraněních rozpovídala v příspěvku na Instagramu. Boj návrat na kurty vzdát nehodlá. "Už nemůžu, ale tenis je pro mě vším," napsala.
Profily hráčů
CiCi Bellisová

"Před dvěma lety během turnaje v Mexiku mě po zápase s hráčkou, jež vyznává agresivní tenis (Naomi Broadyová, Monterrey 2017), asi čtyři dny bolely obě ruce. Myslela jsem si, že je to normální a musím se s tím vypořádat. Všichni doktoři mi řekli, že se jedná o zánět šlach," napsala Bellisová na Instagram "Behind the Racquet", který vymyslel americký tenista Noah Rubin a tenisté na něm fanouškům poskytují bližší náhled do světa profesionálního tenisu.

"Antukovou i travnatou část sezony jsem odehrála v bolestech a lékaři mi poté předepsali léky proti zánětu, které pomohly. Vysadila jsem je těsně před asijskými betony, říkala jsem si, že už je beru moc dlouho. Během přestávky mezi sezonami jsem si dala dva až tři týdny volna a pracovala na posílení svalů. Byla jsem nejvýše na žebříčku a chtěla jsem si formu udržet dál."

"V roce 2018 jsem hrála v Dauhá a Dubaji. V Dubaji jsem doslova cítila, jak mi v loktu křuplo. Pak jsem se vydala do Indian Wells a tam byla bolest lokte a zápěstí vůbec největší."

"Už jsem byla na doktory naštvaná, a tak jsem se vydala do Mayo Clinic, abych podstoupila nejlepší magnetickou rezonanci. Ta odhalila, že mám v zápěstí tři trhliny a že jedna kost v zápěstí je příliš dlouhá a tyhle problémy způsobuje. Podstoupila jsem tedy první operaci a trhliny byly pryč."

"Jenže po doléčení se mi ozval loket. Vyšetření ukázala, že dvě kosti na sebe tlačí pokaždé, když natáhnu ruku a že hlavní kost je zlomená. Musela se zlomit tehdy v Dubaji, když jsem slyšela to křupnutí. Museli mi kost zkrátit, byla to jednoduchá operace a mohla jsem zase hrát."

"Ale tentokrát se vrátily bolesti zápěstí. Doktor se mi omlouval, že neudělal v zápěstí další potřebný zákrok a že teď už se mu nevyhneme. Prostě mi kost v zápěstí rozpůlili, zkrátili ji a dali mi do zápěstí titanovou destičku."

"Trvalo dlouho, než jsem se mohla vrátit k tréninku a objevily se další problémy. Po každém tréninku mi ruka otekla. Přišli jsme na to, že titanová destička je příliš velká a před týdnem mi ji museli vyoperovat."

"Nejtěžší je to, že když už si myslíte, že jste blízko návratu, tak se vrátíte na začátek. Už nemůžu dál, ale tenis je pro mě vším. Kdybych tenis nemilovala, tak tohle všechno nepodstupuju," uzavřela Bellisová svůj příspěvek.

Těžko říct, zda si dvacetiletá Američanka za problémy částečně může sama, nebo je dalším supertalentem, jemuž zdraví cestu na pomyslný tenisový vrchol nepřeje.

Do dospělého tenisu totiž vstoupila už v 15 letech a možná své tělo příliš přetěžovala. V roce 2014 odehrála 27 profesionálních zápasů a 85 duelů mezi juniorkami, o rok později absolvovala porci 31 profesionálních duelů, v roce 2016 dokonce 63 utkání.

Problémy začaly předloni, kdy se vypracovala na 35. příčku žebříčku WTA. Poslední soutěžní zápas odehrála loni na konci března v Miami.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Faddova
To skoro vypadá, že ti doktoři jsou neschopní...
Reagovat
misa
Operují Pat a Mat.
Reagovat
Faddova
přesně :-)
Reagovat
Carloss
to je snad největší smolařka na okruhu. :(
Reagovat
fretek
Doplácí též na to, že včas necvičila tenisově i druhou ruku.
Reagovat
Patapuff
Jak to víš? Říkal ti to její doktor?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist