Bencicová kvůli tréninkovému manku přijde o olympiádu

27. 7. 2016, 23:35
Aktuality 4
Švýcarská olympijská výprava přišla o dalšího účastníka tenisového turnaje. Z Ria se odhlásila i devatenáctiletá Belinda Bencicová, která se po zranění zápěstí ještě necítí dostatečně připravená.
Profily hráčů
Belinda Bencicová

Šestnáctá hráčka světa Belinda Bencicová si po úspěšném vstupu do sezony a průniku do Top 10 poranila záda, kvůli kterým dva měsíce nehrála a zmeškala celou část sezony na evropských antukách.

Na
konci června pak skrečovala druhé kolo Wimbledonu. Na vině bylo zranění levého zápěstí, kvůli kterému v tomto týdnu neobhajuje titulu na Rogers Cupu v Montrealu a přijde kvůli němu i o svou premiéru na olympijských hrách.

"Už je to v pořádku, ale mám velké tréninkové manko. S těžkým srdcem se musím z olympijských her odhlásit," napsala na sociálních sítích. Chce stihnout alespoň poslední grandslam sezony US Open, který v New Yorku začne 29. srpna.

V úterý odřekl olympijský start rovněž kvůli zranění její slavný krajan Roger Federer a původně vysoké švýcarské akcie na medaile výrazně klesly. Martina Hingisová tak během dvou dnů přišla o parťáka do mixu i čtyřhry žen. Je však pravděpodobné, že do smíšené čtyřhry se domluví se Stanem Wawrinkou.

Několik tenistů včetně Tomáše Berdycha, Karolíny Plíškové, Martina Kližana, Milose Raonice či Simony Halepové nepojede do Brazílie kvůli obavám z viru zika, Jiřího Veselého připravila o hry nemoc. Zraněný je Richard Gasquet.. Z osobních důvodů se omluvili Australané Bernard Tomic, Nick Kyrgios nebo Rakušan Dominic Thiem.

Navíc je ohrožen i start Rafaela Nadala či Sereny Williamsové, kteří tento týden kvůli zranění nestartují na Rogers Cupu.  Zdravotní potíže mají také Caroline Wozniacká, Garbine Muguruzaová a Sara Erraniová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
FulnekUltras
Po LOH 1976 bez Afriky, LOH 1980 bez US-Západu a LOH 1984 bez SSSR-Východu nadcházejí nyní LOH 2016 bez US-Západem kolektivně "obviněných", plus mnoha objektivně i subjektivně zraněných, nemocných, nepřipravených, dále i bez věčných rezervistů a maloburžoazních poserů...takže nakonec nezbývá, než aby se toho v singlech na místě ujali Petra s Wáwrou... ;)
Reagovat
jackiec
já nevím, ale myslím že tenis na olympiádu nepatří, na prvním místě jsou 4 grand slamy které mají víc jak 100leté tradice, tenis se hraje až od roku 88, spousta legendárních hráčů se jich tudíž nemohlo zúčastnit, jsou jednou za 4 roky....myslím že OH jsou vrcholem pro atlety, plavce apod. kteří nemají větší vrchol, ale ne pro tenisty a golfisty kteří mají své grand slamy, pro mě osobně i turnaj mistrů je víc než OH, to je mistrovství světa kde během 8 dní musíš porazit 5 hráčů top ten
Reagovat
jackiec
je to samo jen můj názor, ale já osobně jako fanda tenisu stavím 4 slamy,turnaj mistrů, 9 masters 1000 a pak ten zbytek...prostě mě ten tenis na olympiádě ani nebere se na to dívat, nějak mi to tam nepasuje, a ještě bez bodů do rankingu
Reagovat
FulnekUltras
S tím významem-nevýznamem tenisu na OH v podstatě naprostý souhlas - už jsem to tady taky asi před měsícem psal. Na druhou stranu je fakt, že charaktery a národní srdce případná účast-neúčast odhaluje docela dobře.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist