Bencicová o návratu po zranění: Bylo to těžké, ale jsem ráda, že jsem si to vybojovala

22. 2. 2019, 12:10
Aktuality 3
V roce 2015 vyhrála Belinda Bencicová dva turnaje a probojovala se na sedmou příčku žebříčku WTA. V následujících letech však švýcarský talent zbrzdily zdravotní problémy, kvůli kterým musela Bencicová dokonce i na operaci. Po návratu pak musela Švýcarka bojovat na turnajích ITF, nyní ale postoupila do semifinále prestižního podniku v Dubaji a zdá se, že je její forma znovu zpět. Podaří se Bencicové znovu prorazit do světové špičky?
Profily hráčů
Belinda Bencicová

Dosud nejúspěšnější sezonou Bencicové byl rok 2015, v jehož průběhu Švýcarka vyhrála dva turnaje - v Eastbourne a v Torontu. Díky vyrovnaným výsledkům se švýcarská tenistka probojovala na sedmou příčku žebříčku WTA, což je dosud jejím maximem. O rok později však Bencicová na úspěšnou sezonu nenavázala a žebříčkem se postupně propadala.

Na jaře roku 2017 byla na operaci s levým zápěstím a téměř půl roku nehrála. V žebříčku se propadla do čtvrté světové stovky, po zářijovém návratu však vyhrála celkem čtyři turnaje ITF či WTA 125k a vrátila se do Top 100. Začátek roku 2018 pak Švýcarce znovu nevyšel a výraznějších úspěch zaznamenala až s postupem do finále na turnaji v Lucemburku.

Letos stejně jako vloni zahájila sezonu triumfem na Hopman Cupu, kde hrála po boku Rogera Federera, poté si ale zahrála semifinále na turnaji v Hobartu a tento týden je v semifinále na prestižním podniku v Dubaji.

"Jsem šťastná, že se moje hra zlepšuje," konstatovala Švýcarka poté, co včera v Dubaji zvládla čtvrtfinálové klání s Rumunkou Simonou Halepovou. "Věděla jsem, že to tam někde pořád je a věřila jsem, že zase přijde chvíle, kdy budu schopná hrát proti těm nejlepším hráčkám na okruhu."

"Mám za sebou náročné roky. Překonala jsem několik zranění a dlouho mi trvalo, než jsem se vrátila. Stále jsem ale věřila, že ta chvíle jednou přijde. Bylo to těžké, musela jsem bojovat v úplně jiných podmínkách, než na které jsem byla zvyklá, ale teď jsem opravdu šťastná," komentovala jednadvacetiletá Švýcarka, jež se musela po návratu `prodírat` směrem vzhůru na turnajích kategorie ITF.

"Byla to velká změna, ale zpětně jsem ráda, že jsem si to takhle vybojovala. Díky těmto turnajům jsem se rozehrála a začala si zase věřit. Na turnajích WTA bych po sérii zranění neobstála, to je jasné. Je to sice těžké přijmout, ale je to tak. Když nějakou dobu nehrajete a brzdí vás různá zranění, nemůžete jít hned do zápasů proti těm, kteří jsou již několik let ve světové špičce."

"Jen díky těmto turnajům a úspěchům na nich jsem teď zase tady, v semifinále prestižního turnaje v Dubaji. Porazila jsem druhou hráčku světa, a to je pro mě opravdu velký úspěch," radovala se Bencicová, které momentálně v žebříčku WTA patří 45. příčka.

V boji o postup do finále prestižního podniku v Dubaji narazí Švýcarka na světovou šestku Elinu Svitolinovou, kterou v dosud jediném vzájemném utkání v roce 2015 porazila.

 

TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

3
Přidat komentář
EllNino
Zlatíčko, které umí opravdu parádní tenis, talentu přehršel, tak snad udrží zdravíčko :)
Reagovat
skott
Jak říkal Pláteník v jednom rozhovoru již před rokem, když se připravoavala v Empire academy, Belinda je velmi rozumná na svůj věk, skoro jako veteránka, má obrovské moře zkušeností a zařizuje a rozhoduje si věci sama. Tenistky hodně často svoje návraty po zranění uspěchávají, Bel určitě dělala dobře s turnají ITF, i když na konci loňské sezony mi to už přišlo trochu zbytečné. Vtipné potom je, když porazí třeba právě Arynu, která je brána za budoucnost WTA, přitom Bel je jen o necelý rok starší:)
Reagovat
dadaft
Ano, cesta bývá občas hodně klikatá a nahoru a dolů, ale už v 2015 bylo jasné, že můžeš být elitní hráčka.
Tak doufám, že zdraví bude držet a ženský tenis bude mít další skvělou hvězdu, protože tvoje hra v posledních zápasech byla taková, za kterou se na kurty a k obrazovkám hrnou fanoušci...

Držím palce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist