Bencicová v Charlestonu získala první titul z antuky. Hradecká ve finále deblu neuspěla

10. 4. 2022, 22:45
Aktuality 3
WTA CHARLESTON - 25letá Švýcarka Belinda Bencicová na turnaji WTA 500 v Charlestonu porazila ve svém prvním finále na antuce Tunisanku Ons Džabúrovou a získala celkově 6. titul. V deblovém finále neuspěl česko-indický tandem Lucie Hradecká a Sania Mirzaová.
Belinda Bencicová (© AFP)

Belinda Bencicová si minulý týden v Miami zahrála poprvé od triumfu na loňské olympiádě v semifinále a nyní v Charlestonu ukončila i čekání na finále a na triumf.

Ve svém celkově 14. finále a prvním na antuce 25letá Švýcarka se slovenskými kořeny zdolala 6-1 5-7 6-4 Tunisanku Ons Džabúrovou a získala 6. titul. V Charlestonu uspěla jako první Švýcarka od roku 1999.

27letá Džabúrová hrála finále popáté v kariéře a podruhé v Charlestonu (před rokem na menším podniku WTA 250). Jediný titul slavila loni na trávě v Birminghamu.

Hradecká s Mirzaovou první společné finále prohrály
Lucie Hradecká a Sania Mirzaová odehrály čtvrtý společný turnaj. Letos se i potřetí dostaly do semifinále a v Charlestonu si zahrály první finále, v něm ale česko-indická dvojice podlehla 2-6 6-4 7-10 nově složenému slovinsko-polskému duu Andreja Klepačová a Magda Linetteová.

Šestatřicetiletá Hradecká, jež často hraje s krajankou Marií Bouzkovou, marně útočila na 27. deblovou trofej. O rok mladší Mirzaová jich má na kontě už 43.

• WTA 500 CHARLESTON •
USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 899.500 dolarů
nedělní výsledky (10. 04. 2022)
• Dvouhra - finále •
Bencicová (10-Švýc.) - Džabúrová (4-Tun.) 6-1 5-7 6-4
• Čtyřhra - finále •
Klepačová/Linetteová (4-Slovin./Pol.) - Hradecká/Mirzaová (ČR/Indie) 6-2 4-6 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Krisboy
Skvělé, Belindo! smile
Už gratuloval tommr?
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile

https://www.mzv.cz/bratislava/cz/vizove_a_konzularni_informace/aktuality_z_konzularni_a_vizove_oblasti/opatreni_na_uzemi_slovenske_republiky_v.html
Reagovat
Pavol
Vybojovala si to. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist