Benešová jde v Torontu se štěstím dál, Hradecká znovu ztratila vedení

10. 8. 2011, 06:52
Aktuality 3
WTA TORONTO - I v úterý se českým tenistkám v Torontu dařilo jen na půl. Postoupila Iveta Benešová, jež ale nekončí hlavně kvůli zranění Slovenky Cibulkové. Lucie Hradecká už ve čtvrtém z posledních pěti zápasů ztratila náskok 1-0 na sety.
Profily hráčů
Iveta Benešová

Iveta Benešová v Torontu prošla kvalifikací, kterou na Rogers Cupu zvládla i před rokem v Montrealu. Tehdy se i přes Jankovičovou dostala nakonec až do 3. kola a letos své vystoupení může hodně napodobit. Po postupu přes Dominiku Cibulkovou se totiž utká s jinou bývalou světovou jedničkou ze Srbska Ivanovičovou.

Zápas proti šestnácté nasazené Cibulkové rozehrála česká tenistka nečekaně dobře a ujala se vedení 1-0 na sety. Z dalších šesti brejkbolů, jimž čelila, ale nedokázala ani jeden odvrátit a dvaadvacetiletá Slovenka měla nakročeno k obratu. Cibulkovou ale znovu zradilo zdraví; za stavu 5-7 6-4 a 3-1 utkání vzdala kvůli zranění břišních svalů, jejichž vinou před 14 dny nenastoupila k semifinálovému duelu ve Stanfordu. 

Osmadvacetiletá rodačka z mostu Benešová hrající levou rukou se nyní utká s Anou Ivanovičovou, se kterou z pěti vzájemných zápasů ještě ani jednou nevyhrála. Srbská tenistka, jež se zdá pod novým trenérem konečně nabírá formu, turnaj zahájila drtivou výhrou 6-1 6-1 nad Číňankou Shuai Zhang.

Po prvním vyhraném setu začala utkání ztrácet i Lucie Hradecká, jako její krajanka Šafářová ale tolik štěstí neměla. S Chorvatkou Petrou Martičovou nakonec prohrála 6-1 4-6 4-6.

Pro šestadvacetiletou Hradeckou je to už šestá porážka v řadě, na turnaji WTA od French Open, kde triumfovala ve čtyřhře, vypadla popáté po sobě v prvním kole. Z toho čtyřikrát neudržela vedení 1-0 na sety - s Šafářovou, Birnerovou, Razzanovou a nyní dvacetiletou Martičovou.

Pražská rodačka z Prahy se v Kanadě pokusí uspět alespoň ve čtyřhře, ve které ji s Duševinovou ale hned na úvod čekají silné Hantuchová s Radwaňskou.

Na tvrdém povrchu v Torontu se dnes představí poprvé od triumfu ve Wimbledonu Petra Kvitová, kterou po více než měsíční zápasové pauze čeká Španělka Anabel Medinaová. Zápas druhého kola mají před sebou také Benešová a Lucie Šafářová.

- WTA PREMIER 5 TORONTO (Kanada, tv. povrch, 2.050.000 dolarů) -
úterní výsledky (09. 08. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (ČR) - Cibulková (16-SR) 7-5 4-6 1-3 skreč C.
Martičová (Chorv.) - Hradecká (ČR) 1-6 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jestli tomu blábolu rozumím, tak Cibulková je levačka. Pokud někdo neodvrátí dalších šest brejkbolů... Trochu to prosím po sobě kontrolujte !!
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se líbí začátek věty : Pražská rodačka z Prahy... :-D
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas. Výborná věta.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist