Benneteau je halovým mistrem Francie

21. 12. 2009, 13:15
Aktuality 4
Julien Benneteau vyhrál letošní ročník halového mistrovství Francie, když v den svých osmadvacátých narozenin ve finále porazil Clementa. Bez konkurence největších domácích hvězd neprohrál jediný zápas a navázal na loňský triumf Gillesa Simona.
Julien Benneteau

Čtyři nejzvučnější jména současného francouzského tenisu se na letošním domácím halovém mistrovství neobjevila. Do Toulouse nepřicestoval Monfils, Tsonga, Gasquet ani loňský šampion Simon. Fanoušci tak před turnajem věřili nejvíce Clementovi, kterému dávala šanci na titul třetina hlasujících.

Na mistrovství Francie do Toulouse se kvalifikovalo 7 tenistů, kteří během sezony dosáhli nejlepších výsledků na domácích turnajích v Marseille, Métách, Lyonu a na Masters v Paříži. Sedmičku doplnil osmý hráč s divokou kartou, o jejíž udělení v hlasování rozhodují fanoušci. Ti si letos odhlasovali účast Jeremyho Chardyho.

Osm tenistů bylo rozděleno do dvou skupin, ve kterých si měl zahrát každý s každým. Vítězové skupin pak postoupili do nedělního finále.

Papírově těžší červená skupina byla rozhodnuta již po sobotních zápasech. Julien Benneteau vyhrál dva zápasy a nedělní duely na jeho prvním místě už nemohly nic změnit. Benneteau nakonec v neděli ani nehrál, protože Mathieu, který už do turnaje vstoupil s bolestmi kyčle, už do nic neřešícího utkání nenastoupil.

Z modré skupiny hned v úvodu odstoupil Jeremy Chardy, který vzdal Clemenetovi. A právě Arnaud Clement nakonec vyhrál i další dvě utkání a stal se druhým finalistou.

Benneteau, který si v listopadu připsal skalp Federera, musel už v pátek proti Guezovi odvracet mečbol. Kritický moment přestál a v nedělním finále si už první titul této sezony sebrat nenechal.

V boji o třetí místo otočil vývoj utkání loňský finalista Michael Llodra. Nemedailové umístění zbylo na Gicquela.

Turnaj je pro francouzské tenisty testem před odletem do Austrálie. V Toulouse se hraje na stejném povrchu, na kterém se koná i úvodní grandslam sezony Australian Open.

- MASTERS FRANCE TOULOUSE (Francie, tv. povrch / hala) -
kompletní výsledky (17. - 20. 12. 2009)

Finále:
Benneteau - Clement 7-6 6-2

O 3. místo:
Llodra - Gicquel 5-7 6-4 10-8

Červená skupina
3. kolo:
Llodra - Guez 3-6 6-3 10-2
Benneteau - Mathieu bez boje

2. kolo:
Guez - Mathieu 6-4 6-2
Benneteau - Llodra 6-2 7-6

1. kolo:
Llodra - Mathieu 6-2 6-2
Benneteau - Guez 6-2 2-6 12-10

Modrá skupina
3. kolo:
Gicquel - Recourderc 6-2 7-5
Clement - Ascione 6-4 6-4

2. kolo:
Clement - Gicquel 4-6 6-3 11-9
Ascione - Recourderc 6-4 6-0

1. kolo:
Gicquel - Ascione 7-5 6-1
Clement - Chardy 2-6 4-1 skreč Ch.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Prosím o opravení do očí bijící pravopisné chyby -...7 tenistů, kteří během sezony dosáhly ...třetí odstavec - první řádek...Děkuji!:-))
Reagovat
LubosZabloudil
Děkuji za upozornění. Chyba byla opravena.
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, Vinetů!!!:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist