Berdych a Ulihrach v Prostějově postupují

4. 6. 2008, 20:42
Aktuality 1
Mezi nejlepší osmičky prostějovského challengeru UniCredit Czech Open se dostal nejvýše nasazený Tomáš Berdych i Bohdan Ulihrach, který postoupil bez boje. S turnajem se už rozloučili druhý nasazený Rus Igor Andrejev, který nestačil na Christopha Rochuse, i turnajová trojka Marin Cilič z Chorvatska.
Tomáš Berdych (© czech-open.com)

Hlavní favorit tenisového challengeru v Prostějově Tomáš Berdych postoupil do čtvrtfinále, poté co dnes zdolal Rakušana Martina Slanara 6-3 6-4. Jeho dalším soupeřem bude osmý nasazený Brazilec Thomaz Bellucci, který nezaváhal s Jihoafričanem De Voestem.

Mezi nejlepší osmičku se dostal i druhý zbývající český zástupce v soutěži Bohdan Ulihrach, jehož soupeř Španěl Alberto Martin dnes k utkání druhého kola nenastoupil. Ulihracha čeká Belgičan Christophe Rochus, který se postaral o dosud největší překvapení turnaje UniCredit Czech Open, když vyřadil druhého nasazeného Rusa Igora Andrejeva.

Rochus, kterému patří 124. místo v žebříčku ATP, zvítězil nad 27. hráčem světa 6:7, 6:3 a 7:6. "Není to pro mě žádné překvapení, Christophe je úporný antukář, a když dostane jenom trochu šanci, tak ji většinou nepustí," řekl Ulihrach před vzájemným zápasem s Belgičanem, který letos vyhrál challengery v Záhřebu a francouzském St. Brieuc.

Do čtvrtfinále se nedokázal dostat ani třetí nasazený Chorvat Marin Cilič. Ten dnes ve dvou setech podlehl Flaviu Cipollovi z Itálie.

CHALLENGER PROSTĚJOV - středeční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (1-ČR) - Slanar (Rak.) 6-3 6-4
Ulihrach (ČR) - Martin (Šp.) bez boje
Ch. Rochus (Bel.) - Andrejev (2-Rus.) 6-7(4) 6-3 7-6(6)
Cipolla (It.) - Čilič (3-Chor.) 6-4 7-6(6)
Bellucci (8-Braz.) - De Voest (JAR) 6-2 6-4
Calleri (4-Arg.) - Gabašvili (Rus.) 6-1 6-1
Roitman (Arg.) - Spadea (USA) 6-2 6-2
Vassallo-Arguello (Arg.) - Montaňés (5-Šp.) 6-4 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
I. Minář, J. Minář (ČR) - Cerretani, Cibulec (USA/ČR) 6:4, 7:6 (7:4).

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist