Berdych ani Štěpánek nezaváhali, 2:0

8. 2. 2008, 21:35
Aktuality 0
Jediná výhra dělí české tenisty od postupu do čtvrtfinále Davisova poháru, prvnímu od roku 2002. Svěřenci Jaroslava Navrátila potvrdili v úvodním dnu souboje proti Belgičanům roli favorita a v Ostravě vyhráli. Neztratili při tom ani set.
Tomáš Berdych se raduje

Češi beze zbytku využili absence zraněné belgické jedničky Oliviera Rochuse i rychlého taraflexového povrchu, který jim vyhovuje o poznání víc než soupeři.

Domácí tým uklidnil v úvodní dvouhře Berdych. Desátý hráč světa nepustil Vliegena do hry a v prvních dvou setech mu povolil jen čtyři gamy. Jedinou slabší chvilku si česká jednička vybrala na konci třetího setu, kdy nejprve za stavu 4:3 odvracela úvodní Belgičanův brejkbol a pak musela hodně bojovat, aby v poslední hře doservírovala zápas k vítěznému konci.

"Celý zápas jsem si držel poměrně vysoký standart a neudělal žádnou lehkou chybu. Jednou nějaké zaváhání muselo přijít. On zase nehrál tak špatně, ani já tak dobře, aby tam žádné zaváhání nebylo," prohlásil Berdych, který proti Vliegenovi těžil také z příznivé zápasové bilance.

Štěpánek zvládl dva tie-breaky
Druhá dnešní dvouhra nabídla mnohem vyrovnanější partii. Štěpánek snadno vyhrál úvodní dějství, jenže pak Darcis zlepšil return a potrápil českou dvojku víc, než se čekalo. O osudu druhé a třetí sady tak rozhodoval pokaždé až tie-break, v němž slavily úspěch větší zkušenosti domácího tenisty. Na rozdíl od Berdycha proměnil Štěpánek hned první mečbol a přiblížil Čechům postup do čtvrtfinále.

Štěpánek přiznal, že ho Darcis v prvním vzájemném duelu překvapil. "Hrál hodně nepříjemný tenis. Roztahoval mě po dvorci a měl výborný servis na tělo, kterým mě nepustil do tlaku prvním míčem. Já jsem měl sice šance na prolomení jeho podání, nepodařily se mi ale využít. Ale v koncovkách jsem si věřil a prokázal to, že byl lepší," řekl Štěpánek.

O osudu zápasu může rozhodnout už sobotní čtyřhra. Do ní byli zatím nominováni Lukáš Dlouhý s Pavlem Víznerem a Olivier Rochus s Rubenem Bemelmansem, ale nehrající kapitáni mohou složení před utkáním ještě změnit. "Sestavu zatím nemám jasnou. Sedneme si se všemi čtyřmi kluky a probereme to," uvedl český kapitán Navrátil. "Ale budeme to chtít dorazit hned zítra, Radek už v neděli odlítá do Ameriky," naznačil Navrátil, že by se na dvorci znovu mohli objevit Berdych se Štěpánkem.

Výsledek:
Tomáš Berdych (ČR) - Kristof Vliegen (Bel.) 6-3 6-1 6-4

Statistiky:
Esa: 15:5
Dvojchyby: 2:3
Nevynucené chyby: 25:31
Vítězné míče: 23:18
Využité brejkboly: 5/13 - 0/4.
Celkem získané míče: 98:69.
Čas utkání: 1:48 hod.

Radek Štěpánek - Steve Darcis 6:4, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).
Statistiky:
Esa: 10:5
Dvojchyby: 5:1
Nevynucené chyby: 36:36
Vítězné míče: 29:27
Využité brejkboly: 2/7 - 1/2
Celkem získané míče: 121:108
Čas utkání: 2:45 hod

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist