Berdych balí kufry. Uspěl jen Ivo Minář

25. 5. 2009, 19:27
Aktuality 13
FRENCH OPEN MUŽI - Tomáš Berdych si letos v Paříži už nezahraje. V úvodním kole totiž nestačil v pětisetové bitvě na Simone Bolelliho, přestože dokázal dotáhnout ztrátu dvou setů. Štěpánka ve druhém kole tak doplnil pouze Ivo Minář, vypadl totiž i Jiří Vaněk.
Tomáš Berdych

Na letošním Roland Garros se představilo pět českých tenistů, postoupit však dokázali jen Radek Štěpánek. a po dnešku také Ivo Minář. Naopak po Hernychovi se s turnajem loučí už v úvodním kole i Berdych a Vaněk.

Tomáš Berdych sice před třemi týdny vyhrál turnaj v Mnichově, ale pak si poranil stehenní sval a jeho start v Paříži byl ohrožen. Nakonec se stihl dát do pořádku, ale dlouho se v pařížské metropoli neohřál. V prvním kole se Simone Bolellim prohrál první dva sety shodně 4-6, a přestože se do zápasu dokázal vrátit, poslední tři hry střetnutí vinou dvojchyb nezvládl a může si balit kufry.

"Noha byla stoprocentně v pohodě. Chtěl bych vyzdvihnout, že soupeř hrál opravdu dobře," zhodnotil Berdych.

Související články:
Nadal má v Paříži rekord. Vyhrál 29. zápas v řadě

Za uplynulé tři roky má Berdych z grandslamových turnajů na Roland Garros nejhorší výsledky, loni skončil ve druhém kole a o rok dříve v prvním stejně jako letos. Například na melbournském Australian Open přitom postoupil třikrát po sobě do osmifinále.

Třiadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí se tak příští týden zřejmě objeví na domácím challengeru v Prostějově.

Končí také Jiří Vaněk. Třicetiletý tenista, který si účast vybojoval v kvalifikaci, podle očekávání nestačil na Chilana Fernanda Gonzaleze. Vaněk si v utkání vypracoval jen jeden brejkbol, který nevyužil. Sám s loňským čtvrtfinalistou ztratil podání pětkrát a prohrál 3-6 2-6 3-6.

Dnes tak uspěl pouze Ivo Minář, přestože byl proti Oscaru Hernadezovi outsiderem. Špnělskému soupeři, který hrál před dvěma dny finále v Kitzbühelu, však nedovolil uhrát ani set a po výhře 6-3 7-6 6-3 se může těšit na souboj se světovou šestkou Roddickem.

"Snažil jsem se víc hrát, víc chodit na síť, k čemuž mi pomohl servis, ten druhý mám pořád solidní. Strašně důležité to bylo v druhém setu. Když byl stav 4-5, tak jsem dal tři esa a srovnal. Podobné to bylo i v tiebreaku za stavu 1-4," uvedl Minář, který se snažil přizpůsobit taktiku své kondici. "Snažil jsem se hrát do těch tří až čtyř míčů, abych získal tlak. Pak jsem to buď zabil nebo on to zkazil. Nemám kondici na to, abych s ním hrál dlouhé výměny, co spolu hrají antukáři," dodal Minář.

Pětadvacetiletý vítěz letošních challengerů v Barlettě a Sofii si na French Open zahraje ve druhém kole vůbec poprvé.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN (Francie, antuka) -
pondělní výsledky českých tenistů (25. 05. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Bolelli (It.) - Berdych (19-ČR) 6-4 6-4 5-7 4-6 6-3
F. Gonzalez (12-Chile) - Vaněk (ČR) 6-3 6-2 6-3
I. Minář (ČR) - O. Hernandez (Šp.)6-3 7-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
letityfanousek
Docela překvapil, čekal jsem, že se sesype stejně jako loni v Melbourne kde byl fav. Pak si dali repete v Paříži a opět prohrál. Letos mu to vrátil, to je fajne
Reagovat
smazaný uživatel
IVOŠ BOJUJE JAKO LEV A KDYŽ SE NĚCO DIVNÝHO NESTANE, TAK JE VE DRUHÉM KOLE, BRAAAAAAAVO
Reagovat
smazaný uživatel
Tome, nevadí!!! Antuka není tvůj nejoblíbenejší povrch, ale Lucka letos dojde hodně daleko, tak nakonec budeš mít taky velkou radost!!!!!!!! Držím palce!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
nooo, do druhýho kola ty vole...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslela som si. Bolli nie je žiadne "ožerávátko"....
Reagovat
smazaný uživatel
Heeej :DD
Reagovat
smazaný uživatel
na je tak Ali :)
Reagovat
smazaný uživatel
jaSNE Nicy :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Berdycha asi fakt nikdy nepochopím,je schopný na antuce vyhrát turnaj a pak vypadne v prvním kole:-/
Reagovat
smazaný uživatel
Týden netrénoval:-)Já mu věřil ale nevyčítám mu to.Jeho čas ještě přijde.Jsem přesvědčený že na trávě uhraje lepší výsledek:-)A hlavně davis cup:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Píšou se tam dvě "L" ve jméně Bolelllli?? Nemá jich tam být ještě víc? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
ne je to správně
Reagovat
pepi
kolik bys jich tam chtela:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist