Berdych: Cením si toho, že jsem si to uhrál sám

31. 10. 2014, 23:00
Aktuality 12
Nejnapínavější boj o Turnaj mistrů Tomáš Berdych zvládl. Do Londýna se kvalifikoval díky dnešnímu postupu do semifinále halového turnaje v Paříži a měl radost, že to zvládl bez cizí pomoci.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Nejvíc si cením toho, že jsem si to uhrál sám. Nemusel jsem na nikoho spoléhat a čekat. To je bonus. Vybojoval a vyhrál jsem si to sám," řekl Berdych novinářům po vítězství nad Jihoafričanem Kevinem Andersonem ve čtvrtfinále.

Na Turnaji mistrů je popáté, což demonstroval i pěti zvednutými prsty po mečbolu v utkání s Andersonem, ale jako samozřejmost start mezi elitou nebere. "To rozhodně ne. Naopak, letošku si cením nejvíc ze všech postupů. Dostat se na Masters je vždy ukazatel toho, že sezona byla dobrá. Můžu na to být pyšný," řekl.

Díky páté účasti na Turnaji mistrů se stal v tomto směru druhým nejúspěšnějším českým hráčem v historii. O jednu předstihl Jana Kodeše. Lepší už je jen Ivan Lendl s dvanácti starty. "Je to obrázek mojí kariéry, jak se mi daří. Tohle je nejlepší možný ukazatel. Výsledky hovoří vždy hlasitěji než slova," uvedl devětadvacetiletý Berdych.

V Paříži na poslední akci před Turnajem mistrů bojovalo o čtyři místa ještě šest hráčů, což se dlouho nestalo. I proto si Berdych letošní kvalifikace hodně váží. "Určitě. Bylo to hodně vyrovnaný a těžký až do konce roku. Jen si vezměte, že tady v Paříži se o poslední místa bude hrát asi až do finále. O to je lepší, že už to mám za sebou," řekl.

V Londýně z předešlých čtyř startů jednou postoupil ze skupiny. Semifinále si zahrál v roce 2011 a bilanci na Turnaji mistrů má 5-8. Konkrétně cíle si dávat nebude. "To je tak atypický turnaj ve skupinách, že to nemá ani smysl. Bude záležet, jak moc vysoko budu nasazený, abych se vyhnul hned v prvním zápase těm nejlepším. Půjdu hlavně zápas od zápasu, řešit to příliš nemá smysl," řekl Berdych.

Do britské metropole může odjet povzbuzen dobrým výsledkem v Paříži, kde má šanci navázat na titul z roku 2005. V semifinále ho čeká Kanaďan Milos Raonic. "Hlavní je soustředit se na sebe. Když hraju dobře, výsledky přijdou. Toho se budu držet i dál," řekl s tím, že se nebojí ztráty koncentrace.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
To si teda uhrál sám, teď si to ale typicky sám prohrál :D
Reagovat
smazaný uživatel
jj, ale aspoň že ten Londýn tam je
Reagovat
Chrenda
No nevypadá to, že by Tom dominoval. Přitom Raonic nehraje nic moc. Ale už má brejk.
Reagovat
smazaný uživatel
Chtělo by to dneska ještě dat big bombera, aby se dostal před Můru
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, pokud bude Milošovo opět šlapat podání, tak to bude samý přímý bod, Tomášovi snad půjde taky, myslím si, že opět uvidíme ne moc zajímavý tenis a kdo první získá brejk, má asi v podstatě vyhráno. Ale může to být taky všechno jinak :D
Reagovat
FulnekUltras
Za letošní sezónu se Berďa rozhodně nemusí stydět. Už jen jeho opravdu DLOUHODOBÁ příslušnost k absolutní světové špičce si v rámci tenisového sportu zaslouží vysoké ocenění. Navíc rozhodnutí o účasti na Masters v psychicky náročném a od začátku ne zcela ideálně se vyvíjejícím duelu s Andersonem to vše ještě jen umocňuje.
Reagovat
vojmut
souhlas :) , važme si toho že hráče jako je Berďa máme ;)
Reagovat
FulnekUltras
a nebudou...
Reagovat
smazaný uživatel
Takový postup je vždycky ještě hřejivější. Úžasný úspěch!
Reagovat
Fandina
super a gratulka k pátému TM. Super a moc držím palce v semi. Berďo pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace Tomáši :)
Reagovat
gigin
během mače Miloš x Fedex, nás woytha několikrát upozorňoval, že kdo má twitter, tak ať valí na BNP Master twitter, že tam Tomík bude live odpovídat na otázky. Tož tam valím, ptám sa Tomíka a nic... No neva, so next time.. Jinak samozřejmě gratulka, give me five... Five WTF.. To nemá jen tak někdo..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist