Berdych další výhru nepřidal a ve Stuttgartu opět končí ve čtvrtfinále

15. 6. 2018, 15:06
Aktuality 30
ATP STUTTGART - Tomáš Berdych končí na turnaji ATP 250 ve Stuttgartu stejně jako loni už ve čtvrtfinále. Dlouhodobě nejlepší český tenista v něm letos ve dvou tie-breacích nestačil na Milose Raonice. Kanadský tenista bude ve svém teprve druhém letošním semifinále čelit obhájci titulu Lucasovi Pouillemu.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych od konce března prohrál pět zápasů v řadě, což se mu stalo naposledy na přelomu let 2004 a 2005. Dlouhodobě nejlepší český tenista v Miami vypadl ve třetím kole a na antuce letos neoslavil jediné vítězství.

Černou sérii přerušil až na právě probíhající akci ATP 250 ve Stuttgartu, když po volném losu v úvodním letošním utkání na trávě zdolal Benoita Paireho z Francie. Na včerejší výhru ale nenavázal. V dnešním čtvrtfinále prohrál 6-7(2) 6-7(1) s Milosem Raonicem.

V jubilejním 10. souboji obou hráčů byly k vidění pouhé dva brejkboly. Berdych ani jednu šanci nevyužil a v obou tie-breacích tahal od začátku do konce za kratší konec. Raonic, který nasázel 24 es oproti devíti z rakety Berdycha, si schoval svůj nejlepší tenis právě pro zkrácené hry a koncovky obou setů zvládl bravurně.

Berdych tak ve Stuttgartu stejně jako loni končí už ve čtvrtfinále. Jeho letošním maximem zůstává jediné semifinále z haly z Marseille. Příští týden by se měl představit na trávě v londýnském Queen's Clubu.

Raonic je letos v semifinále podruhé a na premiérové letošní finále zaútočí proti Lucasovi Pouillemu. S loňským šampionem oba předchozí vzájemné duely vyhrál. Francouz dnes porazil 6-4 6-7(5) 6-3 Denise Istomina z Uzbekistánu.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Roger Federer a Nick Kyrgios.

• ATP 250 STUTTGART •
Německo, tráva, 656.015 eur
páteční výsledky (15. 6. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Raonic (7-Kan.) - Berdych (3-ČR) 7-6(2) 7-6(1)
Pouille (2-Fr.) - Istomin (Uzb.) 6-4 6-7(5) 6-3
Federer (1-Švýc.) - Pella (Arg.) 6-4 6-4
Kyrgios (4-Austr.) - F. López (8-Šp.) 6-4 3-6 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

30
Přidat komentář
com
Nejen ze Berdych bude rad, kdyz se po Wimbledonu vleze do top 50 :D ..ale po kolapsu Pavlaska to totalne dojebal a zazdil MB i jYrka.. Kluci nam teda jedou :D
Reagovat
letityfanousek
tak to vypustil. Nejspíš
Reagovat
lars
asi nevypustil.On by se asi nehnal z antuky hned na travu
Reagovat
peggy
Jestli chce byt pan Berdych dobry nesmi to svadet na soupere,nejdrive to byla antuka a nyni toto.Opradu aby vynilk by pro neho byli nizsi turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
Bernard uz v semifinale, ak vyhra tyrnaj, tak je naspat v top100 a mozno by mohol dostat aj WC do Wimbledonu, dufam teda :)
Reagovat
smazaný uživatel
*turnaj
Reagovat
turista
Tomic vzal rozum do hrsti a hned to jde dobře.
Reagovat
Aussie
To muselo přijít, dřív nebo později. Talent se nezapře. Potřeboval se utkat se svými démony...
Reagovat
smazaný uživatel
Na rozehrání na trávě chytl špatného soupeře. Kdyby se potkali v semi, tak bych mu věřil, ale v druhém kole na tak rychlé trávě ne ne.
Reagovat
GaelM
Za to si ale může sám. Jestli chtěl snazší soupeře na rozehrání, proč se radši nepřihlásil do hůř obsazeného souběžně hraného turnaje v Hertogenboschi? Měl by si uvědomit, že už dávno není v top 10 na světě aby se mohl měřit s kýmkoliv a jestli chce být dál nasazovaný, potřebuje uhrát nějaké body. I za cenu pragmatického výběru turnajů.

V tuhle chvíli to s jeho formou vypadá všelijak, jen ne dobře. A jestli na Wimbledonu neuhraje víc než 1-2 kola, klidně může vypadnout z top 50. Dokážu si představit, že už definitivně, jestli se nedá rychle dohromady.
Reagovat
smazaný uživatel
V tom s tebou souhlasím. Je fakt, že volí kalendář, jako člen TOP 5 a chce se ve Stuttgartu měřit s Raonicem, Kyrgiosem a Federerem. Na které v současném rozpoložení prostě nemá.
Reagovat
d@ve
V Hertogenboschi je zase Jeremy Chardy.. :)
Reagovat
Kytka
Jenomže tohle není antuka a Tomáš tady formu má. Chardy by nevadil. Spíš zase Tomova příslovečná smůla na los. Tihle navrátilci co jsou na žebříčku pod 30. místem chytí zaručeně Tom - Nišikori v Monte Carlu, tady Raonic atd. byl nasazená trojka, kdyby chytil kohokoli jiného z nenasazených, bylo jinak.
Reagovat
GaelM
Smůla na los byl vracející se Federer loni na Australian Open. Tohle žádná smůla není, Raonic byl taky nasazený. Místo něj mohl chytit třeba Feliciana Lopeze, což by na trávě byl možná ještě těžší soupeř.

Prostě by si Tomáš potřeboval uvědomit, na co momentálně má a podle toho se chovat při plánování svého programu. Jestli si bude dál vybírat jen ty největší a nejsilněji obsazené turnaje, dost brzy už mu nevystačí ranking ani na hlavní soutěž Masters. A při vší úctě k němu, on není zrovna ten typ, který by objížděl kvalifikace. Ani se to už vzhledem k věku nehodí. Aby si takhle zbytečně neukončil kariéru o pár let dřív, než je nutné - herně na to pořád celkem má a jestli vydrží zdraví, může snít svůj sen o grandslamu třeba ještě pět let.
Reagovat
Kytka
Raonic je až 34 momentálně. Hrál od prvního kola.
Reagovat
Kytka
Taky proč by objížděl kvalifikace? To není pro hráče, který byl víc jak 6 let v první desítce nepřetržitě, dokonce v osmičce. Ta osmička byla ze stabilních hráčů, na 9. a 10. místě se to střídalo. Menší turnaje ho asi nebaví. Tomu se ani nelze divit, to prostě pro hráče jeho kalibru není. Nelze ho srovnávat s Tomicem, to je jiná kategorie.
Reagovat
GaelM
Objíždění kvalifikací není o dávných úspěších, ty mu vynesou max. pár divokých karet. Je to na základě rankingu a ten odráží výsledky za poslední rok. Za poslední rok zahrál Tomáš jediný opravdu dobrý turnaj a to loňský Wimbledon. Čísla jsou neúprosná, pokud neobhájí alespoň nějaké body, půjde na žebříčku hodně dolů. A jestli nevezme rozum do hrsti a nezačne cíleně sbírat body k návratu mezi nejlepší, dřív nebo později mu nic jiného než kvalifikace nezbyde. Ty - a nebo konec kariéry.
Reagovat
Kytka
Naštěstí uhrál na AO aspoň těch 360 bodů. Jinak v letošním pořadí je až 31.
Reagovat
Kytka
Na Wimbledonu ho možná o nějaké místečko šoupnou dopředu než má pořadí z toho 19 místa výš, tak by se mohl dostat do první šestnáctky, když by nehrál i Rafa jak tvrdí. Tom hraje ještě příští týden v Qeensu. Konec jeho kariéry bych si nepřála, nikoho jiného bohužel nemáme - ti dva machři Pavlásek + Jirka jsou ve druhé stovce. trochu ho podezřívám, že se mu na antuku nechtělo, dovolit si dát jen tak pauzu, když to hrát nechci, to je dovoleno pánovi jak Roger nebo Rafa, ne volovi, tak to vypustil tímhle stylem - kolo a dost.
Reagovat
EllNino
Hele ty machře, trochu pokory
Reagovat
Kytka
Pokory k čemu? K posledním výsledkům Jirky?
Reagovat
EllNino
ale tak proč mu nadávat ? to mu výsledky nezlepší ... není kvalitativně na úrovni Berdi v nejlepších letech a nikdy nebude ... měl poměrně slabou generaci, mladší hráči jsou už někde jinde ... Adam totéž
Reagovat
Kytka
Adam aspoň na RG došel do druhého kola, to bylo asi maximum na co má. Ale výsledky Jirky jsou tristní, i na jeho milované antuce. jeden čas to vypadalo, že se bude zlepšovat, ale jde spíš dolů. Taky zase na druhou stranu nemám ráda, že se tu nadává na Berďu. Věřím, že není líný, dělá co umí. Dneska parádně servíroval, herně slušný. Spíš myslím, že v těch tiebreacích ho zase zradila hlava.
Reagovat
Ondra979
ono to ted nevypada, ale ty kvaldy na masters nejsou zase tak daleko. Za posledni rok ma opravdu jen dva slusne vysledky, a ta tezsi obhajoba je tady co nevidet. Pokud neudela aspon 4. kolo, tak bude kolem 45. mista jestli jsem to dobre spocital, pokud udela OF tak bude kolem 38. - takze jen o trochu lepsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Sehrál vyrovnané utkání. Na podání byl lepší, než přišly tb...
Přeju mu, ať přijde série pěti šesti vítězství.
Reagovat
letityfanousek
na Wimbledon potřebuje 7!!
Reagovat
Kytka
No i s šesti bych byla spokojená. Kéž by aspoň 5 jako vloni. jen nechytit na první dvě kola Karloviče nebo Lópeze a ve třetím Raoniče. Pro jednou by mohl mít štěstí na los sakra.
Reagovat
turista
Dva prohrané tie breaky je smůla.
Reagovat
Kytka
Tiebreak je vždycky loterie. Mám ale spíš obavu, že ho zradila hlava. Po posledních výsledcích asi nemá sebevědomí na rozdávání. To bylo vidět i včera v posledním gamu, kdy měl dopodávat. Předtím servíroval jako z partesu a posledním gamu, kdy doservírovával, pustil Paireho k jedinému breakballu. Dnes neměl Raonic ani jeden breakball a Berďa 2. prolomit Raonocivo podání je tvrdý oříšek i pro lepší hráče než Tomáš. V běžných gamech není Tomášovi co vyčíst, fazónu si tedy má, jen trochu víc sebevědomí by potřeboval.
Reagovat
com
:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist