Berdych exhibici v Kooyongu nevyhrál, ve finále podlehl Nišikorimu

11. 1. 2014, 05:57
Aktuality 3
EXHIBICE KOOYONG - Tomáš Berdych se prvním českým vítzem exhibice v Kooyongu nestal. Sedmý hráč světa ve finále, které bylo generálkou na Australian Open, podlehl Japonci Keii Nišikorimu
Profily hráčů
Kei Nišikori

Tomáš Berdych do nové sezony vstoupil před týdnem v Dauhá, kde ve svém úvodním zápase nezvládl tie-breaky proti neoblíbenému Karlovičovi. Do lepší herní pohody se dostával na exhibici v Kooyongu, kde po výhrách nad Verdaskem a Nišikorim postoupil jako první český tenista do finále.

V něm se česká jednička měla utkat s Richardem Gasquetem, ten se ale kvůli únavě a potížím se zády pořadatelům omluvil. Nicméně titul Berdychovi do klína bez boje nespadl, přeci jen šlo o exhibiční turnaj a poslední přípravu na Australian Open a pořadatelé tak hledali náhradní řešení. Dlouho hledat nemuseli, neboť Keii Nišikorimu se zase odhlásil soupeř (zraněný Gilles Simon) ze zápasu o 3. místo, a finálová dvojice byla na světě.

Berdych s Nišikorim si tak po dvou dnech zopakovali vzájemný zápas, ale zatímco ve čtvrtek byl lepší český tenista, dnes se finále povedlo Japonci. Čtyřiadvacetiletý Asiat světovou sedmičku porazil 6-3 7-5 a ve vzájemné bilanci tak znovu vede rozdílem dvou výher (4-2).

Osmadsvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí se v Kooyongu připravoval na Australian Open už čtvrtý rok v řadě. V předchozích sezonách pak v Melbourne Parku došel vždy do čtvrtfinále, letos úvodní grandslam odstartuje zápasem proti Kazachu Nedovjesovovi.

Nišikori se v 27. ročníku AAMI Classic zapsal mezi hvězdná jména bývalých šampionů Peta Samprase, Andrého Agassiho, Andyho Roddicka, Rogera Federera, Lleytona Hewitta či svého nového trenéra Michaela Changa.

- EXHIBICE KOOYONG -
(Austrálie - Melbourne, tv. povrch)
sobotní výsledky (11. 01. 2014)
Dvouhra - finále:
Nišikori (Jap.) - Berdych (ČR) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
J.M.
Doufám, že to Tomáš trochu i vypustil a pošetřil síly. Tohle je snad nejpříšernější turnaj ze všech a divím se hráčům, že tam jezdí. Bezvýznamná exhibice, body se nerozdávají, horko, pomalý povrch, vyčerpávající výměny, těžké podmínky, hnusný kurt, z jehož červených panelů bolí oči, jakož i z předváděného tenisového trápení. A to všechno pár dní před AO. Letošní ročník byl obzvlášť ničivý, kdy postupně odstoupili Wawrinka, Gasquet, Južnyj, Dimitrov a další. Nevím, jestli jim to před AO stálo za to, a doufám, že Tomáše, který to musel dohrát až do konce, to příliš nepoznamená, síly a zdraví budou potřeba.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to je pravda. Jinak zde se původně hrál AO, kurt byl travnatý, a hned tři kurty na jednom stadionu
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě Tomáš nejel naplno. Jak jej znám, tak po prohraném finále turnaje ATP by se rozhodně tak nesmál. Dokonce během zápasu, mezi sety, stihnul poslat i tweet :-)
https://twitter.com/tomasberdych/status/421854219533307904
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist