Berdych i Štěpánek v Torontu dohráli ve 3. kole

11. 8. 2012, 12:49
Aktuality 39
ATP TORONTO - Zatímco Češkám se na Rogers Cupu daří, čeští tenisté Tomáš Berdych a Radek Štěpánek skončili ve 3. kole na Francouzi Gasquetovi, respektive Němci Haasovi.
Tomáš Berdych

Česká jednička Tomáš Berdych skončil na turnaji Masters 1000 v Torontu po porážce 4-6 2-6 s Francouzem Richardem Gasquetem a prohrál tak už čtvrté ze svých posledních pěti zápasů.

Šestadvacetiletý Berdych potvrdil, že se mu od antukového Roland Garros, kde vypadl v osmifinále, příliš nedaří. Na turnaji v Halle vyhrál jeden zápas, následně ve Wimbledonu i na stejném místě v olympijském turnaji vypadl pokaždé v prvním kole a v Torontu zdolal jen v druhém kole po tříhodinové bitvě Francouze Juliena Bennetteaua.

Na jeho kolegu z bronzového olympijského deblu Gasqueta čtvrtý nasazený Berdych nenašel za 104 minut zbraň. V prvním setu se sice dokázal z nepříznivého stavu 0-4 dostat až na rozdíl jednoho gamu, ale Francouz set získal. Druhá sada už byla jasnou záležitostí turnajové čtrnáctky Gasqueta.

Třiatřicetiletý Radek Štěpánek nenavázal na cenné skalpy Dolgopolova a Del Potra. Karvinský rodák padl ve třech setech s ve formě hrajícím Tommym Haasem. Český tenista vyhrál první set 6-2, jenže za stavu 1-2 v druhé sadě byl zápas na několik hodin přerušen kvůli dešti a po pauze se vrátil v lepší pohodě Haas. Set získal 6-4 a v rozhodující sadě o rok mladšího Štěpánka deklasoval 6-1.

Haas pak večer kvůli časovému skluzu v programu čelil i obhájci titulu Novaku Djokovičovi. Světovou dvojku potrápil, ale nepřekvapil. Srbský tenista, který si po olympiádě zvyká na rychlý povrch, vyhrál 6-3 3-6 6-3.

Djokovič pár hodin předtím porazil Američana Sama Querreyho a při neúčasti Nadala s Federerem a odstoupení Murrayho míří za zopakováním loňského titulu. V semifinále se utká s krajanem Jankem Tipsarevičem, který v pátek porazil 2-0 na sety Chorvata Marina Čiliče i Španěla Marcela Granollerse.

O druhé místo ve finále si zahrají Richard Gasquet, který po výhře nad Berdychem otočil utkání s Mardym Fishem a Američan John Isner. Ten udolal Němce Kohlschreibera a domácího Milose Raonice.

- ATP MASTERS 1000 TORONTO -
(Kanada, tv. povrch, 2.848.700 dolarů)
páteční výsledky (10. 08. 2012)

Dvouhra - 3. kolo:
Gasquet (14-Fr.) - Berdych (4-ČR) 6-4 6-2
Haas (Něm.) - Štěpánek (ČR) 2-6 6-4 6-1
Djokovič (1-Srb.) - Querrey (USA) 6-4 6-4
Tipsarevič (5-Srb.) - Čilič (10-Chorv.) 6-2 6-4
Fish (11-USA) - Mónaco (7-Arg.) 2-6 6-1 6-4
Granollers (Šp.) - Chardy (Fr.) 6-1 6-4
Isner (8-USA) - Kohlschreiber (12-Něm.) 6-7(3) 6-4 6-4

Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (1-Srb.) - Haas (Něm.) 6-3 3-6 6-3
Tipsarevič (5-Srb.) - Granollers (Šp.) 6-4 6-4
Isner - Raonic (16-Kan.) 7-6(9) 6-4
Gasquet (14-Fr.) - Fish (11-USA) 5-7 6-1 6-2

Semifinálové dvojice: Djokovič - Tipsarevič, Isner - Gasquet.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

39
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fandina
pořád se tu čtu, že Tomáš neměl prohrát a najednou koukám, že ten s kým prohrál Richard je už ve finále ... to se nikdo na ten mač nekoukal Tom Gasquet jak vlastně hrál?
Reagovat
smazaný uživatel
Je ve finále no, ale přes koho se tam taky dostal..ve finále je díky plno unaveným a nebo nestartujícím hráčům a Fishe momentálně jako TOP hráče nehraju. Kdyby nebyl Berdych lempl, tak po nezdaru na trávě tady finále mohl klidně hrát..
Reagovat
J.M.
Tak Grigor i v Cincinnati opět vypadl v prvním kole kvalifikace. Ano, chápu - rychlý povrch, Ram je starý klasik stylu servis-volej, tradiční výsledek 6:7 6:7... Ale jak každému oblíbenci fandím bez ohledu na cokoli, Griša mě právě takovýmito výsledky pokouší, abych si našel jiného favorita. Když k tomu připočtu, že před pár dny psal, že je opět zraněný (což by mohlo vysvětlit jeho prohru v Torontu), začínám se bát, že pokud s tím urychleně nezačne něco dělat (letos má různé zdravotní potíže a zranění prakticky permanentně, ale už snad v osmnácti míval zatejpovaná kolena...), za dva roky už možná nebude hrát vůbec. Vím, že si toho zatím moc nenahrál, tak si nemůže dovolit všechno, ale opravdu by se nenašel někdo, kdo by se mu mohl, zejména jeho fyzické schránce, naplno věnovat? I tenisové, samozřejmě, Mouratoglou už prakticky veškerý čas tráví chvástáním se, jak se mu daří se Serenou...
Reagovat
smazaný uživatel
Tom, tyto výsledky bijí na poplach!,ale hlavně je k velkému zamyšlení celkově jeho hra. Udržovací tenis, málo útoků a momentů překvapení Prostě po většinou hraje na jistotu a s tím nemůže uspět! Radek zahrál na tomto turnaji nad očekávání dobře. má tradičně těžký los. Poslední utkání jsem neviděla, ale Tommy hraje opravdu ve velkém stylu, takže ostuda to určitě nebyla, O únavě by neměla být řeč, když v kuse se hrály necelé dva sety. No uvidíme, co hoši ještě do zbytku sezony předvedou? Tom by měl konečně něco vymyslet, vždyt takové výsledky jsou opravdu ostudné. Na ŽÁdném turnaji se moc neohřeje, Zatím se vůbec nevyplatí ta cesta na ně:-(
Reagovat
smazaný uživatel
...vysledky mozna jo, hra Tomase v prvnim setu proti Gasquetovi, ktery jsem videl nebyla ale tak tragicka, o udrzovaci taktice ani rec. Jasny vysledek zapasu tez moc neodpovidal statistice zapasu. Videla jsi cely zapas? Navic Gasquet hraje ted v Torontu zivotni forme a uz je ve finale. Doufam, ze v Cincinnati uz mu to tolik nesedne, pokud se stretne opet s Tomasem....
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem velkým fanouškem Toma a sleduji všechny jeho zápasy i když se daří i když ne. Proto, mě mrzí když ted skoro pořád vidím po zápase u sítě jeho koutky dolů na důkaz uznámí výkonu soupeře.-(zápas jsem sledovala jen s pausami, kdy jsem přepínala na Petu. Ano, vždy hraješ to co ti dovolí soupeř, a Ríša hraje skvostně. Moc mu fandím a doufám, že ve finále nedá svou kůži zadarmo, hlavně aby si to srovnal v hlavě, že může vyhrát celé masters, s tím mívává problémy, už opakovaně ztratil vyhraný zápas, ale to není jen jeho problém.Ale zpět k Tomovi, zase má opakovaně ten problém, když se soupeři daří, tak nezvolí plán B a hraje mám pocit pořád stejně, i když to zrovna v tom zápase nefunguje. Ale jako správná fanynka budu doufat, že obrat k lepšímu nastane ještě tuto sezonu.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja verim, ze se Tomas kdyz ne v Cincinnati, tak pak uz na US Open opet chytne:). Kazdorocni jeden grandslamovy vypadek ma uz za sebou a o upne ztate formy se jeste hovorit neda.
Reagovat
J.M.
I když Haas nakonec prohrál, stejně mě imponovalo, jak statečně Djokovičovi vzdoroval. A to i přesto, že hráli jen několik hodin po zápasu se Štěpánkem. Na rozdíl od článku si nemyslím, že Djokoviče nepřekvapil. Djokovič si po mečbolu hodně oddechl, byl v extázi jako kdyby vyhrál celý turnaj. Hodně náročný zápas, Tommy dokázal držet krok i v parádních dlouhých výměnách, kdyby tolik nekazil, mohl i vyhrát. Čtyřiatřicet let, a běhá jako zamlada... Pro mě naděje, že momentální Rogerův pohybový útlum je jen únava (nebo záda), ne věk.
Reagovat
J.M.
(mně, ne mě)
Reagovat
Matti
Napoprvé to bylo správně. Mě. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne :)))
Reagovat
taffer
4. pád mě nebo mne. Čili "mně" je špatně.
Reagovat
J.M.
To není 4. pád. Imponovalo to komu (3. pád), ne koho (4. pád). Čili mně. Měl jsem to napsat správně hned napoprvé, nebo to aspoň dodatečně neopravovat, aby si toho nikdo nevšiml. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak zase "pro mě naděje" bylo správně..
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych posledných 5 zápasov 4 prehry a len 1 ubojované víťazstvo nad Benneteauom. V Race ho tuším už Tipsarevič predbehol, no uvidíme ako sa mu bude dariť v Cincy a na US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
....nepředběhl. A ani kdyby Tipsa turnaj vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ano, když postoupí, tak ho předběhne. Momentálně je to hodně těsný.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle Live ATP Rankings má Berdych 4 425 bodů a Tipsa 3320. A pokud by Tipsa turnaj vyhrál měl by 3960 bodů.takže by se přes něj nedostal. http://live-tennis.eu/
Reagovat
smazaný uživatel
Ah, tak problém je tam, kde jsem si myslel. On mluví o žebříčku Race a tam doopravdy Berdych začíná nesmírně ztrácet.
Reagovat
J.M.
Byla řeč o ATP Race, a tam už je Berdych devátý za Jankem. Snad to dožene na US Open. Zas tak katastrofálně nehraje, ale prostě s Gasquetem mívá problémy, a přechod z trávy je problematický, tak bych to zatím ještě neviděl nějak fatálně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tam je opravdu už devátý.Tak si musím prostudovat rozdíl mezi Rankings a Race.Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Aspon jedna dobrá zpráva v mužském singlu. Jirka Veselý vyhrál turnaj futures v Rakousku, když ve finále vyhrál nad Markem Rathem(435) celkem snadno 2x 6:2 :-)) Ted se Jirka opravdu rozjel teda :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak vydržel jsem včera ještě kouknout na zápas Isnera. A musím říct, že publikum v Torontu je asi nejmíň sportovní, co jsem kdy zažil. Evidentně naprosto mimo z toho, že mají kvalitního domácího hráče. Aplaus Isnerovi za každej nepodařenej první servis, takže prakticky pokaždý musel čekat, po dvojchybách oslavy jak kdyby Raonic udělal bůhvíjakej winner.

Fakt nechutnost naprostá, sice mám Raonice hodně rád, ale fakt mě potěšilo, jak jim Izzy zavřel hubu. A obdiv Johnovi, že ho to vůbec nerozhodilo a snad ani jednou na to neupozorňoval. On je holt zvyklej z hraní v NCAA.
Reagovat
tommr
jeho dobrá forma z počátku roku se zdá být nenávratně pryč. Zlom podle mě nastal na WTC v Dusseldorfu kde se před FO zbytečně unavil a po porážce od Tipsareviče navíc ztratil sebevědomí. Od tý doby je úplně marnej ...
V žebříčku se sice pořád drží na sedmým místě, ale jeho náskok na jeho největší soupeře Del Potra a Tipsarevice se neustále ztenčuje a bude to zřejmě pokračovat i v Cincinnati kde má obhajovat lonský semifinále ...
Reagovat
smazaný uživatel
ja to nevidim jeste tak se ztratou jeho sebevedomi tak cerne, to mel uz horsi obdobi....
Reagovat
smazaný uživatel
http://assets.usta.com/assets/663/15/MDS3.PDF
Reagovat
smazaný uživatel
pro Tomase urcite lepsi los, nez hrat v druhe pulce...
Reagovat
smazaný uživatel
Demence ty losy. Zas Haas a Nalbandian. To mi přopomíná rok 2010, kdy hrál Haas asi 3x v řadě s Gonzalezem. Podivnosti v těch losech.
Reagovat
tommr
no má tam zase Gasqueta takže to nevidím moc optimisticky. Ledaže by se Tomáš z toho jejich zápasu v Montrealu poučil a Gasquetovi tu porážku vrátil i s úrokama ... :)
Reagovat
tommr
měl jsem samozřejmě na mysli jejich zápas v Torontu ...
Reagovat
smazaný uživatel
ja myslim, ze se Tomas ze zapasu pouci....:), Neni na tom jeste se sebevedomim tak spatne. Porad hraje svuj agresivni tenis. Snad mu to zacne opet litat vic do dvorce...:). Navic Gasquet bude po Torontu asi hodne unavenej.
Reagovat
smazaný uživatel
to se spis obavam Raonice....
Reagovat
smazaný uživatel
to fakt jo....:(. Takova prilezitost uz hned tak na Masters 1000 nebude. Ted ztatil v zebricku 90 bodu, misto zisku alespon plus 420 bodu za "lehce" dosazitelne finale.Pro pristi tyden to nevypada vubec ruzove, kde obhajuje dokonce SF...
Reagovat
smazaný uživatel
reakce na podelani...
Reagovat
smazaný uživatel
Ačkoliv Berdycha moc nemusím, tak si to teda neskutečně prosral. Takovou šanci měl dostat se daleko Gasquet a případně ani Fish by neměli pro něj být nepřekonatelné překážky. Z pavouka mu navíc vypadl Murray, co by víc chtěl, aby udělal dobrý výsledek? Zápas jsem neviděl, ale když dostal takovou nakládačku, tak musí být herně fakt na tom špatně.
Reagovat
Fandina
Já proti Berdychovi nic nemám, nic mi neudělal, hra se mi líbí, přeji mu a fandím, ale také nevím, co se s Tomem děje, že se mu nedaří výsledkově. Zápas jsem zachytila chvilkama a nezdál se mi až tak marný. Nevím, proč nedokáže najednout vyhrávat.
Reagovat
Jan
Jestli se Tomáš nevěnuje víc přítelkyni než tréninku. Nebo si myslel, že je v TOP 10 a už to půjde samo a netrénuje dost tvrdě. Nevím co jiného by v tom mohlo být. Samozřejmě sport je sport a vždy se dařit nemusí i když se člověk snaží a trénuje o sto šest, to ví jen Tomáš, jak to je.
Reagovat
smazaný uživatel
...naopak, kdyz ma Ester na blizku, tak to Tomasovi dela urcite dobre. Kdyz ho doprovazela stale od konce lonskeho roku a na jarnich turnajich, tak to Tomasovi slo. Spis si myslim, ze ji v USA nema jeste po svem boku....:).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist